СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 075
  • 642
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В Пирогов се засякохме с друг седмокласник, със счупена ръка. Всички се радвахме, че не е пишещата.
Естествено, че трябва да има още една дата. Това да не е смъртна присъда, че да се изпълнява само веднъж!
п.п. Въпросителният знак е умишлено пропуснат. 😁

# 121
  • София
Да, датите са въпрос на уточняване. Детайли ще има за доизмисляне сигурно. Но принципен проблем да има втора дата и аз не виждам. Знам, че ще усложни и оскъпи процедурата в някаква степен, но децата го заслужават. Може би трябва да се направи някаква статистика за няколко години колко деца са изтеглили късата клечка и с тази статистика да се атакува. На прима виста се сещам за народните ни избранници, които биха могли да го прокарат като изменение, омбудсмана или самото МОН.

# 122
  • София
Дидева го е написала.. И тогава, през 2014, проверителите пак са нямали контакт един с друг. Но това не пречи...
Белинда, големият проблем не са датите и средствата. Да, хубаво е да има и друга опция като дата, но това неминуемо ще доведе до голямо недосволство в последствие. Винаги ще го има оправданието в стил " На първата/втората дата изпитът беше по-лесен/по-труден и моето дете е в по-неблагоприятната позиция  да се състезава за място едикъде си с деца, на които им е  било по-лесно. Да, кандидат-студентите имат  примерно по две-три опции, предврителни  и редовни изпити, но схемата е малко по-различна. На всички дават опцията да се явят на всичките възможни дати и после да си изберат с коя (разбира се, най-високата) оценка да кандидатстват. И никой не може да излезе с номера, Иван го приеха с 5,50, понеже изпитът  му през април беше по-лесен от редовния през юни, на който аз се явих.  Защото  в ответ ще му кажат- ми да си отишъл и ти през април, никой не те е спрял. Докато в 7 клас ще става дума за два различни изпита и липса на избор за оценка между 2 или 3 възможни. А никога, просто няма как да са напълно идентични като сложност, че да служат за равностоен подбор. Ако пък са твърде близки, то ще е защото се  дублира предходният вариант с козметични промени само...

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 23:06 от пенсионирана русалка

# 123
  • София
Моята дъщеря закръглила в 22-ра задача курса на долара преди да го смята 😂. Така смятала и като гледала в eBay колко ще струва дадено нещо си.... С 9 долара по-малко ги изкарала в задачата. Смешно та чак плача!😢
Да те успокоя поне мъничко, че не сте сами в нещастието си Wink. И моят умник е закръглил курса до десетиците. Идеше ми да го....смачкам. Rage

# 124
Освен изместването на датите.
Ще се признава явяване само на една дата? Тогава ще настане - ооо, на първата дата бяха по-лесни темите. Явяване и на двете дати и зачитане на по-висок резултат?
То сега се водят спорове как едни деца отговорили цитат, други наименование, и не било честно.
Навремето си бяха по една дата за гимназия. Или поне аз така помня  Twisted Evil
Модата от хиляди предварителни изпити при университетите още от март дойде от ученето до 12 клас, от многото университети, които да се запълнят от малкото деца и т.н...
С приемането да се влиза в гимназия с всякакъв брой точки, върнаха положението от онова време - оставаш в гимназия. Премахнаха възможността за професионална гимназия след 8 клас.

# 125
  • София
Навремето имаше опция ако не те приемат еди-къде си, си оставаш в училището, в което си бил. Ако искаш да се местиш, местиш се. Сега няма такава опция и съществува реална възможност да те класират в Бусманци, пък ти да живееш на 2 часа път...

# 126
Одобрявам кандидатстването в няколко сесии. Напр., ПЧМГ имат три дати за приемен изпит, децата кандидатстват с най-добрия си резултат. Дори да има някаква разлика в трудността, всеки може да участва (или не) на всяка дата, т.е. няма ощетени.
Децата трябва да бъдат поощрявани да дадат най-доброто от себе си, а не да имат чувството, че играят на руска рулетка "да пиша ли за главното изречение или не?"

# 127
Навремето имаше опция ако не те приемат еди-къде си, си оставаш в училището, в което си бил.
А ако училището е основно?
Каквото и да си говорим, при всеки вариант ще има някой, който не е доволен от него.

# 128
  • София
Навремето имаше опция ако не те приемат еди-къде си, си оставаш в училището, в което си бил. Ако искаш да се местиш, местиш се. Сега няма такава опция и съществува реална възможност да те класират в Бусманци, пък ти да живееш на 2 часа път...

За да те класират сега в Бусманци, а да си на 2 часа път оттам,  трябва самият ти да си написал Бусманци в заявлението. Все наоколо, в близост до дома ти, има училище като това в Бусманци, с подобен профил и бал за прием. Изключения правят училища като НПМГ, НГДЕК, музикалното, ТУЕС и т.н, за които ако имаш мерак, ще трябва да пътуваш, дори и да  са ти неудобни като локация.

3littlepigs,  3 отделни сесии в ПЧМГ са друго, сравнително лесно се проверяват и  обработват резултатите на 300-400 деца. Но на 3 сесии да  се обработват резултати на 9000? Мон не могат да се оправят с една, не ми се иска да си представя какво шоу  ще е с 3 сесии. Не съм против втория шанс за деца, които по една или друга обективна  причина са изпуснали изпита, но съм и реалист, виждайки потенциала на институциите у нас. И ако вземем за пример ДЗИ,  там проблемът не е по-малък, а не са помислили също, независимо че  дори състезателния елемент там го няма, а оттам и недоволството  при сравняване. По една или друга причина не се явяваш на ДЗИ, нямаш диплома за средно. Оставаш директно за септември,  отпадат ти  и редица шансове за кандидатстване..

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 23:27 от пенсионирана русалка

# 129
  • София
Е, ако е основно, отиваше се в средно. Така или иначе, родителите като са избирали основното, са били наясно, че е основно. Това няма връзка. Какво пречи да има дати, а да избираш най-добър резултат? Ясно ми е, че изисква средства и мобилизация, но нали искаме да развиваме образованието, основен приоритет и т.н.

# 130
ПЧМГ - 250 деца.
7 клас - 60 000 деца. Безплатно.

# 131
  • София
Цитат на: пенсионирана русалка

За да те класират сега в Бусманци, а да си на 2 часа път оттам,  трябва самият ти да си написал Бусманци в заявлението.
Не мисля. Ако не се класираш на нито едно от посочените от теб, какво става?

# 132
Цялата система трябва да се промени . Изобщо не ги одобрявам тези изтрщявания
да се палят майки как още от пети клас трябвало да записват децата по школи .
Де бре , каква е тази мафия . Да не би в САЩ, Германия да е такова чудо.
Децата са със различни дарби , трябва в училище да бъдат разделени на напреднали ..после друго ниво и после още едно ..както е в САЩ . Сега ми се струва ужасно несправедливо . Може много умно дете , на което му дадено да зацепва от училище , да бъде изместено от мамин гален две години ходил по школи.
Силно се надявам тази извратена система да я променят, за да изпъкват най после и тук наистина кадърните хора.

# 133
При всеки вариант ще има недоволни. Ако изместването във времето, което описах, стане факт, това означава класирания и записвания през цялото лято. А четвъртото класиране може би трябва да продължи и след началото на учебната година. Като добавим непрекъснатите проблеми с условия и ключове, финансовият ресурс, това че всеки ще иска да се явява в неговото си училище, щото да е равнопоставен...
Попитайте децата си дали биха искали да повторят НВО след седмица. Колко от тях биха отговорили положително?

# 134
Попитайте децата си дали биха искали да повторят НВО след седмица. Колко от тях биха отговорили положително?
Реторичен въпрос, нали? Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт