СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 082
  • 642
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да попитам, възможно ли е единият проверител, просто да препише точките на другият. По конкретно за преразказа. 
Не. Те работят независимо един от друг, т.е. не знаят какво е другото оценяване.
Скрит текст:
Дали? И аз преди така казвах убедено, че е невъзможно, докато не се опарихме лично.. Писала съм преди как дори жената в 18-то, където се гледат работите по мат, първо беше много нападателна и остра, после, след като видя това, което й показах ( а именно двукратно отнемане на точки за един и същи пропуск и от двамата проверители, тоест чист копи/пейст на чавките в другия цвят 2 след този на проверител 1), и не можа да докара по разбивката отсъдения на детето сбор от втори модул,  изведнъж омекна и ни предложи да подаваме молба за цялостно преразглеждане на работата. И понеже все пак разликата във въпросните точки не беше толкова, че да налага намесата на арбитър, имаше достигнат изкуствен, копиран "консенсус" между двамата проверители . А щом може да стане по мат, защо да не може и  по БЕЛ? Може да са единични случаи, но ето, че ги има. Пожелавам на всички ви децата да не бъдат ощетени по никакъв начин, споделих само, че твърде голямата убеденост какво може и не може (която и аз демонстрирах реално преди случката) е излишна, щом се оказва, че има и изключения.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 19:11 от пенсионирана русалка

# 106
  • Плевен
Pisa, за плевенските училища питаш.
За мен МГ и СУ  "Иван Вазов" са на едно ниво вече. После идва ред на ЕГ и "Интелект".

# 107
Нещо се филмирах. Има ли промяна по точкуването на математиката.
Гледам - 1 модул 65т, 2 модул - 36.  newsm78
Сигурно бъркам нещо, но ако помня правилно 23 задача беше за 10 точки - сега я виждам като 11
 newsm78 newsm78 newsm78

# 108
Нещо се филмирах. Има ли промяна по точкуването на математиката.
Гледам - 1 модул 65т, 2 модул - 36.  newsm78
Сигурно бъркам нещо, но ако помня правилно 23 задача беше за 10 точки - сега я виждам като 11
 newsm78 newsm78 newsm78
Как точно ги сметна 36? Може би на задачата за доларите броиш и двата отговора - за цяло и дробно число?
Няма правило коя задача колко точки носи. Важното е сборът да е 35.

# 109
пенсионирана русалка, много лошо...

...и те не са категорични...
Абсурдно е да задават въпроса по начин, който дори за специалистите няма категоричен отговор.
Каква е целта им?

# 110
  • София
Наред  са си:
21-ва: 5 точки (2 и 3)
22-ра: 7 тчоки(2,2,1,1,1)
23-та: 11 точки
24-та: 12 точки
Общо 35, вероятно калкулирате и реда с упомената 1 точка  за щатски долари в дроб, те са редуциран вариант на същите две максимални за подусловието поради неспазване на искането за закръгляване.
Дидева вече е написала същото. Simple Smile

# 111
  • София
Моята дъщеря закръглила в 22-ра задача курса на долара преди да го смята 😂. Така смятала и като гледала в eBay колко ще струва дадено нещо си.... С 9 долара по-малко ги изкарала в задачата. Смешно та чак плача!😢

# 112
Точно там съм се объркала
  ooooh!
Благодаря

# 113
  • София
Аз вече не ща да го отварям тоя ключ! Моят син, колкото пъти го отворим, все по още някоя грешчица си намира Laughing До шести вече ще сме минали критичния минимум! В преразказа ми е надеждата!

# 114
Аз вече не ща да го отварям тоя ключ! Моят син, колкото пъти го отворим, все по още някоя грешчица си намира Laughing До шести вече ще сме минали критичния минимум! В преразказа ми е надеждата!

И аз така - преди малко отказах да гледаме отново ключа по БЕЛ. Какво да му мъдрим още. Доволна съм, защото вече сме готови с подредбата на желанията - за всякакви резултати има желания. Гложди ме още само една мисъл - дали да не я пратя и на изпит по физическа подготовка (ако още има опция за записване), че да сложим и едно спортно за разкош Simple Smile Уфффф, вече само си търся заигравки, няма да се занимавам с това.

# 115
  • София
O,забравих да споделя какъв късмет ни сполетя! Събуди се сутринта младежът с коремни болки и след около час като се почна едно повръщане...Ужас и безумие Scream А аз, вместо да си жаля детето, само се кръстя и повтарям - благодаря ти, Боже, че не стана миналия понеделник!!! Представяте ли си?! След целогодишен труд и напъни, в деня на матурата да се разповръщаш?! Или да вдигнеш Т? Или нещо друго такова?!

Не, категорично смятам, че тези от нас, които имаме и по-малки деца, за които матурите предстоят, пък и всички други, които мислят като нас, трябва да предприемем някаква инициатива за премахване на това безумие - един шанс и край Sad Много е тъпо и рано или късно ще ни застигне, ако не направим нещо, да знаете!  Сега е ясно, че на никого не му е до това, но принципно по-натам не е лошо да се активизира някакъв граждански натиск за промяна на правилата. Просто не е честно! За къде-къде по-сериозни неща ние, възрастните, получаваме втора възможност, а на децата е отказана - защо?! Не е правилно.

# 116
Да попитам, възможно ли е единият проверител, просто да препише точките на другият. По конкретно за преразказа. 
Не. Те работят независимо един от друг, т.е. не знаят какво е другото оценяване.
Скрит текст:
Дали? И аз преди така казвах убедено, че е невъзможно, докато не се опарихме лично.. Писала съм преди как дори жената в 18-то, където се гледат работите по мат, първо беше много нападателна и остра, после, след като видя това, което й показах ( а именно двукратно отнемане на точки за един и същи пропуск и от двамата проверители, тоест чист копи/пейст на чавките в другия цвят 2 след този на проверител 1), и не можа да докара по разбивката отсъдения на детето сбор от втори модул,  изведнъж омекна и ни предложи да подаваме молба за цялостно преразглеждане на работата. И понеже все пак разликата във въпросните точки не беше толкова, че да налага намесата на арбитър, имаше достигнат изкуствен, копиран "консенсус" между двамата проверители . А щом може да стане по мат, защо да не може и  по БЕЛ? Може да са единични случаи, но ето, че ги има. Пожелавам на всички ви децата да не бъдат ощетени по никакъв начин, споделих само, че твърде голямата убеденост какво може и не може (която и аз демонстрирах реално преди случката) е излишна, щом се оказва, че има и изключения.

Може би заради подобни случси са уточнения и инструкции.Според познат проверител, който знае, че нямам кандидатстващо дете,  т,е не е заинтересован да ме баламосва, към днешна дата не е възможен контакт и синхрон между двамата проверители.Всеки си проверява независимо и разписва протокол.

# 117
  • София
Представяте ли си?! След целогодишен труд и напъни, в деня на матурата да се разповръщаш?! Или да вдигнеш Т? Или нещо друго.
Представих си го съвсем нагледно. Счупен крак в деня преди матурата. Двама мъже я носиха до чина и после обратно...

# 118
  • София
Пак добре...Можеше и да е в деня на матурата, и тогава? Докъде стигнахме - да се радвам, че детето си е счупило крака в дена ПРЕДИ матурата Imp

# 119
Може би заради подобни случаи са уточнения и инструкции.Според познат проверител, който знае, че нямам кандидатстващо дете,  т,е не е заинтересован да ме баламосва, към днешна дата не е възможен контакт и синхрон между двамата проверители.Всеки си проверява независимо и разписва протокол.
За да се копира проверката не е нужно да имат контакт помежду си. Русалката много добре го е описала. Достатъчно е зеленият химикал да следва червения.

Що се отнася до втория шанс...През 2012 такъв беше даден на децата от един град, пострадал от земетресение. Не виждам проблем да има втора дата, стига да е достатъчно близо до първата, защото иначе проверката,  излизането на резултатите и съответните класирания доста ще се проточат във времето. През следващата година НВО ще бъде някъде в средата на юни. Ако сложим допълнителна дата седмица след това и следваме сегашния график, второ класиране трябва да се измести с месец, което означава средата на август. Краят на трето класиране отива в началото на септември.

Общи условия

Активация на акаунт