СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 398
  • 642
  •   1
Отговори
# 465
В техния клас имало анулирана работа по МАТ. Учителите знаят на кой е, но още не му казват. Много тъжно, но са големи вече и трябва да спазват правилата...

Peruanka, знае ли се по каква причина е анулирана? Знаете ли такива работи подлежат ли на контестация?
Ами написал си човека името на денс групата на черновата, доколкото разбрах. Също, бил ограждал отговорите, а не с Х. Но коя е главната причина за анулирането, не знам.
Нямам представа какво следва за момчето, сигурно 0 точки на НВО.

Тъжна работа, особено ако детето е било старателно.0 точки на единия предмет е много голямо дърпане назад.
Може би на инструкциите трябва да се набляга от самото начало, в училище защо не въведат изисквания поне в седми клас да ограждат по начина за НВО.

# 466
  • София
  Мале,мале!Дано не му е важно това НВО.

Ами родителите са амбициозни хора, но детето явно си е бунтар, все така си беше през годините. Няма промяна. 😒

# 467
И според мен нарочно е действало така.

# 468
  • София
Как хем все още  не казват на кого от класа е анулираната работа, хем споделят причините - написана денс група и заградени по неправилен начин отговори?  Или казаното е на ниво родители само, които съответно знаят кое е детето...Та то детето, което е сътворило тези неща, веднага би се разпознало, ако е коментиран случаят в клас. Дано само единият модул, по възможност вторият, да е анулиран, а не цялата работа.

Колкото и да си бунтар, едва  ли ще целиш анулиране.. Нарочно да не решиш това или онова, за да не се окажеш в училището, за което мама и тате мечтаят,а ти не го искаш,  ми се струва по- реалистично. Но в цялост...

# 469
  Абе то понякога не е добре родителите да са амбициозни,много!
   Моят синковец има да пише молба и CV по БЕЛ.

# 470
  • София
Как хем все още  не казват на кого от класа е анулираната работа, хем споделят причините - написана денс група и заградени по неправилен начин отговори?  Или казаното е на ниво родители само, които съответно знаят кое е детето...Та то детето, което е сътворило тези неща, веднага би се разпознало, ако е коментиран случаят в клас. Дано само единият модул, по възможност вторият, да е анулиран, а не цялата работа.

Колкото и да си бунтар, едва  ли ще целиш анулиране.. Нарочно да не решиш това или онова, за да не се окажеш в училището, за което мама и тате мечтаят,а ти не го искаш,  ми се струва по- реалистично. Но в цялост...
На ниво деца и родители се знае, само въпросното дете, според дъщеря ми, още не знае, (уж).

# 471
  • 1st floor
Светкавица е права! Наистина трябва да се въведе някакъв стандарт на начина на отбелязване на отговорите в училище, както и някои други правила, които мога да пренесат от НВО-тата. Така ще има по-малко стрес и за учениците на самите изпити. Както и по-малък шанс да сгрешат и да се анулират работите.

И друго ми стана интересно - защо се гледат черновите за евентуални знаци, а ако задачата не е пренесена вярно на беловата, но на черновата е ОК, не се зачита? Двоен стандарт ми се вижда... Tired

# 472
  • София
Непокорна, вероятно децата не са доразбрали, черновата нито за едното, нито за другото я следят.

# 473
  • Варна
Дано детето влезе, където иска. Бунтар или случайност, много неприятно. Моят също се страхува от анулиране заради химикала (вероятно комбинацията хартия - химикал е била проблем) и аз бих проверила всички възможности за контестация.

# 474
  • Варна
Непокорна, вероятно децата не са доразбрали, черновата нито за едното, нито за другото я следят.
Това значи ли, че по черновата можеш да си оставяш всякакви следи Simple Smile

# 475
  • София
  Абе то понякога не е добре родителите да са амбициозни,много!
   Моят синковец има да пише молба и CV по БЕЛ.
Комисия ще впечатлявате, а? 😂

# 476
  • София
Ами не знам какво означава или не,  Малина, но познавам дете, ползвало на черновата при доказване на  еднаквост цветна химикалка. Пък тази година година завърши гимназия, в която не би влязло с анулирана  работа..Още повече тогава, когато с  0 точки на единия изпит нямаше балообразуване, а директно отиване в така наречените реални паралелки, в които бяха неявявали се на едното или двете НВО деца, такива  с двойки на единия или двата изпита или с анулирани работи. Те просто не участваха като сега в класирането само  с точки от другия изпит +трансформираните в точки училищни оценки. Според мен дори и в беловата  трябва много човек развихри, за да му анулират работата. Понеже през годините е споделяно тук за  всякакви груби и не толкова набиващи се на око задрасквания, за смяна на химикалка, за чертежи с химикалка и прочие, недовели впоследствие до анулиране.

# 477
Изключително неприятно е това с анулирането. Щом деца и родители знаят, то знае и детето със сигурност (звучи освен това като не съвсем случайно направено).

А това с комбинацията хартия - химикал не го разбрах - изглеждало е по-странно като цвят написаното ли?

# 478
  • София
На приятелче на голямата ми дъщеря анулираха работата по БЕЛ през 2013, именнно заради ограждане на отговорите в бланката. Много е неприятно това!
И дъщеря ми все още се притеснява малко за преразказа, заради пустото вмъкнато изречение, въпреки че 2 учителки потвърдиха, че няма опасност от анулиране, а само от отнемане на 1-2 точки за графично оформление.

# 479
  • София
Не си спомням какво пишеше в заповедта и не ми се рови, но според мен е пълен абсурд, ако не следят черновата за нарушване на анонимността. Никой не може да ме убеди, че ако си напиша на черновата името, това е ок, щото не е на беловата - нали листите са в плика?! То ако е така, да ги късат и хвърлят черновите направо, защо ги слагат в плика?! Неанулираната работа на детето, чертало с цветен химикал през предишна година, за мен лично е жест от страна на проверителите, иначе си е за анулиране отвсякъде. Една уговорка с когото трябва, че в черновата ще има чертеж с розова/зелена/пембена линия и си готов.

Общи условия

Активация на акаунт