Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да скрия тръба, като същевременно осигуря лесен достъп за ремонт, когато е необходимо?
Какви са данъчните задължения при отдаване на апартамент под наем на фирма?
Какви са средните наемни цени и цените на апартаментите в различните квартали на София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да скрия тръба, като същевременно осигуря лесен достъп за ремонт, когато е необходимо?
-
Какви са данъчните задължения при отдаване на апартамент под наем на фирма?
При отдаване на апартамент под наем, собственикът трябва да внася 10% авансов данък върху тримесечния доход. Фирмата трябва да представи служебна бележка, посочваща сумата на дохода и удържания данък след приспадане на нормативно признатите разходи. На тримесечие се извършва плащането, като собственикът може да издаде фактура за получения наем и платените комунални услуги.
-
Какви са средните наемни цени и цените на апартаментите в различните квартали на София?
Според данни на АДРЕС Недвижими имоти за 2018 г., средните наемни цени за двустаен апартамент в различни квартали на София варират от 550 лв. в Люлин до 800 лв. в Център. За тристаен апартамент цените са от 650 лв. в Люлин до 1200 лв. в Лозенец. Цените на апартаментите в различните квартали на София се определят от различни фактори, включително местоположение, размер, състояние и други. Например, в Лозенцец близо до метростанция цените на апартаментите могат да бъдат по-високи с тристайни апартаменти с цени около 115 000 евро. В Дружба цените на апартаментите са по-достъпни със средни цени за ново строителство от приблизително 900 евро на квадратен метър. Във Виташа или Студентски град цените също са по-високи, като тристаен апартамент може да струва около 76 000 евро. Въпреки това, цените на недвижимите имоти са обект на промяна и зависят от конкретни оферти на пазара. Цените на наемите в София варират в зависимост от квартала, състоянието на имота и неговата локация. Например, в Гоце Делчев двустаен апартамент се дава под наем за около 500-600 лева, като цената може да варира в зависимост от обзавеждането, състоянието на имота и неговата площ.
-
Какви са предложенията за справяне с високите наеми в София?
-
Какви са основните рискове за наемодателя при отдаване под наем на имот?
Ако наемателя утре тръгне за чужбина, ходенето по мъките си остава за мен. Не знам какви причини трябва да ми изтъкне и колко да го харесвам, че да ходя по инстанции да сменям партиди...

Но пък и не казвате какво може да направи трето лице с копието
А, също така, липсаха две подложки за кухненската маса, които също избирах доста дълго време
. Остави няколко декоративни неща, друго покривало за леглото и няколко чинии. Обаче установих, че не съм алчна за чужди вещи, но пък съм доста стисната за моите