Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 63 044
  • 797
  •   1
Отговори
# 390
А какъв е проблема ако той си ги плаща? В днешно време всичко се вижда електронно, лесно и бързо.

# 391
А какъв е проблема ако той си ги плаща? В днешно време всичко се вижда електронно, лесно и бързо.

Проблемът е няколко поста по-горе. Вижте питането на Rumka.

# 392
Чета аз, преди да пиша. Ама както не е платил сметките, със същата вероятност може да не плати и наема.

# 393
Чета аз, преди да пиша. Ама както не е платил сметките, със същата вероятност може да не плати и наема.

Така е. Като не плати, договорът се прекратява, без да се трупат излишно неплатени сметки.

# 394
  • Бургас
От години плащам сметките на наемателите аз. Покриват ми ги със следващия наем. Няма по-добър начин за контрол според мен.

# 395
  • София-в сърцата на моите деца
От години плащам сметките на наемателите аз. Покриват ми ги със следващия наем. Няма по-добър начин за контрол според мен.
И аз така. Предоставям им платени изкопирани фактурите , като предварително съм им казала какво са изразходили!

# 396
Добре де, наемателят нали е оставил депозит - тока няма как да не го плати, сметките за вода също могат да се проследят, както и тези за парно. Един месец неплащане - тръгва си, като оставя депозита. На последната квартира хазяите проследяваха онлайн, понякога се е случвало да напомнят за вода, даже знаеха, че Софийска вода са ме отчитали неправилно и се оказах първо с 60 лв. дълг, после с 80 лв. предплатени.

Интересно ми е обаче как се процедира при изравнителни сметки?

До февруари където живея е имало квартиранти. Засичането за изравняване беше много по-късно, стария собственик казва, че трябва да се поделят парите от изравняване и да върнат на квартирантките, защото те били надплатили. Не знам как ще ни разделят, аз съм на нова партида вече, обаче ми е странно това делене и как точно да се сметне, че те са надплатили Х сума?

# 397
И аз така. Предоставям им платени изкопирани фактурите , като предварително съм им казала какво са изразходили!

Всички фактури за режийни получавам електронно и им ги препращам по имейла. Нищо не копирам на хартия.

# 398
Добре де, наемателят нали е оставил депозит - тока няма как да не го плати, сметките за вода също могат да се проследят, както и тези за парно. Един месец неплащане - тръгва си, като оставя депозита. На последната квартира хазяите проследяваха онлайн, понякога се е случвало да напомнят за вода, даже знаеха, че Софийска вода са ме отчитали неправилно и се оказах първо с 60 лв. дълг, после с 80 лв. предплатени.

Интересно ми е обаче как се процедира при изравнителни сметки?

До февруари където живея е имало квартиранти. Засичането за изравняване беше много по-късно, стария собственик казва, че трябва да се поделят парите от изравняване и да върнат на квартирантките, защото те били надплатили. Не знам как ще ни разделят, аз съм на нова партида вече, обаче ми е странно това делене и как точно да се сметне, че те са надплатили Х сума?

Прави се извънреден отчет около деня, в който напускат и така се знае точно колко са употребили като се смята после. Смятат колко е реалната сметка за тези месеци, колко те са платили и съответно колко имат да додават или да им се връща.

# 399
Не е направен. Прави се от топлинния счетоводител, ако си платиш, но в случая не са го направили. Сумите тук едва ли са големи, но казусът е и на приятелка, която в топлия сезон се премести на ново място, а е плащала доста високи сметки за парно - обичайно е било така и при изравняване са връщали доста. Обаче на собственика и излиза, че тя му е дала едни 200-300 лв. отгоре.

# 400
Между другото като се замисля досега не съм имала наематели, които да напуснат посредата на отоплителния сезон - нито семейства, нито двойки, нито сингъли.

# 401
Да, но има хора, които са свикнали да плащат по електронен път и не виждам, ако имат такова желание, защо да им се откаже и при положение, че и проверката е лесна и бърза.

# 402
здравейте, благодаря ви, че се включихте. ситуацията е следната - той даде минимален депозит от 350 лв. и иска да напусне сега, на третия месец. Аз с тези 350 лв не мога да покривам и щети/ако има/и сметки по 150 лв за ток. Водата също не е плащал. Иска да ме накара да си удържа сметките от депозита. Не искам да се разправям - само ще загубя нерви и време, и после ако ми направи проблем на имота, къде ще ходя да го търся на м**ата си, където живее, за да си възстановя щетите?! Изобщо, изгубена кауза. Затова не искам да плащам аз сметките, защото той няма да ми ги възстанови, пък ще продължи да трупа.
Като цяло, изглеждаше свестен и сериозен човек, който има бизнес в неговия град. Сега иска да разрастне бизнеса си в София. Ама виждам, че нещо не му върви, затова бави плащанията и само увърта и търси компромиси.

Той много харесва и апартамента, и мястото. И все си прави устата да му намалим наема, за което ние не сме съгласни. Даде ни предизвестие преди 3 седмици, с уговорката, че до 20.07 ще се изнесе, и ще плати само половин наем за юли. Мда, ама вече сме 09,август, той не успял да си намери/както ни уверяваше, че щяло да стане - да си намери топ апартамент, обзаведен и всичко, за под 500 лв/. И засега явно планира да остане.

Аз мисля, че сме му предложили много добра сделка с локация, разпределение и състояние на имота. Вътре има възможност за офис дейности, и за живеене на него, управителя и друг техен колега. В общи линии - няма как трима възрастни мъже + нужда от офис пространство, да се вместят нормално в 2-стаен, макар че той се опитваше да ми говори глупости.

В резюме  -виждам, че ще останат в апартамента. Но за да избегна сътресенията в главата си, искам да ги огранича до 1 /една/неплатена сметка за тока, и за водата. А не до две, както е сега.
Защото ако лятото токът е 150 лв. .... колко ще е зимата? 500 ли? Това не се покрива от депозита, още пвоече ако са 2 сметките. и това е само за тока.

# 403
Да, но има хора, които са свикнали да плащат по електронен път и не виждам, ако имат такова желание, защо да им се откаже и при положение, че и проверката е лесна и бърза.

И аз като наемодател плащам по електронен път, но не допускам натрупване на сметки по моите партиди. Някой спомена депозита. Да, той е за ПОСЛЕДНИТЕ сметки и за щети, а много често наемателите се правят на луди и искат да ползват депозита като последен наем, въпреки че в договора пише друго.

# 404
Румка, партидите на негово име ли са? Трябва възможно най-скоро да се отървеш от този наемател.Сменяй патрона...

Общи условия

Активация на акаунт