Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 352
  • 797
  •   1
Отговори
# 210
Аз не бих прехвърляла партиди. Crossing Arms Ако наемателя утре тръгне за чужбина, ходенето по мъките си остава за мен. Не знам какви причини трябва да ми изтъкне и колко да го харесвам, че да ходя по инстанции да сменям партиди... Rolling Eyes

# 211
Наемателят желае да се прехвърлят партидите. Има си "уважителна" причина Simple Smile
Да я каже каква е. За мен такова прехвърляне също е неоправдано и даже рисковано.

# 212
Ами става въпрос за евентуално сключване на договор с фирма. Искат да осчетоводяват като разходи сметките.

# 213
Наемателят желае да се прехвърлят партидите. Има си "уважителна" причина Simple Smile
Да я каже каква е. За мен такова прехвърляне също е неоправдано и даже рисковано.

Абе хора, вие чувате ли се? Кое по-точно му е рискованото на това партидите да са на името на наемателя? Я някой от коментиращите, че е мнгоо рисково да си каже. Май-много да стане да се трупат сметки на негово име, и?

# 214

Абе хора, вие чувате ли се? Кое по-точно му е рискованото на това партидите да са на името на наемателя? Я някой от коментиращите, че е мнгоо рисково да си каже. Май-много да стане да се трупат сметки на негово име, и?

Без да съм сигурна, само питам. Може ли партидата да се върне на собственика на имота, ако наемателят е натрупал задължения, макар и на свое име? Имам някакви далечни спомени, че всички задължения трябва да са изчистени преди смяна на партидата.

# 215
И аз четох нещо такова, че всички задължения трябва да бъдат изчистени... Та, аз лично плюс за наемодателя не виждам. За съжаление, не е като мобилните оператори, задължението да си виси на титуляра

# 216
И аз потвърждавам,че в цялата работа позитиви няма. Отделете си 1 ден за трите дружества, също не забравяйте да минете и през топлинния счетоводител, за да дадете прогнозни месечни показания. В ЧЕЗ се попълват няколко доста досадни бланки, в другите 2 по-бързо се минава. Лошото е, че в Топлофикация потребителя няма да е битов вече.

# 217
При нас са само Софийска вода и ЧЕЗ. Парно, за щастие - няма Simple Smile

# 218

На физическо лице не бих прехвърлила партидите си, каквото ще да ми казва. За чий ще ходя аз да се редя по опашки (защото съм сменяла партида и знам схемата), да сключвам договор с енергото и т.н. След няколко месеца ако реши да напуска, пак същата схема, ходене и главоболия...Следя си он лайн какво има неплатено, ако се забави напомням и така. От телефона си движа нещата.
Случая на Мишелин е друг, става въпрос за фирма, там може да се направи този компромис, щом искат да са на светло. Дано договора им е добър от към интересите на наемодател.

# 219
Определено си е разправия. Би било супер да му връча копие на нотариалния акт и да ходи да се разправя, но ме разколебавате Grinning Но пък и не казвате какво може да направи трето лице с копието Joy

# 220
Копие може да извади абсолютно всеки от агенцията по вписванията. Така, че не си мислете, че е някакъв недостъпен важен документ - говоря за незаверени копия! И не е вярно, че не могат да се прехвърлят партиди със задължения - те остават за стария собственик.

# 221
Скрит текст:
Определено си е разправия. Би било супер да му връча копие на нотариалния акт и да ходи да се разправя, но ме разколебавате Grinning
Но пък и не казвате какво може да направи трето лице с копието Joy
Имотна измама примерно. Peace

# 222
Не се хващай на въдицата.
Аз плащам вода и ток в няколко офиса и никоя партида не е на името на фирмата ми.
1. Ако не е на твое име, губиш малко пари от данъци
2. Които обаче си печелиш поради факта, че плащаш тока по битови цени, не по промишлени.

А водата винаги р малко - колкото за пускане в тоалетната. Често съм ги плащала от джоба си.
Не се занимавай, според мен накрая ще увиснеш

# 223
Отпадна прехвърлянето на партидите...

Моят първи наемател напусна и бях в търсене на нов. Та, да раздвижа още малко темата с впечатления и коментари Grinning

Като за начало, в договора пишеше, че не може да се пуши вътре, а той е пушил. При едно от посещенията за взимане на наем ни се стори, че мирише на цигари, но не сме повдигали въпроса. След изнасянето му установих, че е пръскал с ароматизатор (беше го оставил) и е проветрявал явно, затова миризмата не е била толкова силна. Все пак се е набила леко и се усеща, ако не е проветрявано, но не е кой знае колко страшно.

Като цяло, няма щети, но едва след като си тръгна забелязах, че липсва шалтето, за което толкова се чудех какъв цвят да бъде, че да се съчетае цветово с другите неща в стаята Sad А, също така, липсаха две подложки за кухненската маса, които също избирах доста дълго време Sweat Smile. Остави няколко декоративни неща, друго покривало за леглото и няколко чинии. Обаче установих, че не съм алчна за чужди вещи, но пък съм доста стисната за моите Joy Или с други думи, предпочитам да си ми беше там шалтето, отколкото да ми остави споменатите неща Sweat Smile

Като изключим, че тук-таме имаше забити пирони по стените (не съм вписвала в договора забрана за забиване на пирони, защото стените са боядисани в бяло и доста бързо и лесно може да се заличат такива следи), всичко останало си е като ново.

Все пак се радвам, че напусна, защото комуникацията ни беше ужасно трудна. Даже по-скоро - изобщо нямаше комуникация. Човекът не говори нито един от езиците, които говорим с приятеля ми, а пък ние не говорим неговия език. Всички уточнения ставаха през трети лица, които превеждаха ту на единия, ту на другия. Повече не бих се съгласила на подобна схема Scream

# 224
А договорът за 6 месеца ли беше? Неустойки , неплатени сметки, проблеми?
Пожелавам ти скоро нов

Общи условия

Активация на акаунт