СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 57 671
  • 642
  •   1
Отговори
# 45
Ох, успокоих се, че има и други сънуващи това класиране. На мен с наближаване на времето за резултатите, все по-черни мисли ми идват. Вече сериозно взех да проучвам други варианти, които само за разкош мислех да подреждам. Ще помоля за Правец и Плевен ако има статистика за миналата година. Не знам дали има някой друг като мен, но в 3 области ще кандидатстваме, дано някъде се закачим. А по принцип съм човек-оптимист, защо сега така!?
Дай областите, все някой ще има инфо. В Правец имаше две читави у-ща по мое време, сега чувам, че са доста западнали.

В Ловеч, Правец и Плевен ще кандидатсваме, и трите са ми горе-долу еднакво разстояние, а и гледам общежития и условия. Правец и Плевен са ми резервни, ако не стане в езиковата в Ловеч, но като гледам миналогодишните балове, мисля да си спя спокойно, все толкова ще изкара детето да се класира. Благодаря на Дидева, че ми показа къде да гледам!

# 46
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте! Grinning
Записвам се и аз в темата да и ма с кого да следя за резултатите, че у нас съм единствения на когото му пука какви са. Нашия седмокласник тези работи не го вълнуват, за разлика от повечето тук, ние ще се радваме на точки за 3-ка по математика и ще празнуваме за 4-ка, БЕЛ е по-добре, ама пак не е блестящо. Satisfied Та, така - сега изведнъж реши, че ще търси нещо с ИИ, та в последния момент пусна и заявление за проверка на способностите и на това ще се явява в Петък.

Относно математиката, интересното е, че има решени задачи от втори модул, а грешките, които има от първи, с изключение на 2-3 задачи, които си каза, че изобщо не ги знае, са му от недочитане или неправилно разбиране на условието, но се надяваме от втори модул да докара общо до 30-40т.

# 47
Хоп, и аз тук,  много сте бързи, опукахте  бързо старата тема.

Лоренца, благодаря отново, дано тази 6 тема е късметлийска  за всички деца, пък и за нас, да успокоим вече душичките.

Но.....да видим, аз тая надежда за чудо девойката да е написала както трябва останалото, което не е объркала. Но и тя милата каза, че бързането за да успее с всички задачки е довело до недоглеждане и съответно грешките на елементарните задачи.
Аз хвърлях по едно око тези дни, големи дискусии за запетаи, цитати, подчинени, но след като тя сама си провери точките и даде прогнозен резултат, даже не съм сядала да гледам задачите, толкова ми писна, че не искам повече да ги гледам, каквото направила това, дано проверяващите проявят малко щедрост:)

Чакам да дойде 4.06, все още не сънувам нищо, Дидева ми е утехата, и така, само със здраве, че малкото от едно на друго боледуване тези дни, не ми дава да помисля за резултати:(

# 48
  • Силистра
Здравейте! Вече 5 ден не му побира умът, защо в нашето учулище не са разпечатали всички листи и се наложи децата да пишат решението на 24 задача на гърба на листа. В последствие послвсните 15 мин им разпечатали последните листи, за да препишат, но им изяждат от времето за решаване или проверка. Обяснението им е, че не мислили някой да решава толкова много.
Ужас!

# 49
  • Пловдив
Здравейте! Виждам, че в момента сте "на изчакване" и използвам да си задам въпроса.  Майка съм на шестокласничка, бихте ли ми препоръчали помагало по БЕЛ и математика за работа през ваканцията? Записала съм я на курсове за догодина, но за лятото може би е добре да не губи форма изцяло.
Благодаря! Желая успех на всички деца!

# 50
Сегашните шестокласници са по новата учебна програма. Ако допуснем и това, че преди началото на учебната година дискутираните промени в НВО станат факт, помагалата на сегашните седмокласници ще са една идея остарели за вас.

# 51
Ако е в една област приема, е лесно - прието на първо желание, записва се и готово. Но при нас, ако в исканата гимназия в Ловеч не го приемат по първо желание, или въобще не се класира, съответно кандидатсвам за второ класиране, но в същия момент в Правец примерно го приемат по първо желание, задължително трябва да се запишем там, за да не изгубим мястото. После ако в Ловеч го приемат или се премести по-напред в желанията, дали няма в Правец да имам проблем с изтегляне на документите? Ох, кашата ми е пълна.

# 52
Така е, както си го описала. Записваш го там, където е приет по първо желание, за да не изгуби мястото. Ако на второ класиране е приет на по-желано място в другата област, теглите документите и го записвате там.
Не би трябвало да имате проблем с изтегляне на документите. Съгласно министерската заповед:
XXIII. Комисията за записване на учениците:
......
3. Връща документите на записалите се и отказали се по-късно ученици.

С

# 53
  • Пловдив
Сегашните шестокласници са по новата учебна програма. Ако допуснем и това, че преди началото на учебната година дискутираните промени в НВО станат факт, помагалата на сегашните седмокласници ще са една идея остарели за вас.

Да, зная. Но въпреки това не искам за губим лятото в очакване на нови помагала.

# 54
  • София
А на мен не ми е ясна схемата с броя! на желанията, споре бала и статистиката.
Трябва ли да използвам логиката от задачата с топчетата и цветовете Grinning?
Например, в общата статистика излиза, че с резултати, по-добри от тези на младежа, са 385 деца. Аз приемам, че всички деца, които са по-напред, са избрали същите паралелки. Хващам калкулатора и починно смятам с натрупване сбора на децата.... И изреждам паралелки, докато стигна 386-тата бройка.
Лелеее, голямо смятане ще падне Stuck Out Tongue Winking Eye
Някой ако разбра какво питам, моля да ми разясни!

# 55
  • София
Здравейте! Вече 5 ден не му побира умът, защо в нашето учулище не са разпечатали всички листи и се наложи децата да пишат решението на 24 задача на гърба на листа. В последствие послвсните 15 мин им разпечатали последните листи, за да препишат, но им изяждат от времето за решаване или проверка. Обяснението им е, че не мислили някой да решава толкова много.
Ужас!
Не сте единствените и нашите са писали на гърба. На едната щерка решението на 24 зад. е 3 страници, като включва и описание защо е възможно въпросното доп. построение. Sad

# 56
  • тук-там
Например, в общата статистика излиза, че с резултати, по-добри от тези на младежа, са 385 деца. Аз приемам, че всички деца, които са по-напред, са избрали същите паралелки. Хващам калкулатора и починно смятам с натрупване сбора на децата.... И изреждам паралелки, докато стигна 386-тата бройка.
Аз реших, че няма смим от това смятане. Редим ги спрямо желанията.

# 57
  • София
Аз реших, че няма смим от това смятане. Редим ги спрямо желанията.
Да! Първите 10 паралелелки ще са спрямо желанията. Но ако прогнозирам, че бала на първо класиране не му стигне да се закачи някъде?

# 58
 Най-добре е да подредите желанията по реда, по който наистина сте избрали, като изброите порядъчен брой паралелки.
Смятането  може да бъде от полза, за да вземете решение за участие в трето класиране.

# 59
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за новата тема Heart Eyes Heart Eyes!
След подтискащите няколко дена след изпита по математика, днес вече щерката е в добро настроение.
Прегледахме заедно статистиката  за успеваемост след 12-ти клас и установихме, че има реални шансове за първата тройка Grinning. Немската категорично я изключваме, не иска немски това дете и това е #Cussing out, остават СМГ и Испанската. Ако за СМГ не и стигне балът, ще се насочим към Испанската - за там и със сегашните консервативно прогнозирани резултати, ще влезе на първо класиране. За резерва ще пишем и НПМГ Peace.
Някой има ли поглед над атмосферата в Испанската - всичко ме интересува Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт