Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 214
  • 797
  •   1
Отговори
# 735
Сега като е пикът на наемите, това за всичките квартали ли важи, или само където е подходящо за студенти?

Днес да ви се оплача, цял ден чистя кочината, едната стая изчистих. Остават ми още много ... и дето ни изчезнаха первазите- утре в 9 идват да слагат нови, за скромната цифра от 380 лв:-( силно съм нещастна, от това май най-много ме заболя
Какво стана с первазите, откраднал ли ги е, или унищожил?

# 736

Изскубани от стената, някои са натрошени има и липсващи.

# 737

Изскубани от стената, някои са натрошени има и липсващи.
За подпалки ли са му трябвали...ужас, а нали беше бизнесмен и не знам още какъв....

# 738
Може да са му пречели за мебелите или от чиста злоба. Между другото ако не е късно - може да потърсиш и по-бюджетен вариант за первазите. На прима виста ми идва бели первази, но не знам дали са по евтини реално.

# 739
  • София
Румка, дано сте наясно - за подобно заграждане си трябва разрешително.
Аз също не бих се занимавала с апартамент с вход от към терасата.
В повечето случаи това е направено на своя глава от собственика.
А и е по-удобно за някакъв бизнес - лекарски кабинет, учебен център и др.

# 740
Обаче трябва да се смени статута на помещението.
А всъщност към момента да не е със статут гараж?

# 741
Колко незащитен само е наемодателя , гледайки потресана вандалщината, оставена от красотника на Румка. Настанил се, не плащал наем, направил погром и с кеф си "дигнал чукалата" . А по наказателния кодекс може да го съди за вандалщина- умишлено унищожаване или повреждане на чуждо имущество. Ама кой прокурор ще го подведе под отговорност,  щом щетите са под  мин. работна заплата.

# 742
Факт! Два депозита са единствената защита и дори тя е толкова имагинерна - реши ли някой да попилее жилището и да причини щети за хилади евра, няма начин да го спрем.

# 743
  • София
Обаче трябва да се смени статута на помещението.
А всъщност към момента да не е със статут гараж?

И на мен ми е интересно - какъв е този апартамент дето си има собствен вход?

За первазите и ние сменихме сега с бели, пластмасови с кабелни канали в тях. Към 80 лева ни излязоха за хола и спалнята, май към 35 квадрата са двете помещения.

# 744
  • София
Масово по панелните квартали балконите на първи етаж са около 50 см. над земята.
Отворковците усвояват балкона и правят желязна стълбичка и входна врата. Бившия балкон е вход на апарт., а входа от към блока затапват от вътре и слагат разни рафтове,  правят го на нещо като склад. Имам близка зъболекарка с подобна гарсониера. Но мъжа и е в строителството и са взели всички разрешения, легално си е.  Повечето направили такова преустройство са за магазини или някакви кабинети, курсове, фриз. салони.
Рядко е узаконено, а ако някой съсед се оплаче в стр. контрол плащат глоба и си карат така.
Из Люлин съм виждала и оградена градинка пред стълбичката. Шарена оградка, част от околоблоковото  пространство заградена и хората си сложили пейка, лехичка. А от горните етажи си изтръскват пепелниците и мятат боклуци.

# 745
  • Варна
Бях ви изоставила за известно време, защото при мен ремонта се проточи вече година!
Сега уж сме готови ама не сме, има сума ти дребни неща за оправяне.
Мебели за качване на 5 етаж без асансьор, направо не можем да намерим кой да удари едно рамо.
Видях снимката с первазите и направо ми преизля, тъкмо сложихме нашите, че и майстор нае свекър ми, защото го домързя да удари едно рамо.
Беше ми паднала мазилката на плочата на балкона, наех фирма уж за по-сигурно. Завлякоха ме с пари и несвършена работа. Дала съм ги на НАП и КЗП, последните пак се прехвърлили към НАП. Ония вече два месеца разследват как не ми е издадена фактура и касов бон! Нямам думи просто!
Поне дядото наемател на тавана е точен, звъни сами да ми плати, иска разрешение да си освежи за негова сметка. То няма как да е за моя с тоя смешен наем от 50лв.
Та включвам се пак за кураж и съвети, надявам се да успеем преди края на септември, ММ вече го мързи да гледа, писна му от бачкане.
Някакви идеи за четиристаен, 73 м2 (две спални миньон, голям хол и отделна кухня) във Варна, Нептун, обазавден, след основен ремонт, какви пари да му търся. Решила съм към 500лв, нямам идея дали е възможно ако не отдам стая по стая.

# 746
Бях ви изоставила за известно време, защото при мен ремонта се проточи вече година!
Сега уж сме готови ама не сме, има сума ти дребни неща за оправяне.
Мебели за качване на 5 етаж без асансьор, направо не можем да намерим кой да удари едно рамо.
Видях снимката с первазите и направо ми преизля, тъкмо сложихме нашите, че и майстор нае свекър ми, защото го домързя да удари едно рамо.
Беше ми паднала мазилката на плочата на балкона, наех фирма уж за по-сигурно. Завлякоха ме с пари и несвършена работа. Дала съм ги на НАП и КЗП, последните пак се прехвърлили към НАП. Ония вече два месеца разследват как не ми е издадена фактура и касов бон! Нямам думи просто!
Поне дядото наемател на тавана е точен, звъни сами да ми плати, иска разрешение да си освежи за негова сметка. То няма как да е за моя с тоя смешен наем от 50лв.
Та включвам се пак за кураж и съвети, надявам се да успеем преди края на септември, ММ вече го мързи да гледа, писна му от бачкане.
Някакви идеи за четиристаен, 73 м2 (две спални миньон, голям хол и отделна кухня) във Варна, Нептун, обазавден, след основен ремонт, какви пари да му търся. Решила съм към 500лв, нямам идея дали е възможно ако не отдам стая по стая.
Нагоре, минимум 600 му искай. Peace

# 747
  • Варна
Лъки, много ми се вижда. Аз не успях да разкарам лятата мивка в кунята, направо не мога да я гледам. Ама излез на глава с двама мъже, ММ даже за пердета ми се бърка. Като го наглася ше пусна снимки. Имам една брокерка позната, ще видя какво ще каже и тя.
Но определено, когато сложих ламинат уж за да пазя паркета, стана супер. Светна цялото жилище.
Направо ще ме е страх да пусна хора вътре.

# 748
Лъки, много ми се вижда. Аз не успях да разкарам лятата мивка в кунята, направо не мога да я гледам. Ама излез на глава с двама мъже, ММ даже за пердета ми се бърка. Като го наглася ше пусна снимки. Имам една брокерка позната, ще видя какво ще каже и тя.
Но определено, когато сложих ламинат уж за да пазя паркета, стана супер. Светна цялото жилище.
Направо ще ме е страх да пусна хора вътре.
Как много, идеален център 2 спални, хол, кухня, след ремонт...500лв за двустайните.

# 749
Мисля, че оптималното е 450лв.
Предполагам, че двама студенти(приятели) биха го наели.
Обява може да сложите на таблата на ИУ, МУ.
За жилище (63 м2) мои познати плащат 320 лв район Нептун,
където мебелите са на около 12г. Без климатик.
За същата квадратура, до у-ще "Кирил и Методий", с нови мебели и оборудване,
след основен ремонт наемът е 350 лв. С климатик.
Може да пишете в темата, където питаха съфорумки:
http://old.bg-mamma.com/?topic=1057902;topicrefid=20

Общи условия

Активация на акаунт