Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 436
  • 797
  •   1
Отговори
# 645
... но - пак самият факт, че с изнесе, ме успокои.

Същото беше и при мен, лошият спомен ще остане само, и обицата на ухото. Още първия път, когато тръгнат да ти се крият по телефона за наема или да ти скимтят "Ама може ли отсрочка от 1 седмица/до края на седмицата и т.н." ги отсвирвай. С клауза в договора, че ако закъснеят с максимум 1 седмица с наема, имаш право да смениш ключа, а те нямат претенции. Викаш и 1-2 приятели мъже за "респект" Laughing
Естествено, наемът се предплаща ежемесечно, т.е. плащат ти наем авансово в началото на месеца, а не в края. Така и да си бият камшика, или пък ти да ги изгониш, загубата ще е само консумативите за миналия месец и малка част от наема за текущия.
Само да уточня, че явно различните контингенти наематели играят едни и същи игрички - моето жилище не е ремонтирано и е на ниска цена, съответстваща на състоянието. Твоето е ново и ремонтирано, с нови мебели и в по-високия ценови клас, но явно номерата са едни и същи.

# 646
  • София
На теория си съвсем права, на практика обаче на тях изобщо не им пука, и няма да си мръднат пръста. Защото са преценили, че няма да можеш да докажеш нищо. Ай иди доказвай, че моят ми е измъкнал первазите на ламината. Аз и да покажа снимка, винаги оня може да каже, че е получил имота без первазите, пък аз съм си направила снимката ... незнайно защо.

Има един лаф - невинен до доказване на противното.

Битият - бит. Нали знаеш ..Cry  Тъй е тук, за съжаление. Само се надявам следващите ни наематели да са свестни. А, и поне 2 ДВА депозита наем, защото като даде човек 1500 лв, няма да ги прежали толквоа лесно.

Съжалявам за щетите и нервите, но важно е, че се е изнесъл!

Относно цитираното по-горе:
- пускате жалба за всичко, нека покаже подписан от вас ППП, че е върнал жилището изрядно
- нека покаже вносни бележки с ваш подпис за внесените последни наеми

Точно защото нищо не правим затова си позволяват да правят каквото си искат такива хора.

# 647
  • София
Как се казва този и фирмата?
Да не кацне сега при някои от нас.
Полицаят е прав. Тези неща трябва да минат през съд и тогава през полицията. Нали се сещате за разходите изгубеното време и нервите?
Румка оттърва се. Пийни едно и се радвай.

# 648
По- добре си пишете жалбите, щото и да не си мръднат пръстта им се разваля статистиката на разкриваемостта .Затова са толкова убедителни нищо да не пишете, щото ако се пише трябва нещо да направи, най, малкото да попише малко да закрие преписката с неизвестен извършител, а тия с неизвестен иззвършител дигат процента на неразкритите.

Честито на Румка, че се е отървала овреме.

# 649
  • София
Ако искате може да си направим за следващата тема черен списък с неизрядни наематели?

# 650
  • София
Може поща, паролата ще се дава на лични, не на всеки

# 651
ММ не намерил жената, която да ошета. Май аз ще съм човекът. Каза, че подът е толкова мръсен и покрит с кал и натрупана мръсотия, че не се вижда какъв цвят е. Обаче той пляснал с парцала малко, и се видял цветът. Значи само няколко пъти го минавам с парцала и става като нов.Simple Smile
Обаче стената на спалнята била жълто - пембяна и не знае от какво. Там с валяка явно.
Абе, как да е, все пак се махна човекът. Другото се преживява.

Ние решихме да сложим някой друг мебел, и да го даваме обзаведен за повече пари.

Според вас 800 лв, Люлин 4, с две нови бани и кухня, след ремонт, 100 квадрата- как ви изглежда?
Мебелите, дето ще закараме, са ОК. Пдч легла но не са Виденов. Има и гардероби и скрин.

Simple Smile

# 652
Румка, аз съм с подобно жилище. Чудя се много за обзавеждането. Засега изглежда като наемът ми да е висок. Но реших, че ще купувам мебели според нуждите на първите наематели - семейство или съквартиранти, но няма са свалям наема засега. Но на мен не ми е зор - апартаментът седя празен една година и ми е все тая като цяло. Като ви слушам какви проблеми имате се чудя трябват ли ми такива грижи на главата с малко бебе в ръце. Иначе практично погледнато - по добре да е без мебели - по-лесно се ремонтира и отделно, че ако дойде такъв наемател - и те ще са за боклука.

# 653
Румка, ужас направо като те чета. Трябваше по-рано да го изгоните ама на. Сега хвани половинката и той да помага с чистенето, та следващия път да се замисли повече какви уговорки да прави.

Има ли как да продължите още малко с плочки щом така и така ще махате от ламината в тази спалня с банята? Да минимизирате риска от следващи поражения.

Малко висок ми се струва наема, ама аз не съм го виждала все пак.

# 654
Да, и ние това говорихме с ММ за плочките. Ще видя на място какво е възможно, и да срещнем ламината и да залепим плочки поне отпред. ММ залепи на целия офис сам плочките преди години, Та сега с 5-6 квадрата ще се оправи.

За мебелите аз ме се чудя, прежалих ги от сега. Те са ни от апартамента, който сега стои заключен в наше село. С едно микробусче и са в София. Ще липсват само столове и скрин, които трябва да взема допълнително. Да, и транспорта ще ми е около 200 лв надявам се.

Иначе - пре пролетта говорих с брокери. Бяха на мнение, че 800- те лева, които исках тогава за необзаведен, са много. Но ако го обзаведем, ще са ОК.
Затова така си мисля да пробваме. Simple Smile

# 655
  • София
Вие пробвайте, пък ако са много ще сваляте от цената.

# 656
  • Бургас
Аз имам застраховка за щети от наематели. 120 лв. годишно ми е вноската. Дай Боже да не се налага, но е вариант.
Подкрепям становищата за жалби в полицията.

# 657
  • София
Румка не гледай наема колко ще е, гледай наемателя кой ще е. Не са важни толкова 50-100 лева ако си спестиш това което описа, пак да стане. Виж хората, говорете, прецени.... Аз вече смятам, че дори за по - нисък наем , ако се намери дългосрочен и точен наемател е 100 пъти по- добре, от това да правя ремонти всяка година. То само нервите не си струват...

# 658
  • София
Tintina, къде е правена тази застраховка и какво покрива?

# 659
Аз имам застраховка за щети от наематели.
А как ще докажете тези щети?
Има ли опис,
със съпътстваща оценка на имота и оборудването към момента на предаване във владение на наемателите?
Нали след това изплащането на щетите е въз основа на:
- по оценка на застраховател
(изплаща се остатъчна стойност след начислени амортизации)
или
- по фактура (ремонт)
Стойността на ремонта не може да надвишава 80% от оценката.
Според мен е удачно, приемо-предавателен протокол,
към който да има експертна оценка на недвижими имоти,
машини и съоръжения от лицензиран оценител. (около 150.00лв)
Пример: http://ocenitel.bg/price-list/
Уред над 6.6 години има нулева стойност, освен ако няма антична такава.

ПП Клаузата в договор "добър стопанин" включва обслужване,
профилактика и поддържане,
която е за сметка на наемателя!

Пример за бойлер:
Скрит текст:
Гаранцията е 5години и може да се обадите в сервиза да ви го оправят безплатно.
Профилактиката,
която е на 2г за почистване изрично е упоменато в "Инструкция за експлоатация",
че не е гаранционна!
Скрит текст:
от тук: http://www.eldominvest.com/bg/product/198.html
ПП Задължително сменете уплътнението на фланеца (около 2.50лв)
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 12:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт