СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 57 668
  • 642
  •   1
Отговори
# 75
chockolina, отиват. Някои училища си пускат статистика.
1-ви модул може да го впишат като текуща оценка ...

# 76
  • Sofia
Благодаря и аз за новата тема!
Засега аз само наум редя желания, детето си има 2-3 училища, в които уж иска, но още не знае кое да е на първо място. Аз обаче знам, хаха!
Благодаря, lorenca и Дидева! Ще чакаме и списъците на "гнездата" явно...
А резултатът от първи модул ни е важен, че същият ще играе ролята на класно по математика и ще я оформят спрямо него (между 5 и 6 е, а 11 точки от оценката са си важни).
Резултатите изобщо отиват ли по официален път в училището, в което учи детето в момента?
И при нас е така с оценката по БЕЛ. За математиката не знам - отговорът на учителката за всичко е "Както аз си реша."
Струва ми се малко кофти - ако на изпита от стрес някой е сгафил повечко, допълнително и в училище да му намалят бала.

Допълвам: при нас май гледат целия изпит.

# 77
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

А резултатът от първи модул ни е важен, че същият ще играе ролята на класно по математика и ще я оформят спрямо него (между 5 и 6 е, а 11 точки от оценката са си важни).

А, защо само резултатите от първата част, а не общият резултат? Възможно е някое дете (например като моето) да събира някакви точки , защото е решило задачи и от втория модул. Например синковеца, от първия модул вероятно връзва около 3, но с решеното от втората част, може и да стигне 4-ка по точки.

# 78
Моя син също не желае немски да учи, но точно това сме решили -математика и немски .
Него ако го питаш най добре ще му е с ЕГ с английски и после шапка на тояга .
Аз имам теория че е престъпление дете което има афинитет към природните и точни науки,
да го оставя в езикова . Пък и съм на мнение, че който чатка математиката
всичко друго ще му е "песен". Разучила съм и коя може да му бъде класна -
от старите и златни птерици е . Сега остава само да сме живи и здрави и да не се е изложил с точките , та да не би да му сбъдне желанието да набляга само на език , без да се поти над 100 задачи по математика на ден .

# 79

А, защо само резултатите от първата част, а не общият резултат?
Защото така са решили тези, от които зависи.
Оценката за първия модул се изразява с качествен и с количествен показател и с брой точки.
Оценката за втория модул се изразява само с брой точки.
Оценката на изпита от национално външно оценяване се формира в точки като сбор от резултатите от двата модула.

Вероятно защото:
Системата от задачи по математика в първия модул се определя от задължителното учебно съдържание, включено в учебната програма за VII клас, като се прилагат знанията и уменията, придобити в обучението до VII клас включително.
Задачите във втория модул измерват знанията и уменията на учениците по математика до VІІ клас включително.

# 80
  • София
1 модул е задължителен (да кажем задължителен, понеже на практика и без него детето ще участва в класирането), така че съвсем разбираемо е защо оценка само от него може да бъде вписана като текуща. Другото е своеволие, което ежегодно се повтаря тук или там... Втори модул не е задължителен, някой може да си излезе и да не го пише въобще, а съответно учителят няма право да го "накаже" за този му избор като му постави доста ниска оценка на база резултата като част от максимално възможни 100 точки, а не 65. Дидева е цитирала кое  с какво се измерва по наредба, значи няма място за никакъв спор текущата оценка върху кой модул е.

Както и още една градска легенда.. Ако детето на НВО има 4,50 примерно, учителят не може да му пише 6 за годината, понеже  имало разминаване с повече от единица и  проверка на РУО щяла да доведе до сериозен проблем. То ако е така, за какво са им на тези деца оценките през срока... Един ден, в който не си в кондиция, може с лека ръка да изтрие всичко преди това.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 13:19 от пенсионирана русалка

# 81
Здравейте! Вече 5 ден не му побира умът, защо в нашето учулище не са разпечатали всички листи и се наложи децата да пишат решението на 24 задача на гърба на листа. В последствие послвсните 15 мин им разпечатали последните листи, за да препишат, но им изяждат от времето за решаване или проверка. Обяснението им е, че не мислили някой да решава толкова много.
Ужас!
Не сте единствените и нашите са писали на гърба. На едната щерка решението на 24 зад. е 3 страници, като включва и описание защо е възможно въпросното доп. построение. Sad
И моята е довършвала 24 зад. на гърба. Квесторката е казала, че няма проблем. В инструкциите не пише , че не се пише на гърба, а и на децата не са го казали като са ги инструктирали.

# 82
С тази дълга 24-та + чертеж 1/3 страница, остава и да е проблем, че са писали на гърба Rage

# 83
Благодаря и аз за новата тема. Дано са ни късметлии децата, да попаднат на свестни проверители. Да попитам, възможно ли е единият проверител, просто да препише точките на другият. По конкретно за преразказа. 

# 84
  • София
Момичета, някой получи ли изобщо отговор от МОН на писмата, които писахме по повод некоректно зададените въпроси по БЕЛ? Или е глас в пустиня? Поне нещо като “ Ще разгледаме запитването Ви и ще Ви върнем отговор до 5 дни”. No Mouth Аз нямам нищо...не, че съм очаквала тези мизерници да си признаят, че цялата им работа е такава...
Май изчакаха да позатихне скандалът покрай матурите за 12 клас, и се скатаха.

# 85
  • Варна

А, защо само резултатите от първата част, а не общият резултат? Възможно е някое дете (например като моето) да събира някакви точки , защото е решило задачи и от втория модул. Например синковеца, от първия модул вероятно връзва около 3, но с решеното от втората част, може и да стигне 4-ка по точки.

По-горе са отговорили подробно защо. Отделно, за нас, със сигурност, така ще е по-добре, защото нематематическата ни душичка се е справила за отличен (поне според проверката) на първи модул и доста по-зле на втори.Laughing

# 86
Момичета, някой получи ли изобщо отговор от МОН на писмата, които писахме по повод некоректно зададените въпроси по БЕЛ? Или е глас в пустиня? Поне нещо като “ Ще разгледаме запитването Ви и ще Ви върнем отговор до 5 дни”. No Mouth Аз нямам нищо...не, че съм очаквала тези мизерници да си признаят, че цялата им работа е такава...
Май изчакаха да позатихне скандалът покрай матурите за 12 клас, и се скатаха.
От МОН нищо. Те докато отговорят, ще излязат резултатите и според мен, това е търсен ефект.
Имам имейл от журналистка от БТВ да си дам телефона за връзка и после нищо.
Имам отговор и от Езикови справки. С тях даже дискутирахме подробности.  

Допълвам: обадих се на приемната на МОН, на тел.: 02 9217 760 и ми дадоха вх. номер на моя имейл. Отговор не е ясно кога ще има, но щяло да има. Срока зависи от експертите работещи по преписката. Triumph

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 14:06 от mamaDea

# 87
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Благодаря! Стана ми интересно, та затова попитах. Simple Smile
При нашия оценката от матурата ще се записва като текуща, но не съм се интересувала дали общо от двата модула или от единия.

# 88
  • В реалния живот
Благодаря за новата тема!

Ние се завърнахме от кратка обиколка из най-добрия за живеене град в Европа. Добре се откъснахме от изпити и подобни теми.

За подреждането на желанията - аз мисля да подреждам само реалистични желания - каквото съм видяла през годините, че иска детето и където са му способностите - имам около 10-12 паралелки, които са били миналата година с подобни балове. Няма да пишем топ 5 гимназиите. За това се чудя за третото класиране - гледам миналата година е имало добри места в училищата от средния кръг. Но окончателно ще решим след резултатите.

# 89
  • София
От МОН нищо. Те докато отговорят, ще излязат резултатите и според мен, това е търсен ефект.
Имам имейл от журналистка от БТВ да си дам телефона за връзка и после нищо.
Имам отговор и от Езикови справки. С тях даже дискутирахме подробности.  

Допълвам: обадих се на приемната на МОН, на тел.: 02 9217 760 и ми дадоха вх. номер на моя имейл. Отговор не е ясно кога ще има, но щяло да има. Срока зависи от експертите работещи по преписката. Triumph
Ясно....
А от Езикови справки на наша страна ли са или застават зад МОН? Би трябвало те да имат тежката дума кое е правилно и кое не.

Общи условия

Активация на акаунт