СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 087
  • 642
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Цитат на: пенсионирана русалка

За да те класират сега в Бусманци, а да си на 2 часа път оттам,  трябва самият ти да си написал Бусманци в заявлението.
Не мисля. Ако не се класираш на нито едно от посочените от теб, какво става?
При тaзи система  все ще те класират някъде, където ще ти е по-удобно, дори и по 0-5-10 точки на двата изпита да имаш. Ще участваш единствено с този минимален  или даже  нулев актив + двете оценки от училище, обърнати в точки. Ще докараш бал от 20-30-40-50-60 сборно,  с който можеш според миналогодишната статистика  от 2 класиране да учиш поне  в 13-14 паралелки в София, без да се налага да ходиш непременно до Бусманци. Просто зависи  дали си ги написал... Да не говорим, че на трето класиране и в такива с малко по-висок бал също ще има предоволно количество свободни места.

# 136
Русалка, не мисля, че е невъзможно - напр. в сесии март, април, май, без задължително участие на всяка сесия, с малка такса за изпит, за да се покрият поне част от разходите за организация и проверка.
Обаче, опъването на нервите ще бъде още по-голямо, а и по-продължително. Но си заслужава обмислянето.

# 137
Ама, разбира се! Може като пробните. Всеки месец по една сесия.
Както казах, попитайте децата си колко пъти през учебната година са готови да минат през това.

# 138
3littlepigs, върху какъв материал през март, април, май ... Тези изпити трябва да са след приключване на учебната година. Сега за НВО два броя ли да мислят, за останалите ли предмети.

# 139
Ако имат повече шансове, няма да е като "това".

Лоренца, за материала си много права. Не се измисля свръхчудна идея изведнъж, в полунощ...

А за САЩ, поне у нас приемът в добрите държавни училищата не се разиграва на томбола, както е там.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 23:53 от 3littlepigs

# 140
Да попитам спомнящите си - преди години, когато изпитите са били по отделни училища или разделени на такива за езикови и математически гимназии, по колко пъти са можели да се явяват децата? Един, два, три...пет?

# 141
  • София
Болшинството ще идат през март при такъв сценарий  с надеждата "по-малко материал  -> по-голям шанс за висока оценка, да я изкарам аз сега, че после, след неравенствата, пак идва проклетата геометрия", а счупилият си  баш  за мартенската сесия крак и лежащ в Пирогов ще иде през  май и ще му дадат задача с построение в ромб, понеже вече ще е учен.. 
Явих се, Дидева,  на точно по един за вид гимназия, 1 за  ЕГ, 1 за СМГ. И толкова.

# 142
Ама, разбира се! Може като пробните. Всеки месец по една сесия.
Както казах, попитайте децата си колко пъти през учебната година са готови да минат през това.

Те всъщност ще бъдат готови, няма да са хепи, но ще го направят. Те, ако имаше начин, и на матура нямаше да отидат (не че няма начин, но не са чак дотам безхаберни). Неколкократни явявания, обаче, ще ги направят далеч по-разконцентрирани - ще разчитат на "следващия път". И е изморително, и изнервящо.

# 143
Писах за мен-детето Simple Smile Един път се явих, по предмет, който ми беше силен. И от това зависеше влизането в точно само едно определено училище. Но пък повечето целеустремени явяващи се знаеха, че ще успеят ...

# 144
Те всъщност ще бъдат готови, няма да са хепи, но ще го направят. Те, ако имаше начин, и на матура нямаше да отидат (не че няма начин, но не са чак дотам безхаберни).
Това ми беше мисълта. Ще бъдат готови, защото родителите няма да спрат да настоят за явяване на всички възможни дати, а не защото самите те са супермотивирани да успеят.
Винаги ще има недоволни. Ще се хвана за примера на русалката . Някой с 490 през юни ще недоволства, че друг има 500 през март, защото се е явил на раздел по-малко. Ако си болен за изпита през февруари, ще трябва да се явиш на този през юни....
Допълнителна дата за пропусналите официалната по обективни причини - да, макар че няма да е лесно. Предварителни сесии за седмокласници - категорично против.

# 145
И аз като Русалка, веднъж АГ, веднъж СМГ. За НПМГ, вторият кръг на математиката ми се видя извънземен. Обаче зад гърба ми си стоеше 73-то, а това даваше голяма сигурност.

# 146
Заглавието на темата дано донесе необходимия успех на всеки ученик!
При вас учителите продължават ли да изпитват? При щерката - да . Днес правиха контролно по история, продължава изпитването по български език. С една дума програмата ще им е плътна до 15 юни.

# 147
Имат изходни нива почти всеки ден, а утре - две.

# 148
  • София
И аз като Русалка, веднъж АГ, веднъж СМГ. За НПМГ, вторият кръг на математиката ми се видя извънземен. Обаче зад гърба ми си стоеше 73-то, а това даваше голяма сигурност.

Че и без сигурност такава пак имаше варианти. Имаше училища като 22-ро, 7-мо, това  разпаднатото към момента на пазара (не му знам номера), вероятно и редица  други, с разширено изучаване на английски, немски, френски език. Невлезлите в ЕГ отиваха с разпечатка от изпитните резултати и кандидатстваха в гореупоменатите. И сега не е много по-различно, даже в определени аспекти е по-добре (като изключим изпълнението). Не ти стига балът  за ФЕГ, стига ти за 133-то, пак ще учиш френски. Не ти стига за 1 и 2 АЕГ, стига ти за 32-ро. Не ти стига за  164 ГПИЕ, отиваш в 22-ро. Но за разлика от тогава, сега  можеш да пишеш  и НЕГ, и ФЕГ, и АЕГ, и СМГ в искания ред....

# 149
Сега е по-гъвкава системата, като може да се кандидатства в повече от една община. С повече дати за отделни училища ще стане каша. Резервна дата е добре да има , но само за деца със сериозен проблем. Проверката на техните работи ще е бърза, защото ще са малко. Но теста ще е трудно да се прецени какъв да е.

Общи условия

Активация на акаунт