СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 57 650
  • 642
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А на мен не ми е ясна схемата с броя! на желанията, споре бала и статистиката.
Трябва ли да използвам логиката от задачата с топчетата и цветовете Grinning?
Например, в общата статистика излиза, че с резултати, по-добри от тези на младежа, са 385 деца. Аз приемам, че всички деца, които са по-напред, са избрали същите паралелки. Хващам калкулатора и починно смятам с натрупване сбора на децата.... И изреждам паралелки, докато стигна 386-тата бройка.
Лелеее, голямо смятане ще падне Stuck Out Tongue Winking Eye
Някой ако разбра какво питам, моля да ми разясни!
Аз реших, че няма смим от това смятане. Редим ги спрямо желанията.

И Аля така, има 2 желани училища, слагаме ги на 1во място, другите ги редя аз в зависимост от бала от миналата година, но не повече от 10, като последно слагаме училището в което е била до сега, тя си го харесва, а и бала там не е висок. Аз лично съм избрала училища на удобно за нас място, не ми се струва нормално пътуването до гимназия да и отнема повече от час в двете посоки, което автоматично изключва районите без метростанция.

# 61
  • София
Май наистина не ме разбрахте.
Паралелките, истинските желания, ще бъдат така, както детето ги иска.
В случай обаче, че бала не е това, което ще му е необходимо, ще редим и не толкова желани паралелки, както всички.
Питането ми е, как да преценя колко не много желани паралелки да изредим?

# 62
  • Варна
И моето не ще немски, макар че като втори език ще му се наложи. Иначе и аз мисля, че резултатите ще са му достатъчни за ЕГ с английски, но да не предизвиквам съдбата Simple Smile.

# 63
  • Варна

Като излезе статистиката и виждаш къде сте позиционирани. Пишеш още 2-3 за резерва и си спокойна.

# 64
  • София
А на мен не ми е ясна схемата с броя! на желанията, споре бала и статистиката.
Трябва ли да използвам логиката от задачата с топчетата и цветовете Grinning?
Например, в общата статистика излиза, че с резултати, по-добри от тези на младежа, са 385 деца. Аз приемам, че всички деца, които са по-напред, са избрали същите паралелки. Хващам калкулатора и починно смятам с натрупване сбора на децата.... И изреждам паралелки, докато стигна 386-тата бройка.
Лелеее, голямо смятане ще падне Stuck Out Tongue Winking Eye
Някой ако разбра какво питам, моля да ми разясни!

Е, чак пък толкова! Grinning

Подреждате си най-желаните и накрая пишете една-две паралелки, чиито приемен бал миналата година е бил доста по-нисък от бала на детето. А след излизането на статистиката ще стане ясно дали балът ще скочи или ще падне и с колко приблизително.

# 65
Май наистина не ме разбрахте.
Паралелките, истинските желания, ще бъдат така, както детето ги иска.
В случай обаче, че бала не е това, което ще му е необходимо, ще редим и не толкова желани паралелки, както всички.

Аз, след като изчетох всички миналогодишни седмокласни теми, ще заложа на следната стратегия:
- желаните паралелки (гимназия)
- реалистичните желани - базирайки се на статистиките от тази година и минималните балове от миналата година
- реалистичните не толкова желани - отново на база статистики тази и минала година
- нещо изключително компромисно, но с достатъчно нисък бал според статистиките

Засега проучвам реалистичните желани - как да ги подредим, след резултатите може да се наложи да насоча усилия и към реалистичните не толкова желани. Английски и руски или английски и немски е посоката при нас, оттам нататък - зависи къде ще се учат.

# 66
  Благодаря за темата!
   Като гледам,нервите  и притесненията тепърва ще вземат връх.По темите,които сте бистрили в края на предната тема за качеството на учителите да си кажа.При нас положението е следното-не можеш да разчиташ ,че в "елитна" паралелка ще се паднат качествени  учители.Ако по математика е окей,по БЕл ще куца нещо./това само като пример,нищо предвид/.Дъщеря ми,преди две години отказа да ходи на уроци по БЕЛ за матурата.Подготвяше се от един сборник  и в часовете по ЗИП.От " редовната" учителка почти нищо не научи.Но тази от ЗИП ,за малкото часкове,които имаше с тях,успя да ги накара да размърдат мозъците и да мислят и учат.Явно не е случайна,защото тази година е с награда учител на годината .
    Та в този ред на мисли,мисленно редя и аз желания,и на ум преговарям за кое училище какво знам,кой учител става и кой не.От там  следва "има ли добър частен учител в града по съответния предмет  и аз ще мога ли да вредя отрочето при него?!"
   И сега ме е яд,че няма една реална гимназия ,като от наше време,но да се  учи качествено.Аз съм от Плевен,и по мое време гимназия "Анастасия Димитрова" беше институция.
   Четох,че има кандидат за ЕГ в Ловеч-завършила съм я.Страхотно училище,с традиции,с много интересен социален живот.Съжалявам,че ни е далече,иначе бих натиснала и двете си деца за там.
   И на края да си кажа,че нищо не отбирам от статистики и прогнози,само  ви чета и цъкам,колко сте далновидни.Ние ще редим така немски в езиковата,английски в езиковата,следва ФСГ,накрая ПМГ/за всеки случай/.Но мисля да спрем още в езиковата.

# 67
  • Варна
Като излязат резултатите, пише ли колко са точките по всеки модул или само общия резултат?

И още нещо се чудя, кое е "гнездото", в което се подава заявлението?

# 68
chockolina, пише.
Училището-гнездо е което си избереш, не е на териториален принцип. Можеш и онлайн - през същия линк, през който се виждат резултатите.

# 69
Във Варна имаше разпределение за училищата-гнезда. Примерно в ОУ " Димчо Дебелянов" подават учениците от тези  и тези училища. За тази година списъкът още не е качен. Миналата година го публикуваха след излизане на резултатите.

# 70
За мен статистиката дава ориентир, щот като видиш, че в първите 180 резултата, нямаш гаранция че влизаш в СМГ или НЕГ, но досега няма някой,  който да не е Simple Smile. Освен това тази година резултатите по мтематика със сигурност няма да съответстват на миналогодишните. Нямам идея как от думите на проверителя извадихте заключение, че на 200 деца има три по 100т. и знаете ли дали в папките н съседния проверител има дете с решена 23 и 24 задача?!
Дори в училищата с математическа насоченост, масово децата говорят за резултати над 90т., но много рядко споменават 100т.

# 71
  • тук-там
Ами ние казахме как - допуснахме, че тези 3 работи с решена 24-та задача са безгрешни. Само допускане има тук при нас. Фактите другата седмица!

# 72
  Благодаря за темата!
   Като гледам,нервите  и притесненията тепърва ще вземат връх.По темите,които сте бистрили в края на предната тема за качеството на учителите да си кажа.При нас положението е следното-не можеш да разчиташ ,че в "елитна" паралелка ще се паднат качествени  учители.Ако по математика е окей,по БЕл ще куца нещо./това само като пример,нищо предвид/.Дъщеря ми,преди две години отказа да ходи на уроци по БЕЛ за матурата.Подготвяше се от един сборник  и в часовете по ЗИП.От " редовната" учителка почти нищо не научи.Но тази от ЗИП ,за малкото часкове,които имаше с тях,успя да ги накара да размърдат мозъците и да мислят и учат.Явно не е случайна,защото тази година е с награда учител на годината .
    Та в този ред на мисли,мисленно редя и аз желания,и на ум преговарям за кое училище какво знам,кой учител става и кой не.От там  следва "има ли добър частен учител в града по съответния предмет  и аз ще мога ли да вредя отрочето при него?!"
   И сега ме е яд,че няма една реална гимназия ,като от наше време,но да се  учи качествено.Аз съм от Плевен,и по мое време гимназия "Анастасия Димитрова" беше институция.
   Четох,че има кандидат за ЕГ в Ловеч-завършила съм я.Страхотно училище,с традиции,с много интересен социален живот.Съжалявам,че ни е далече,иначе бих натиснала и двете си деца за там.
   И на края да си кажа,че нищо не отбирам от статистики и прогнози,само  ви чета и цъкам,колко сте далновидни.Ние ще редим така немски в езиковата,английски в езиковата,следва ФСГ,накрая ПМГ/за всеки случай/.Но мисля да спрем още в езиковата.
Аз защо бях решила, че МГ в Плевен е по-добре от езиковата и ФСГ? Моля за някакво инфо, ако сте от града, защото аз съвсем нямам досег, освен 2 деца, които учат в МГ.

# 73
  • Варна
Благодаря, lorenca и Дидева! Ще чакаме и списъците на "гнездата" явно...
А резултатът от първи модул ни е важен, че същият ще играе ролята на класно по математика и ще я оформят спрямо него (между 5 и 6 е, а 11 точки от оценката са си важни).
Резултатите изобщо отиват ли по официален път в училището, в което учи детето в момента?

# 74
Във Варна имаше разпределение за училищата-гнезда. Примерно в ОУ " Димчо Дебелянов" подават учениците от тези  и тези училища. За тази година списъкът още не е качен. Миналата година го публикуваха след излизане на резултатите.
Peace
Извинявам се за териториалния принцип тогава.

Общи условия

Активация на акаунт