Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 323
  • 797
  •   1
Отговори
# 660
И на мен ми стана интересно за застраховките и дали някой е предявявал щета.

# 661
  • Бургас
Имам опис 10 страници, снимки, фактури, приемо-предавателен протокол.
Госпожа Лаленце, мисля, че е в Булстрад, но ще проверя и ще пиша пак.

# 662
Имам опис 10 страници, снимки, фактури, приемо-предавателен протокол.
А оценка към този момент?
Може да сте описали вещите, но те да нямат "стойност".
Фактура за покупка>амортизация>остатъчна стойност.
"Погинала вещ"> нищожен договор (ЗЗД)
Кодекс на застраховането:
https://pravatami.bg/zakoni/kodeks-na-zastrahovaneto
Tintina, нищо лично, просто "прихванах" Ваш пост!  Hug
ПП Днес ми "изтича" един от сертификатите. Препоръчах колега, с валиден.
Въпросът бе:
- Ще плащаме ли, колко?
Отговор:
- Има ценоразпис, който, ако не Ви устройва, то намерете друг, с подходяща квалификация!

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 13:44 от Анонимен

# 663
Съгласна съм с теб - трябва да се гледа на първо място качеството на наемателя. Затова мисля да сложа мебели, и да търся наематели, които са по-платежоспособни. Бих се надявала на семейство с дете/деца.
Wink

# 664
Затова мисля да сложа мебели, и да търся наематели, които са по-платежоспособни.
Мда, достъп до трудови договори и др. информация от НОИ.
Първоначално -  администратор на лични данни:
[urlhttps://www.cpdp.bg/?p=element&aid=1043][/url]

# 665
Съгласна съм с теб - трябва да се гледа на първо място качеството на наемателя. Затова мисля да сложа мебели, и да търся наематели, които са по-платежоспособни. Бих се надявала на семейство с дете/деца.
Wink

Семействата с деца по правило са по-сериозни. Освен това по-трудно сменят квартирата си, което пък дава известна гаранция за по-дългосрочни взаимоотношения. Когато имат свои мебели също правят всичко възможно да останат дълго време, за да не се затрудняват с хамали и пренасяне.
Разбира се издънки и кофти хора може да има при всяка група наематели, но като цяло семействата май са за предпочитане.
Обаче сред наемодателите също има изключително некоректни и безскрупулни. Имам познати, живеещи под наем, които нямат идея какво е това квитанция за платения наем - никога не са им давали. Нямат сключен договор, инструктирали са ги да лъжат съседите, че са роднини и не плащат наем. Удържат им пари за цяло и нещяло, включително ги караха те да купуват и оправят някакви паднали плочки в банята и да викат водопроводчик, защото тече на съседите. Все се чудя, как така кротките наематели се падат на гадните наемодатели...

# 666
Хора разни, вярно, но аз не вярвам някой да стои на такива условия заради черните очи на хазяите.

# 667
Мaрги,
след като наемателят е платил поне един наем като депозит и предварително един наем,
това означава, че ще бъде повече от един месец на този адрес.
Трябва да се регистрира адресно, защото подлежи на санкции.
Наемодадел, не съдействащ по този казус - некоректен!
Оттам, всичко договорирано е нищожно.
Адресната регистрация не е въпрос на договориране.
Тя е задължителна за лице(БГ гражданин),
пребиваващо над един месец на адрес,
--Gal--, за какви още 9м пишете?
Вашият договор е нищожен, понеже няма такъв обект, който да се договорира.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 14:12 от Анонимен

# 668
  • Бургас
PAV1, тъй като това са първи наематели и жилището е след ремонт, вещите и уредите бяха чисто нови, затова вещите нямат оценка, само фактури с гаранции. Имотът има оценка.
Госпожа Лаленце, застраховката е "Булстрад бонус дом", покрития - пожар и щети на имущество - 60 000 недвижимо, 15 000 движимо;  земетресение - 51 000, кражба чрез взлом - 2000, гражданска отговорност - 5000, загуба на доход от наем - 3000 лв. (това покритие е в случай, че има застрахователно събитие, което направи жилището необитаемо за определен период - пр. трябва да му се прави ремонт и не може да се отдаде).

# 669
Мaрги,
след като наемателят е платил поне един наем като депозит и предварително един наем,
това означава, че ще бъде повече от един месец на този адрес.
Трябва да се регистрира адресно, защото подлежи на санкции.
Наемодадел, не съдействащ по този казус - некоректен!
Оттам, всичко договорирано е нищожно.
Адресната регистрация не е въпрос на договориране.
Тя е задължителна за лице(БГ гражданин),
пребиваващо над един месец на адрес,
--Gal--, за какви още 9м пишете?
Вашият договор е нищожен, понеже няма такъв обект, който да се договорира.
Не разбрах за кой казус говорите точно, но защо пък наемодателят да е некоректен? Задължението за регистрация e на лицето, чиито адрес е променен (наемателя)? Нека има писмен документ, че такава регистрация е искана и впоследствие отказана, пък тогава да се говори за некоректност.

# 670
Затова мисля да сложа мебели, и да търся наематели, които са по-платежоспособни.
Мда, достъп до трудови договори и др. информация от НОИ.
Първоначално -  администратор на лични данни:
[urlhttps://www.cpdp.bg/?p=element&aid=1043][/url]

Не разбрах поста ти - пиши малко повече.
П.С. Под "ще ги търся" нямам предвид, че ще ги проучвам до 9то коляно Wink
По-скоро, няма да вземам повече сами мъже, или
Скрит текст:
двойки мъже
Wink
искам трудов договор, и документи от колко време работят там. Къде учат децата. И такива нормални неща

# 671
Аз съм регистрирана на адреса на леля ми - жилището е нейно. На адрес на квартира не бих си правила регистрация. Знам, че не е много редно, но от друга страна ако трябва да си правя нова адр.р. и всяка година да убеждавам наемодател с кой знае какъв манталитет - предпочитам да си го спестя.

# 672
PAV1, тъй като това са първи наематели и жилището е след ремонт, вещите и уредите бяха чисто нови, затова вещите нямат оценка, само фактури с гаранции. Имотът има оценка.
Peace
lachezarna, написала съм - несъдействащ, а не отказващ.
Относно адресната регистрация сме "дъвкали" казуса.
С договора за наем, прилежно И документация за адресна регистрация!
След това "търсите" някой за щети?
Ами той въобще не е бил на този адрес.
Коректността е взаимна, но се започва от наемодателя.
Нека оплакващите от нанесени им щети коректно споделят защо от полицията им указват,
че евентуално няма да бъде разгледана по същество Жалбата.
Ами за туй, не са адресно регистрирани...
А, те с взлом са нанесли материални щети.
, но от друга страна ако трябва да си правя нова адр.р. и всяка година да убеждавам наемодател с кой знае какъв манталитет - предпочитам да си го спестя.
--Gal--, я дай едната страна (шамар - АУАН), понеже вече другата си отписала!  Mr. Green
Всеки месец си длъжна при смяна на адрес, а не всяка година.
Обсъждаме адресна регистрация по настоящ адрес!
http://econ.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80% … .126381_at.8.html
искам трудов договор, и документи от колко време работят там.
И как ще проверите истинността му?
"Мога" да Ви представя ТД, че работя за НАСА.  Mr. Green
Затова написах - администратор на лични данни, електронен подпис...

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 16:25 от Анонимен

# 673
Пав, 3 бр. полицаи ми заявиха, гледайки ме в очите, че това е гражданскоправен проблем, а не наказателноправен, което не е вярно. Това, че не е вярно, ми го разясни колега-юрист, т.к. аз не съм юрист. Полицаите заявиха, противно на твоето твърдение, че след като са били наематели с договор, моите проблеми с тях и имуществото в апартамента не са по Наказателния кодекс. Казаха, че ако не са били наематели, са влезли с взлом, значи е за полицията. Хич и не ги интересуваше къде са били регистрирани за настоящ адрес.
Основното беше да не си дават зор с банални за тях неща.
От повечето ти постове останах с впечатлението, че си по-скоро инженер, затова смятам, за момента, да се доверя на мнението на юриста.
За адресната регистрация на наемателите - за Бога, хазяи, НЕ регистрирайте адресно наемателите си, защото след поредната "прелетна птичка" за няколко месеца или дори година, няма да можете да оправите батака в общината и няма да можете да се регистрирате дори вие самите. За всеки имот в ЕСГРАОН има ограничения колко максимум човека могат да имат адресна регистрация в него (в зависимост от броя жилищни помещения). Ако се надвиши този брой, отказват повече регистрации. Това е направено с цел предотвратяване на манипулации при избори, когато в къща 50 кв. регистрираха по 15-20 човека, които след това влизат в избирателните списъци на района.
Пред мен в ЕСГРАОН-а в централна столична община отказаха на собственик да го регистрират в собствения му имот (за ул. Шипка ставаше дума), защото предишният собственик го е давал под наем на семейства от малцинствата и съответно всички те продължават да се водят с настоящ/постоянен адрес там. И човекът нищо не можеше да направи, служителите от общината - също. За да се махнат наемателите от регистъра на един адрес, трябва да се регистрират на друг, как ще ги намериш из София/страната/чужбина, за да ги накараш да го направят.
За водене на дело призоваването е по постоянен адрес, този който е в личната карта и именно това е целта му.

# 674
Ами време е държавата да предвиди механизъм за отписване от адреса. Не може да се разчита на доброто пожелание, че като смени квартирата, ще се регистрира на новото място сам.

Общи условия

Активация на акаунт