Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 343
  • 797
  •   1
Отговори
# 675
Моля, цитирайте ми документ, въз основа на който собственик не може да се регистрира по постоянен адрес в собственото си жилище.

# 676
И аз говоря за настоящ, постоянният ми е в провинцията 😁 и ще го сменя, когато си купя жилище.

# 677
Моля, цитирайте ми документ, въз основа на който собственик не може да се регистрира по постоянен адрес в собственото си жилище.
Ето ти линк към нормативен акт, не документ- виж чл. 92, ал. 10 - нова от 2015 г.
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134673409

# 678
Напълно съгласна с горното мнение. Прителка работи в есграон на общината и не може да отпише наемателката си вече пет години.  Какво аз да кажа, като моята се регистрирала се преди N==== години  когато още не искаха съгласие на наемодетел за постоянен адрес на наемателите и още се води на адреса. Срещнах я преди години, помолих я да го смени. Тя беше искрена да ми каже, че няма да стане, защото трябвало тогава да сменя и лична карта.

# 679
От повечето ти постове останах с впечатлението, че си по-скоро инженер, затова смятам, за момента, да се доверя на мнението на юриста.
Образованията ми са две(квалификациите са повече):
програмист-икономист и далекосъобщителна техника,
където се е "прокраднало" като издържани изпити и право,
където ми е бил преподавател проф. Н.Минчев, който е и в постоянния арбитражен съд в Хага.
Аз пък се доверявам на съдебна практика,
и изказвайки твърдо мнение,
го подкрепям поне с едно съдебно решение.
Спазвам принципа за решаване на мат. задачи.  Mr. Green
Тя беше искрена да ми каже, че няма да стане, защото трябвало тогава да сменя и лична карта.
За настоящ адрес не се сменя Лична Карта.
Издаване на удостоверение за настоящ адрес
http://www.varna.bg/bg/articles/404/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0% … %D0%B5%D1%81.html

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 16:55 от Анонимен

# 680
Би ли пратила линк към съдебно решение отхвърлящо иск за щети по договор за наем, поради липса на адресна регистрация (на въпросния адрес) на ответника?

# 681
Пав, за съжаление правото като правоприлагане, дори като наука, няма нищо общо с точните науки като математиката. Грешката в математиката си е грешка и толкова, пишат ти 2, ако си на изпит. В правото съдиите решават по "вътрешно убеждение". И никога не може да си сигурен какво ще бъде това вътрешно убеждение.
Аз мога да ти дам много примери на противоречащи си съдебни решения, но е достатъчно да се отвори, примерно, страницата на ВКС в раздела тълкувателни решения. Всяко едно от тях е заради противоречива, даже противоречаща си съдебна практика по конкретни членове и алинеи и аналогична фактическа обстановка.
Моят съвет беше практически, теоретично нещата изглеждат по друг начин, вероятно. Аз сигурно няма да доживея светлото бъдеще, в което теорията вече ще е по-близо до практиката.

# 682
lachezarna,
Няма такова, понеже прокурор не образува, след Жалба в полицията,
поради недоказаност на деянието. (НК)
Относно граждански искове ще потърся за допустимост, разглеждане по същество.
man_darin_ka,
съгласна съм.
Двама мои роднини са практикуващи адвокати, а други двама са юристи.
Казвали са ми, че не "ставам" за адвокат, понеже влагам емоции.
Съответно ще съм "най-добрия" на дявола.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 17:18 от Анонимен

# 683
А деянието е недоказано, защото полицаите въобще не си правят труд да разследват, т.е. да събират доказателства, за такива деяния. И се получава омагьосан кръг.

# 684
А застраховка, която покрива щети от наематели?

На предишните си квартири и аз не съм се регистрирала на никакъв настоящ адрес. Да не говорим, че едната беше ателие, и там по принцип не биваше да се ползва за живеене. На сегашния, с нотариален акт, че съм собственик, в общината ми измрънкаха да се отпишат предишните собственици, защото ставаме много хора.

# 685
А деянието е недоказано, защото полицаите въобще не си правят труд да разследват, т.е. да събират доказателства, за такива деяния. И се получава омагьосан кръг.
Толкова и могат, толкова им достига квалификацията.
Доказателството трябва надлежно да е събрано.
Конкретен пример с откраднат от МПС-то ми лаптоп.
Представих всички документи за собственост.
Споделих, че в момента, в който се стартира устройството се "вижда" мрежата, към която е свързано.
Да, ама нямат на техните компютри такъв софтуер.
Иначе няма проблем да "посетят" IP-то.
Моите събрани данни не важат. Туй е.  Hug

# 686
PAV 1  написала съм, че се отнася за ПОСТОЯНЕН адрес на наемателката.

# 687
Нали си говорихме, че си получават депозита освен при всичко друго, и при от регистриране от ЕСГРАОН.
Е, в случай че не ти запокитят ключа и не офейкат, имам предвид.

Което още повече затвърждава у мен убеждението, че депозитът трябва да е два наема (поне).

# 688
  • София
искам трудов договор, и документи от колко време работят там. Къде учат децата. И такива нормални неща

Не мисля, че е редно и законно да изискваш да виждаш трудов договор. Все пак той е конфиденциален между двете страни, а ти нямаш нищо общо. Там все пак пише и заплата, която също е конфиденциална.
Да не говорим, че ако човек го осигуряват на МРЗ, а взима реално 10К, но това никъде не го пише няма да му дадеш апартамента ли?

И какво общо има къде учат децата? Това вече е прекалено навлизане в личното пространство на хората.

# 689
Ако децата не учат в близкото училище, а на майната си- кой знае какво ще ги задържи да стоят у нас?
Ако си търсят минимален наем, на третия месец могат да отидат в ... обеля 100.

Ако ги осигуряват на минималната, няма да живеят у нас.

Аз не виждам незаконност да искаш трудов договор. Мисля че и в Германия се изисква като доказателство за платежоспособност.
На тоя предния като ме му исках- и ся кво??

Общи условия

Активация на акаунт