СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 080
  • 642
  •   1
Отговори
# 285
Не само сайтовете, ами и темите тук за някои гимназии са умрели...Grinning

# 286
  • София
Е, хайде, темите си ги правим ние - като има интерес, пишат хората, като няма - темата отмира. Сайтът на едно училище не е баш като да се поддържа от шепа родители по интереси или поне не би трябвало...

# 287
Да ви следя

# 288
  • sofia
Моята щерка също иска да учи френски или испански. Вчера гледахме справочника и се питам 35-то или 133-то училище в София е по-добро? 133 е с по-висок бал, но пък 35то е на 2 пряки от майка ми.
И ако пиша на по-предно желание 35то, това значи да не пиша 133то, нали така?

# 289
Да, така трябва да бъде, следвайки логиката на класирането.

# 290
  • София
Защо? Пишете ги и двете, едно след друго.

# 291
Lyuba84, ако не ме лъже паметта, 133-то е с квоти момичета-момчета, а 35-то е без, поради което има почти изцяло момичешки паралелки. Това последното не мисля, че е особен недостатък, но все пак е хубаво да го знаете. За френската паралелка в 35-то съм чувала много добри отзиви. Много близко дете завършва 133-то с руски - също е много ОК.

# 292
  • София
И в 35то има квоти, но само за някои паралелки. Вижте последния план прием.

# 293
  • София
Скрит текст:
Имам преки наблюдения над втория по големина град в същата провинция, за която говориш. Интересно  би ми било обяснението защо щом всички училища са еднакво добри, има порядъчен брой школи за помощ с уроците в училище. Кое е наложило появата им?  И защо част от завършилите в същия този град после са редовно сред първениците по справяне на зверски режещите им изпити в университета, на които често прагът за нашенска тройка  е над 60%, а други чувствително изостават, не издържат на темпото и отпадат. Ще да има нещо общо и с нивото на средношколската подготовка в училище  Х или У, не само с индивидуалните им възможности..
Голяма част от тези школи (ако говорим за едно и също) се посещават и от турци и др. емигранти, за които материалът в съчетание с език е труден. Школи има и към някои училища, но те са с цел да подпомагат деца, които поради някаква прична не се справят добре в часовете. Университетите в Германия не са за всеки. Много лесно е да бъдеш приет, но трудно се излиза с диплома. Много хора си подценяват възможностите. На изпадащите от университетите се дава възможността да се прехвърлят и завършат образованието си в  т.нар. Fachhochschule.( висш институт с по- нисък ранг от университета, повече практически ориентиран)
LMU е тежък университет, да, но с много “пот и кръв” се завършва. Поне никой от приятелите ми българи не изпадна. Интересно ми стана за тези школи и ще разпитам, за да не говоря наизуст. Но не съм чула нито едно от познатите ни българчета да посещава такива.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 09:16 от Skiorche

# 294
Моята щерка също иска да учи френски или испански. Вчера гледахме справочника и се питам 35-то или 133-то училище в София е по-добро? 133 е с по-висок бал, но пък 35то е на 2 пряки от майка ми.

Пред тази дилема беше мой колега преди година. Предпочетоха 35-то и са много доволни. Учителката по фр. е уникална. Мотивира децата. В същото време от близки с деца в 133 СУ знам, че много ги притискат и мачкат самочувствието им. Ако локацията на 35 СУ Ви е удобна, това ще е Вашето решение.

# 295
  • sofia
Много ви благодаря за мненията!
Детето и в момента учи в 35то (от 1 до 7 клас) и си мисля, че като обстановка ще се чувства добре там, тъй като е по-свито.

# 296
  • В светлината на слънцето
И моята щерка иска да учи френски. Или немски. Та ако не стане френската, ще пишем 35-о, 12-о и мооооже би 133-о.

# 297
  • София
Скрит текст:
Имам преки наблюдения над втория по големина град в същата провинция, за която говориш. Интересно  би ми било обяснението защо щом всички училища са еднакво добри, има порядъчен брой школи за помощ с уроците в училище. Кое е наложило появата им?  И защо част от завършилите в същия този град после са редовно сред първениците по справяне на зверски режещите им изпити в университета, на които често прагът за нашенска тройка  е над 60%, а други чувствително изостават, не издържат на темпото и отпадат. Ще да има нещо общо и с нивото на средношколската подготовка в училище  Х или У, не само с индивидуалните им възможности..
Голяма част от тези школи (ако говорим за едно и също) се посещават и от турци и др. емигранти, за които материалът в съчетание с език е труден. Школи има и към някои училища, но те са с цел да подпомагат деца, които поради някаква прична не се справят добре в часовете. Университетите в Германия не са за всеки. Много лесно е да бъдеш приет, но трудно се излиза с диплома. Много хора си подценяват възможностите. На изпадащите от университетите се дава възможността да се прехвърлят и завършат образованието си в  т.нар. Fachhochschule.( висш институт с по- нисък ранг от университета, повече практически ориентиран)
LMU е тежък университет, да, но с много “пот и кръв” се завършва. Поне никой от приятелите ми българи не изпадна. Интересно ми стана за тези школи и ще разпитам, за да не говоря наизуст. Но не съм чула нито едно от познатите ни българчета да посещава такива.
https://www.abacus-nbg.de/nachhilfeorte/nachhilfe-in-nuernberg/? … AYAiAAEgL1afD_BwE
Скрит текст:
Над 200 учители само в една школа , които дават уроци по всички изброени в представянето предмети, изучавани във всякакви видове училища, на всички образователни етапи... Ако нямаше търсене, нямаше да го има и предлагането в толкова други население места, нали? Като цел в същото това представяне е  заложено мотивирането на учениците, възвръщането на радостта от ученето и съответно по-доброто справяне в училище.  Не са кръжок за напреднали и подготвящи  за състезания, не са и концентрирани върху работа с мигранти. Защо ли ми прилича баш на нашите школи, запълващи разни дупки в подготовката... Най-малко имам за цел да отричам системата им, при положение, че детето ми учи и работи там, само казвам, че и тя не е чак толкова добра, колкото някои я представят. И в това си заключение не се опирам даже на казаното от дъщеря ми, а на споделеното от  доста баварци около нея,  прекарали в същата тази система по 12 години ( при това не турци или други мигранти с немско гражданство), които обясняват къде са според тях  най-съществените й  недостатъци. Но тази тема не е за тук...

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 09:42 от пенсионирана русалка

# 298
  • sofia
И моята щерка иска да учи френски. Или немски. Та ако не стане френската, ще пишем 35-о, 12-о и мооооже би 133-о.

Моята иска на първо място испанската, после френската, и там вече идва дилемата с 35 или 133.
Мисля назад да сложа и 31во и/или 12то с испански, тъй като са ни  близко, по мое време беше с добра слава Бастилията(31), а сега ..... то и за френската казват, че е наркоманско, ама ...ще видим

# 299
  • Sofia
Те за всичките гимназии са казвали, че са наркомански.

Майка ми колко пъти ми е дуднала за наркотици след приема ми след 7-ми клас, супер досадно ми беше. А с наркомани така и не се запознах в гимназията. Simple Smile (10-15 години по-късно разбрах за 1-2)

И ние сме се ориентирали към френската, 35-то и 18-то с японски.

На детето му беше хрумнало някаква румънска гимназия покрай чатовете ѝ с румънци. За пръв път чувам за нея, видях, че е на доста странно място, макар и близо до нас.

Общи условия

Активация на акаунт