Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 212
  • 797
  •   1
Отговори
# 720
Свърших с ремонта на ателието в Студентски град mg]

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 12:49 от bubkab

# 721
  • София
Много хубаво е станало ателието.
Чак ми се прииска да  живея там.
Успех!

# 722
  • Sofia
Много добре се е получило. Какъв наем предполагате, че може да се вземе за това жилище?

# 723
Много хубаво е станало ателието.
Чак ми се прииска да  живея там.
Успех!
Благодаря! Честно казано, правих го с голямо желание. И с хубави материали. Чак съпруга ми се ядосваше колко обикалях по магазините, за да направя всичко в бяло-сиво и дъб Simple Smile
Остана да купя спалня или разтегателен диван, маса със столове и пердета и други довършителни елементи....

# 724
Здравейте, отскоро искам да започна да давам два апартамента в София под наем. Виждам, че много от вас имат опит, дори без наемане на брокери. Искам да попитам какво ви е мнението за групите във Фейсбук за директно наемане на жилища? Има ли смисъл и намирали ли сте читави наематели? Апартаментите са нови, в нови сгради, искам да попадна на свестни хора.

# 725
Здравейте, отскоро искам да започна да давам два апартамента в София под наем. Виждам, че много от вас имат опит, дори без наемане на брокери. Искам да попитам какво ви е мнението за групите във Фейсбук за директно наемане на жилища? Има ли смисъл и намирали ли сте читави наематели? Апартаментите са нови, в нови сгради, искам да попадна на свестни хора.
Е, че кой не иска да попадне на свестни наематели.  Laughing Защо не искаш да ползваш услугите на брокер. Половин наем е комисионната, а за новобранец е добре да не е сам.

# 726
Е, че кой не иска да попадне на свестни наематели.  Laughing Защо не искаш да ползваш услугите на брокер. Половин наем е комисионната, а за новобранец е добре да не е сам.
Не, не непременно "не искам", просто е трудно да открия точния.

# 727
Пуснеш ли обява,десетки брокери ще се свържат с теб, независимо дали е в група или в сайт. В момента е пика на търсенето и наемател ще намериш за ден-два, така че не го мисли много. Гледай да отсееш сред кандидатите най-читавите, ако никой не ти вдъхва доверие,изчакай още седмица и все ще се появи някой свестен. Не се поддавай на брокерски манипулации само. Пример: “може ли да снимам само” и ти краде обявата.

# 728
  • София
Поглеждала съм фб групите. За мене са измекяри.
Искат да е ново, хубаво, модерно, ел. уредите - последно поколение.
Ама ако може 3 стаен за 200 лв, че да преотдават стаите.
На новия кандидат наемодател препоръчвам строг кастинг на брокери.
Поразпитай познатите си - все някой ще има познат читав брокер.
Ако нямаш опит в отдаването поне първия път прежали комисионното.
Проекто договора си го преправи според твоите изисквания за плащане, ползване, наличие на животни и др.

# 729
Сега като е пикът на наемите, това за всичките квартали ли важи, или само където е подходящо за студенти?

Днес да ви се оплача, цял ден чистя кочината, едната стая изчистих. Остават ми още много ... и дето ни изчезнаха первазите- утре в 9 идват да слагат нови, за скромната цифра от 380 лв:-( силно съм нещастна, от това май най-много ме заболя

# 730
  • София
Мисля, че лятото като цяло е силен сезон за смяна на квартирата. Около Медицинска академия в момента е пик на търсенето, идват студентите от Гърция и търсят все хубави жилища за по 400 евро. Не знам в Студентски град дали е така, но там май наемите са по-ниски.

Stanimir Yankulov 601901, аз не съм ползвала фейсбук за търсене на наематели. Като цяло според мен с личен профил е по-добре да не знаят хората какво имаш, колко доходи получаваш и т.н. Има си сайтове за обяви и там съм пускала. Само е важно да дадеш телефон за контакт, който можеш да изключиш след като си намериш наематели, че на мен още ми загряват телефона за апартамент, който бях пуснала преди 2 години. Но тогава въобще не съобразих.

# 731
В близост до медицинска академия миналата година , преди да го продадем, за необзаведен но супер локация и след ремонт - имахме кандидат за 480 евро. За съжаление бяхме много ма зор и се наложи да откажем на кандидата и да продадем апартамента.

Затова ви питам - извън студентите - като разчистя кочината в Люлин 4, дали ще си намеря човек за седмица някъде? Мн ми е трудно от провинцията с огледите, ако не са супер сбити:-(

# 732
  • София
Именно!

Тази вечер се видях с приятелка брокерка, която ми разправяше за гърците как идват сега с куфарите и търсят все едно и също - обзаведен, до МА, в добро състояние за 400, макс 500 евро. И това за синче или дъщеря, които са студенти. На мен ми се струва огромен бюджет това, но явно има търсене, та хората с имоти в този район са облагодетелствани.

Румка, защо да не си намериш? Но най-лесно би било с брокер естествено.

# 733
Не виждам проблем да се отдаде жилище без брокер, не вярвам и че брокерите кой знае колко пресяват кандидатите. Наемодателят има най-голям интерес наемателят да е читав, съответно най-добре той да си преценява хората.

Ако таргетът ви е чуждестранен студент, непременно искайте и студентска книжка/документ от университета. Има и много по Еразъм, но са тук само за 6 месеца, който факт удобно пропускат да споменат.

Иначе да, има много гърци, турци, англичани, италианци чуждестранни студенти в МА, търсят прилични, новички и понапудренки жилища, за цена се пазарят единствено нагоре (ако им хареса, наддават), както изглежда и не ги притесняват два депозита.

Иначе може да си пуснете обява в имот.бг и да напишете, че не работите с агенции и не предвиждате брокерска комисионна. Ако видите, че така не става, тогава брокер.

Фейсбук групите за мен са загуба на време, масовият участник в тях търси идеалното жилище, но по възможност безплатно. Груби, неграмотни, неприятни хора ти пишат глупости под обявата, наемодателят се ядосва за нищо.

# 734
Румка, според мен важи и за другите квартали, защото всички търсят сега - сезонни работници от морето, хора,които са чакали изравнителни сметки,за да се изнесат, не всички могат да се набутат в 1-2 квартала, затова все някой прави компромис и взима в друг. Особено ако наблизо има големи фирми,както е в МанЛи,Младост и Полигона например. За Люлин,ако е до метро,също.

Общи условия

Активация на акаунт