Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 437
  • 797
  •   1
Отговори
# 630
Честно казано в случая явно сте си намерили нещо на по-ниска цена от самостоятелно жилище, така че не виждам от какво точно се оплаквате.

# 631
  • София
Ееее, айде сега! До 200 лева наем ще си траем и после почваме да се оплакваме!
Факт е, че хазяите са постъпили некоректно спрямо Gal, тъпа е ситуацията.
Жената си е наела, плаща си и естествено, че има право да се оплаче. Аз лично в тази ситуация бих счела договора за неспазен от страна на наемодателя и бих си търсила неустойка.

# 632
И как реално се търси неустойка - примерно от некоректен наемател, на който му имаш данните по лична карта, но реално е нейде из т.нар. от повечето от тях СофЕ, и ще му хванеш, мммм, полите на шлифера, за да го вкараш в съд?!?
Как точно ще докажеш, че именно той/тя са надупчили стените като швейцарско сирене и какво ли още не?
Хайде да не си говорим теоретично, защото теорията е едно, а практиката - друго.
Примерно теорията е - чл. 216 от НК в моя случай с потрошената бяла техника. Практиката е - полицаите ми заявиха, че това НЕ Е за тях и да съдя наемателите за щети като частно лице. Аз им казах как да ги намерят - телефон на брокер за следващия им нает имот, училището, където учи детето на наемателката - те ми заявиха, че такива проверки не можело да правят. Ако съм искала, да напиша официална жалба и да я внеса в полицията, ноооооооооо ....
Това е положението - същото е и с доста по-редките, според мен, случаи на некоректни хазяи.... Наемателите нищо не могат да направят, освен да си намерят друго жилище.
И, Гал, ти нали си видяла, като си направила оглед и си подписвала договора, че става дума за отделна стая, а не за боксониера - ами значи те удовлетворява положението, ако не ти е харесвало, да си си търсила друго.

# 633
Ееее, айде сега! До 200 лева наем ще си траем и после почваме да се оплакваме!
Факт е, че хазяите са постъпили некоректно спрямо Gal, тъпа е ситуацията.
Жената си е наела, плаща си и естествено, че има право да се оплаче. Аз лично в тази ситуация бих счела договора за неспазен от страна на наемодателя и бих си търсила неустойка.

Ако съм разбрала правилно, в случая токът е спрян, защото другите наематели не са си платили тяхната част. Ами това е все едно да живееш със съквартиранти и да ревеш, че ти си си платил половината, ама са ви спрели тока. Казах, че когато не живееш в самостоятелно жилище, се сблъскваш с подобни проблеми. Иначе всички искаме да живеем в самостоятелни жилища за 200лв, ама е малко трудно в момента.

# 634
Напротив, цената си е пазарна за обявения 'клас', квартал и квадратура, ама за истинските боксониери, не за стаите, но не ми се спори пак за финансови възможности, когато става дума за съвсем друго.

ИАко съм искала, да напиша официална жалба и да я внеса в полицията, ноооооооооо ....
Това точно с жалба става.

И, Гал, ти нали си видяла, като си направила оглед и си подписвала договора, че става дума за отделна стая, а не за боксониера - ами значи те удовлетворява положението, ако не ти е харесвало, да си си търсила друго.
Всъщност, знаеш ли, че абсолютно имаш право Simple Smile

# 635
ПУ-ПУ, моят човек казал, че си намерил камион и се изнася. Утре е 13 часа ключовете. Днес, инкогнито - наистина хванал хора и товарят камион с чанти и кашони. Дано не отнесат с камиона и моите мебелки. И най- вече утре да дава ключа и да се натирва. Месец и половина стои про Боно, двете сметки за ток да не казвам, с топлата вода ще си я плащам аз. И пак - да се маха!!!!!

# 636
Румка, очаквам утре да влезеш да се похвалиш, че се изнесъл. Имаш ли в себе си ключ от жилището, че като нищо може просто да хлопне вратата и да си тръгне. Аз бих сменила бравата ...

# 637
Румка, очаквам утре да влезеш да се похвалиш, че се изнесъл. Имаш ли в себе си ключ от жилището, че като нищо може просто да хлопне вратата и да си тръгне. Аз бих сменила бравата ...
Патрона се сменя задължително. Peace

# 638
2.тя дава стая като за самостоятелно жилище  и я е кръстила боксониера, но никога не е отделяна като самостоятелно жилище, съответно няма никакви партиди.
Кръщаването е в църква.  Mr. Green
В договорът за наем се описва предмета по НА с всичките му характеристики.
(№, том, рег.№, дело№ от...., собственик)
В НА е описано какви помещения има.
--Gal--, да не би да са Ви предоставили да живеете в не жилищно помещение?
(кухня, килер или баня)
В договорът Ви описано ли е, че и други части от жилището се отдават под наем?
Нещата ми "лъхат" на незаконни преустройства и договор за несъществуващ обект - боксониера.

# 639
Кръщаването е в църква.  Mr. Green
В договорът за наем се описва предмета по НА с всичките му характеристики.
(№, том, рег.№, дело№ от...., собственик)
В НА е описано какви помещения има.
--Gal--, да не би да са Ви предоставили да живеете в не жилищно помещение?
(кухня, килер или баня)
В договорът Ви описано ли е, че и други части от жилището се отдават под наем?
Нещата ми "лъхат" на незаконни преустройства и договор за несъществуващ обект - боксониера.
Стая от тристаен е, вътре е изграден санитарен възел, има пералня, печка и хладилник (последните две по-стари от мен). Не, в договора няма описано, че останалата част се отдава.
Иначе и аз усещам полъха на неправомерното. Като сефтосах банята, на сутринта имаше бележка на общата входна врата да информирам немодателката за теч в малкото жилище - от комшиите отдолу. Здраве да е, 9 месеца само остават.

# 640
Разбира се, че ще ви се похваля Simple Smile

И така, ето развръзката:
1. ключът оставен. По-точно, изоставен.
2. на телефона никой не отговаря.
3. нашите мебели са си там, мръсни, но поне под брой. Поражения поне на първо четене няма особени, но не сме ги гледали детайлно.

Щетите:
1. Мръсно, ужасно мръсно, мега мръсно - ще извикаме човек да чисти, защото мен ужасно много ме боли дясната ръка напоследък.
2. всички первази в стаите на ламината - общо 70 линейни метра - липсват. (тук ако имате идея защо ... дайте. аз съм тра-ла-ла и нз). Значи поне 250 лв за нови первази, ъгли, и монтаж.
3. Неплатени 2 сметки за ток - 280 лв. топлата вода нз колко пари е.
4. на места трябва да се пребоядиса. Добре, че навсякъде е бял латекс.
5. входната врата е с разбит патронник. (имате идея? споделете моля, защо??? )
6. Едната алуминиева врата на банята е привоснала
7. излизали са от едната баня с мокри крака, а платчето отпред липсва. И по-лошото - ламинатът там е за смяна. Ама тази баня е в стаята, значи нямам как да намеря същия ламинат. Може да трябва нов ламинат за цялата стая - 15 кв.м. Поставяне + закупуване - 400 лв.)
8. Имам ужасни болки в стомаха, нищо не ми помага. Ни хапчета, ни нищо. Моите изгубени нерви - безценни.
9. изгубеното ни време с простаци, също не знам на каква стойност да определя.
10. И на тераската има някакъв проблем, но ММ ще го оправи с малко теракол.

Добрата новина - човекът се изнесе, и повече едва ли ще се видим.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 13:35 от rumka833

# 641
Руми, искрено ти съчувствам и те разбирам след погрома, който имах в моето жилище с изтърбушена нова пералня (изваден мотор) и всички жици вътре, срязани жици на готварската печка отвътре, така че да не може да се поправи, захвърлена в средата на стаята платка на климатика (това го отремонтираха) и навъртени 100 кубика топла вода за седмица.
Защо беше при мен този погром - ами защото ги хванахме, че са манипулирали водомера за топлата вода и са решили напук да ни навъртят колкото се може повече сметки.  И полицаите ясно ни дадоха да разберем, че и да подадем официална жалба - все тая, хич и няма да си мръднат пръста.
Мисля, че поради същата причина - "Тая пък какво ми се прави на интересна, не може ли да чака да й платя, когато и колкото аз реша!" са липсващите первази  у вас и разбития ти патрон Angry
Нещо някой наемател да каже по въпроса?

# 642
Благодаря ти. Аз, честно казано, май имам подобрение със стомаха. Считам, че е било от нерви цялата работа, защото той 2-3 седмици ни ммотае, че ще се изнася. И сега, вярно че с парите сме назад - дори не знам колко ... защото пропуснах по-горе да напиша и месец и половина без да плаща наем .... но - пак самият факт, че с изнесе, ме успокои.

Що за хора са това, и аз не знам?

# 643
Добре де, като ви каже мързеливото ченге, че няма да си мръдне пръста дори и при жалба, вие го слушкате и не подавате жалба, така ли? Аз и срещу ченгето ще подам оплакване.
Това е като оня виц, дето един се молел с години на Бог да му прати печалба от тотото и накрая Бог прогърмял 'поне един фиш да беше пуснал'.

# 644
На теория си съвсем права, на практика обаче на тях изобщо не им пука, и няма да си мръднат пръста. Защото са преценили, че няма да можеш да докажеш нищо. Ай иди доказвай, че моят ми е измъкнал первазите на ламината. Аз и да покажа снимка, винаги оня може да каже, че е получил имота без первазите, пък аз съм си направила снимката ... незнайно защо.

Има един лаф - невинен до доказване на противното.

Битият - бит. Нали знаеш ..Cry  Тъй е тук, за съжаление. Само се надявам следващите ни наематели да са свестни. А, и поне 2 ДВА депозита наем, защото като даде човек 1500 лв, няма да ги прежали толквоа лесно.

Общи условия

Активация на акаунт