СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 604
  • 642
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Непокорна, честита абитуриентка! А накъде са се насочили оттук нататък?

# 391
  • 1st floor
Непокорна, честита абитуриентка! А накъде са се насочили оттук нататък?
МУ, а като резервен вариант СУ. Simple Smile

# 392
    Това с по-високите и по-ниските балове е много относително, защото много зависи от разпределението на децата по оценка в различните сегменти. Така например, дори да няма много на брой отлични (над 87 точки оценки), може да се окаже, че много голям брой деца имат между 70 и 80 точки, поради относително лесния първи модул. Това би засилило конкуренцията в много желани училища.
    Подчертавам, че това са само разсъждения. Просто ми се струва, че в момента проверителите имат основно впечатления от най-ниските и най-високи оценки. А огромната маса деца не попада в нито една от тези категории.
    Напълно логично и с голяма вероятност да се случи разсъждение. Ще се концентрират голям брой деца със средни резултати.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 23:26 от Belchosisi76

# 393
    Чалга има в цялата ни държава. От това няма как да избягам. Опитвам се да възпитавам ценности в него, а той сам да реши вписва ли се чалгата сред тях. Мисля,  че е важно да попадне в добра среда, сред интилигентни деца и преподаватели, които да изискват

# 394
    • София
    Смятам, че има спешна нужда от тема, където да се коментира матрЯла, който ще обучава децата ни следващите години.
    Мента, дори и да  се появи такава тема, тя ще е доста разпиляна и неинформативна.
    1). Защото ще летят един през  друг постове за всякакви училища в страната...
    2). Защото оценката на родител е понякога мнооооого субективна, пречупена през призмата на детето..Давам пример. И голямата ми дъщеря, и малките са били при доста съвпадащи преподаватели в едно и също училище, считано от години за елитно. И ако конкретен учител едната е виждала като страхотен, даващ, изискващ и т.н, другите две може да го определят като не толкова по-по-най и обратното.  Така е и с отделни деца в класовете, за едни учителят Х е мега як, защото при него се преписва, дава презентации, за да мине по допирателната,  за други е супер зле, понеже е безхаберен. Така е и с родителите... Често в един и същи клас може на родителска от двата края на стаята да се чуят диаметрално противоположни изисквания към учителя -  "Не би било лошо да  имат малко по-големи домашни по мат, материалът е много и си изисква упражнение, за да бъде овладян" и същевременно"Аааа,не, само това остава, осмокласнта година е много натоварена с езика, няма нужда да се разпиляват, тук не е СМГ все пак". Е, ако двамата последни родители в описанието се изкажат в темата за конкретния учител, ти каква информация ще добиеш... Кой е прав и кой е крив? Отделно децата са вече гимназисти, родителят остава по-встрани от случващото се в училище, дори и детето му да е споделящо.Единственият пряk досег на родителското тяло с преподавателите е на родителска, а само на тази база трудно се оценява човек...

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 00:58 от пенсионирана русалка

# 395
    • В светлината на слънцето
    Оценяването е наистина доста субективно. Ето и в нашия случай. Някои (деца и родители) много си харесвахме бившата класна (Бел), други бяха готови да я линчуват и я смятаха за некадърна и безотговорна. Та мненията могат да бъдат диаметрално противоположни, пречупени през личните представи и очаквания, и всеки да е прав за себе си.

# 396
     За учителите- понякога е различно отношението към тях, защото те самите са различни към децата.Малко са тези, които не показват предпочитания и успяват да се отнасят еднакво.Имах учителка по английски, за която цял випуск не можеше лоша дума да каже.Строга, изискваща, но успяваше да ни бъде истински приятел.За съжаление, тя се разочарова от системата и се занимава само сцчастни уроци.

За баловете- по предв.инф.   Във Варна има около 10 макс.резултати по мат,  а мин година-40, но като цвло работите са  добри.Така че общият бал може и да не е толкова нисък, все пак зависи и от Бел.Може би ще е малко по- нисък за МГ,

# 397
    • София
    Според мен на нито един проверяващ не му е представителна извадката за всички седмокласници. Ако даден проверяващ проверява две поредни години да речем работите на ученици от училище Х, то единствено може да сподели тенденцията "спад" или "повишение" в успеваемостта за конкретното училище.
    Ако една година проверява работи например на СМГ, а другата година на някое квартално училище, то естествено ще има спад, и то какъв само!
    Това не е така. В една папка с 20 работи децата са от различни училища  и работите са на случаен принцип.

# 398
    • София
    Според мен на нито един проверяващ не му е представителна извадката за всички седмокласници. Ако даден проверяващ проверява две поредни години да речем работите на ученици от училище Х, то единствено може да сподели тенденцията "спад" или "повишение" в успеваемостта за конкретното училище.
    Ако една година проверява работи например на СМГ, а другата година на някое квартално училище, то естествено ще има спад, и то какъв само!
    Това не е така. В една папка с 20 работи децата са от различни училища  и работите са на случаен принцип.
    Искате да кажете, че някой ги "джурка" физически, като тесте карти? Че то пада бая джуркане тогава. 😅

# 399
    • София
    Интересно, има ли случаи на загубени изпитни работи? Това е голяма хамалогия- да се размесят на случаен принцип работите на децата от различни училища. Веднага си го представих като бюлетините по избори. Simple Smile

# 400
    И аз се включвам в темата. Имам седмокласник и очакваме с нетърпение резултатите 😀

# 401
    Интересно, има ли случаи на загубени изпитни работи? Това е голяма хамалогия- да се размесят на случаен принцип работите на децата от различни училища. Веднага си го представих като бюлетините по избори. Simple Smile

Eдва ли е възможно, нали се знае бройката, които са се явили на изпит.

# 402
    Чалга и моята не иска. Корейската поп музика е на почит. От гимназиите и езиците иска английски и испански. Няма предлагане на италиански език в нашия град-нещо, което аз исках Simple Smile Някак не ми се иска да настоявам за този френски или немски, насила как се учи 5 години, колкото и практично и перспективно е.

# 403

Има. Това, че все пак е инцидентно, а не практика, не означава, че няма. И няма разгласяване на случаите.

# 404
    Здравейте момичета,
    и ние чакаме с нетърпение резултатите от НВО. Надяваме се да ги публикуват още в неделя вечерта? Ние сме много объркани от резултатите , които очакваме особено по БЕЛ ( неясно е колко точки ще имаме на втория модул). Аз не разбрах чесно казано- дали се очаква спад и при баловете по БЕЛ тази година? Сравнено с предходната година - теста по БЕЛ по-лесен ли е бил или по-труден?

Общи условия

Активация на акаунт