Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 63 020
  • 797
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не че нещо,ама 500 лв. за двустаен в Гоце Делчев ми се струва твърде ниска сума, освен ако не е в окаяно състояние с мебели на 60 години. Цената е прекалено хубава, за да е истина според мен и явно заради проблема са го пуснали толкова евтино. Направо ми прилича на брокерска измама-през 2 месеца комисионни от някой нов шаран, а за собственика-депозита Simple Smile

Ами той е 45 кв. чиста площ......има за тези пари двустайни прилични в Гоце Делчев - защото пак започнах да се оглеждам. Аз не търся лукс, но и не търся нещо съвсем окаяно. Ще видим какво ще измисли хазяйката за този проблем и как ще излезне от "ситуация"

И на мен ми направи впечатление, че е много евтино, но пък може да е маломерен и на кофти място.

намира се до Лидл на Луи Айер

# 451
Току-що гледах един "двустаен" в Дружба, разбирайте преустроена гарсониера, за 600 лв... Наемите са в небесата. Така че, 500 лв може и да не е толкова зле.

https://m.imot.bg/details/2c153415872543162

# 452
В Гоце Делчев с обзавеждане от на баба ти времето според мен е нормално 500 лв за двустаен, в краен случай 600 лв.
Хората съвсем изперкаха - преди дни гледах в Стрелбище 900 лв наем за двустаен, без гараж и паркомясто. 2 обяви надолу в МанЛи имаше за 700 с гараж. На много имоти номерът е някой да се върже, а не че са на някаква имаща общо с пазара цена.

# 453
  • София
За мен в момента в това състояние на апартамента и 400 лв. няма да дам. Реално кухнята и хола са на едно + спалнята е с преход от хола. Антре и баня. 45 кв. чиста площ. Обзавеждането е Ок не е старо, но не е и ново. на 1-ви над партерен етаж. Тераса - голяма.

# 454
В Гоце Делчев с обзавеждане от на баба ти времето според мен е нормално 500 лв за двустаен, в краен случай 600 лв.
Хората съвсем изперкаха - преди дни гледах в Стрелбище 900 лв наем за двустаен, без гараж и паркомясто. 2 обяви надолу в МанЛи имаше за 700 с гараж. На много имоти номерът е някой да се върже, а не че са на някаква имаща общо с пазара цена.
  В мизерния Студентски град студио с чисти 20 м2 струва 500 лева, а за Гоце Делчев, който е до южния парк и е супер уреден южен квартал с добри училища, детски градини, магазини и места за разходка 500 лева да е нормален наем за двустаен не е реално. То наистина в Дружба наемите са по-високи както преди малко писа Мишелин.

# 455
Предвид какви са двустайните - спалничка и кухня с холова гарнитура - дали има детски градини в квартала надали топли наемателите.
Което ме подсеща за една обява, пак от фб групите - 20 квадрата боксониера, в близост до училища, детски градини, супермаркети, подходяща за... сам човек. Сам човек търси бързо хранене, не детски градини и кауфланди,откъдето да си купува 3 кила картофи.
В СГ цените са такива, защото са в нови сгради и наемодателите не са избили покупката.
То и в Люлин има детски градини иначе, и метро си имат, ама що така никой не се сили натам 😁

# 456
Предвид какви са двустайните - спалничка и кухня с холова гарнитура - дали има детски градини в квартала надали топли наемателите.
Което ме подсеща за една обява, пак от фб групите - 20 квадрата боксониера, в близост до училища, детски градини, супермаркети, подходяща за... сам човек. Сам човек търси бързо хранене, не детски градини и кауфланди,откъдето да си купува 3 кила картофи.
В СГ цените са такива, защото са в нови сгради и наемодателите не са избили покупката.
То и в Люлин има детски градини иначе, и метро си имат, ама що така никой не се сили натам 😁
Жената е с дете. Нормално е да я интересуват детски градини, училища и места за разходка. И пак повтарям това е един хубав южен квартал.

# 457
Знам, говорех по принцип. Не мисля, че може да става дума за сравнение. Ниската цена е от евтини/стари мебели, уреди и материали, а не от скриване на дефекти на жилището и после да се излиза с довода 'какво очаквате за тези пари'. Намирам го за абсолютна цигания.

# 458
Тази наемодателка е доста глупава, защото вместо да прежали 2 наема и да оправи теча, тя сама се е вкарала в излишни главоболия, настаняване на едни, договори, предсрочно напускане, търсене на нови...а проблема пак стои на дневен ред. От цялата работа печелят брокерите.

# 459
Знам, говорех по принцип. Не мисля, че може да става дума за сравнение. Ниската цена е от евтини/стари мебели, уреди и материали, а не от скриване на дефекти на жилището и после да се излиза с довода 'какво очаквате за тези пари'. Намирам го за абсолютна цигания.
Наистина е абсурдно да не си поправя теча.

# 460
  • Бургас

[/quote]  В мизерния Студентски град студио с чисти 20 м2 струва 500 лева
[/quote]

Нико, така ли е наистина?
Още се чудя дали дългосрочен наем или airbnb за подобно студио, ама 26м2 чисти.

# 461
Към района на посолствата малко студио в хубава кооперация се отдаде за 550 лв. Една приятелка го взе за инвестиция и е много доволна.

# 462
  • София
  В мизерния Студентски град студио с чисти 20 м2 струва 500 лева
[/quote]

Нико, така ли е наистина?
Още се чудя дали дългосрочен наем или airbnb за подобно студио, ама 26м2 чисти.
[/quote]

Според мен си го дайте дългосрочно, че с airbnb си е занимавка, а в Студентски град не мисля, че ще е най-търсено.

# 463
  • София
Тази наемодателка е доста глупава, защото вместо да прежали 2 наема и да оправи теча, тя сама се е вкарала в излишни главоболия, настаняване на едни, договори, предсрочно напускане, търсене на нови...а проблема пак стои на дневен ред. От цялата работа печелят брокерите.

Лъки, може да не е виновна наемодателката.
Имам подобен проблем в единия от имотите ми.
Теча е на тавана и стената между кухнята и банята. Там е общия щранг за водите, тече някъде отгоре.
Но на 4те етажа нас мене никой не го интересува. Проф. домоуправител - също не му пука.
Апарт. е даден под наем на ниска цена, на квартиранта не му пречи.
Решила съм, че като напусне сегашния ще маскирам теча и ще продам апартамента.
Другия вариант е да изпратя някого в общото мазе по малките часове. С 2 чука да избият тръбата и да потече от 9ти етаж надолу. Тогава ще трябва да спрат водата на входа и бързо ще се организират за ремонт. Но пак не е много сигурно - просто съседите в т.н. аристократичен Лозенец са по-боклуци от гетото.
Предполагам, че и в ГД са подобни борсуци.

# 464
Здравейте, отвадам апартамент под наем. Това което ми се случи , че за месец младежи от София нанесоха много щети,. Искам да съобщя , за да не допускате до имуществото си Алексадър Димитров с телефонен номер 0884779616 - вандал от класа, нагъл и безкрупулен . Разбива всичко!!!

Общи условия

Активация на акаунт