Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 63 010
  • 797
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Мишелин, и аз си го мислех:)
Проблемът е, че вече дъртозата ме гони и трудно спя на чуждо място.
Само в един хотел в София се чувствам добре, но не винаги има места.
Драго, затова съм решила възможно най-бюджетно и дуракоустойчиво да го обзаведа.

# 481
Между другото, в договорите стандартно е записано, че депозитът се връща при напускане. Това според мен значи, че засичаме електромери и водомери, приспадаме сумата и останалото ми го връща веднага.

# 482
Да, ама не! Мина месец предизвестие както си е по договор, в който реално не съм ползвала обекта. Сметките са платени и тя си ги следи по изипей.....Мислех, че фирмата, на която съм платила половин наем ще може да защити правата ми, но май ще говоря с адвокат

# 483
Тук съм чела и за договори, според които депозитът се връща в края на отоплителния сезон.

# 484
  • София
В нашия договор си пише, че депозитът се връща, ако няма причина да бъде задържан, след обстоен оглед на жилището и плащането и на последната дължима сметка от наемателя.

# 485
Тук съм чела и за договори, според които депозитът се връща в края на отоплителния сезон.
Това е заради парното, но в случая няма такова

# 486
  • София
Да пусна и тук , че коментирах в друга тема
ето една симпатична обява за Банско
https://www.airbnb.ie/rooms/16123057?
Човека добре се е представил в снимките Stuck Out Tongue Winking Eye
Апропо, подобен апартамент в Банско сега струва сигурно 18-20 хил евро... може даже да се окаже с по- добра доходност за отдаване под наем, в сравнение със София Thinking става дума за airbnb отдаване ако сравним
вярно че в Банско ще има 3-4 месеца интерес ( най- много ) да речем 3 месеца зимата и 1 лятото, но началната инвестиция е в пъти по -малка

# 487
Харесва ми - първата снимка е с любимата ми полска водка 😍.  В Банско не са ли прекалено много свободните апартаменти? Т.е.предлагането не е ли по-голямо от търсенето?

# 488
https://www.olx.bg/ad/prodava-se-speshno-studiya-v-sl-bryag-CID368-ID7z7T9.html
На това колко наем може да му се вземе?

# 489
# 490
А не, далече ми е за краткосрочно. За сезон колко може да е...200лв на месец?

# 491
Половината наем ще отива за таксата за поддръжка.
Лошото на такива имоти в СБ, Банско и т.н. са таксите, които обикновено са брадва.

# 492
Половината наем ще отива за таксата за поддръжка.
Лошото на такива имоти в СБ, Банско и т.н. са таксите, които обикновено са брадва.
права си

# 493
И по-евтино може да се намери там, но според мен не си заслужава инвестицията.

# 494
  • София
So Lucky*, на снимките няма баня, спалня... те в какво състояние са? И колко квадрата е цялото?

Аз мога да се похваля, че днес подписахме успешно с новите наематели. Не съм спала цяла нощ от притеснение да не се размрънкат като видят договора, но в крайна сметка подписаха с думите, че всичко е в реда на нещата Simple Smile Сега си пожелавам спокойна комуникация с тях и безпроблемни идни месеци (дано поне 24).

Общи условия

Активация на акаунт