СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 57 699
  • 642
  •   1
Отговори
# 90
  • В светлината на слънцето
И ние разпуснахме парата, но с малко селски отдих. Чувстваме се всички отпочинали и най-вече - спокойни.  Каквото е станало - станало, сега чакаме резултатите. Като се покажат, ще се мисли и реденето на желанията. В общи линии има някаква бегла идея, но всичко зависи от това какво е направила реално.

# 91
  • София
Моето дете се е тръшнало, че ще и анулират работата по математика. Задраскала била нещо си с вълнообразни линия и това щяло да се приеме като знак и казало някакво дете. И сега се е тръшнала.
Тъкмо реших, че вече ще е спокойна и това е, все ще измисли нещо.
Ми да я анулират, какво да направя.

# 92
Да попитам, възможно ли е единият проверител, просто да препише точките на другият. По конкретно за преразказа. 
Не. Те работят независимо един от друг, т.е. не знаят какво е другото оценяване.

# 93
  • Силистра
С тази дълга 24-та + чертеж 1/3 страница, остава и да е проблем, че са писали на гърба Rage
Проблемът е, че са загубили 15-20 минути от времето на децата да преписватпреписват, защото са си усетили грешката и са заплашили децата с анулиране на работите им

# 94
  • София
Моето дете се е тръшнало, че ще и анулират работата по математика. Задраскала била нещо си с вълнообразни линия и това щяло да се приеме като знак и казало някакво дете. И сега се е тръшнала.
Пак се цитирам и моля ако сте запознати да ми отговорите!

# 95
Валенцето, няма.

# 96
Пак се цитирам и моля ако сте запознати да ми отговорите!

Не знам колко сме запознати тук присъстващите, но моето дете на изпита е попрекалило със задраскването - наляво, надясно, каза, че е задрасквала, направила го като мрежичка, "много красиво", добре, че квесторите забелязали това творчество, усъмнили се, ходили при директорката или не знам къде. Като резултат, донесли й нова бланка и й казали да препише. Явно това, което се набива на очи, е проблем. За съжаление с повече не мога да съм полезна.

# 97
  • София
Квесторите са го видели и нищо не са казали.
Благодаря ви!

# 98
      Проверителите знаят,че децата се притесняват, задраскват и т.н. Въпросът е да няма явни знаци- рисунки, отбелязвания без връзка с темата и т.н., няма страшно според мен, не се вманиачват чак толкова

Скрит текст:
Тези проверители, които познавам не са никак представителна извадка, броят се на пръстите на едната ми ръка, но общото между тях е, че са добронамерени и нямат нагласа за "закопават" децата

# 99
  • София
При нас драмата е пълна. Синчето има едно единствено желание - 18 СУ - японски. Таткото и дума не дава да се издума. Ужас!

# 100
Според мен, ако не е съвестен може да за съжаление.

# 101
Момичета, някой получи ли изобщо отговор от МОН на писмата, които писахме по повод некоректно зададените въпроси по БЕЛ? Или е глас в пустиня? Поне нещо като “ Ще разгледаме запитването Ви и ще Ви върнем отговор до 5 дни”. No Mouth Аз нямам нищо...не, че съм очаквала тези мизерници да си признаят, че цялата им работа е такава...
Май изчакаха да позатихне скандалът покрай матурите за 12 клас, и се скатаха.
От МОН нищо. Те докато отговорят, ще излязат резултатите и според мен, това е търсен ефект.
Имам имейл от журналистка от БТВ да си дам телефона за връзка и после нищо.
Имам отговор и от Езикови справки. С тях даже дискутирахме подробности.  

Допълвам: обадих се на приемната на МОН, на тел.: 02 9217 760 и ми дадоха вх. номер на моя имейл. Отговор не е ясно кога ще има, но щяло да има. Срока зависи от експертите работещи по преписката. Triumph

Щом няма официално становище до този момент, нищо няма да се промени. Защото проверките на работите вече текат. Единственият шанс е да са дали устни указания на проверителите. А за нас - да излезем на протест.

Обаче на мен ми се струва, че едва ли и 10% от децата и родителите се вълнуват от този въпрос. В последните няколко дни разговарях с родители на седмокласници, които за пръв път чуваха за някакъв проблем с матурата. И изобщо не се развълнуваха, че ги "светнах".

# 102
Skiorche, и те не са категорични. Според тях е цитат, но в дискусията се съгласиха, че може и да е непознат израз, като обяснението на непознатия израз може да бъде и чрез неговото цитиране. Съгласиха се обаче, че липсва автор/ източник, което е необходимо при цитирането.

# 103
Pisa,дано не бъркам името ,от Плевен съм,но живея в Монтана от 19 години.Желанията,които редим, са за тукашните училища.

# 104
  • София
За съжаление и аз имам същите наблюдения. Последните дни се изтощих да обяснявам на приятелски семейства със седмокласници за грешки, кавички, запетайки... Само вдигат рамене, цъкат съпричастно и толкова. Получавам и по някой дружески съвет: “Еее, и ти сега, кво толкова! Щом много деца са го сгрешили, това не намалява шанса на твоето дете...Ееее, все ще ги изучим...Еее, голяма работа”.
Никой чак толкова не се е трогнал, че са постъпили несправедливо към детето му, което е положило усилия да се научи и после покаже грамотност на изпита...
MamaDea, дори и цитат да е това, заблуждаващото в случая е, че думите между кавичките са такива, че трябва да бъда сложени в кавички, дори когато не се цитират. (Ако някой ме разбра Grinning ). В такъв случай трябва да има два възможни отговора.
Вече не бих се изненадала, ако набързо е сформирана някаква задруга между МОН и БАН, за да се запази неопетнено името  на великата институция.Wink
Можеше да изпратят до МОН и медиите официално становище по въпроса, но и на тях им е по - удобно да мълчат докато “кучетата си лаят, а керванът си върви”.

Общи условия

Активация на акаунт