Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 149
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Ето на това му казвам аз добро място : http://sales.bcpea.org/bg/properties/item259973.html
При сегашните цени очаквам цената да стане по 3 на търга. Ама поне мястото е яко. И имаш гледка към Стадиона и даже Борисовата.

Според мен сега цената му е добра, но мине ли 90-95к просто няма смисъл да се купува. Мой познат купи на горното кръстовище посока НДК тристаен за около 1000 евро квадрат. Чак пък да се вдигне 3 пъти не ми се вярва. Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

А къде е тихо, прощавайте?

Ами има си доста квартали, където е тихичко. Всъщност почти навсякъде, където не си до голям булевард и без трамваи и ниско прелитащи самолети.

# 166
Ето на това му казвам аз добро място : http://sales.bcpea.org/bg/properties/item259973.html
При сегашните цени очаквам цената да стане по 3 на търга. Ама поне мястото е яко. И имаш гледка към Стадиона и даже Борисовата.

Според мен сега цената му е добра, но мине ли 90-95к просто няма смисъл да се купува. Мой познат купи на горното кръстовище посока НДК тристаен за около 1000 евро квадрат. Чак пък да се вдигне 3 пъти не ми се вярва. Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

Ами има си доста квартали, където е тихичко. Всъщност почти навсякъде, където не си до голям булевард и без трамваи и ниско прелитащи самолети.
Днес бях по работа в Княжево, на 200-300 метра зад кривия магазин за осветителни тела, на околовръстното. Е, толкова ми хареса, няма такава тишина и спокойствие.

# 167
Според мен си е му е напълно реална началната цена на този кокошарник. Ако наистина е стара сграда без асансьор, дори без да се имат предвид шумно ли е, на булевард ли е, а това може да не е първа продажба.

# 168
Скрит текст:

jedinait вероятно имаше предвид "къде е тихо в центъра", то е ясно, че във всеки квартал има и тихи, и шумни места, някъде повече първите, другаде - вторите. Но и в центъра има тихи места, в малките пресечки.
Според мен си е му е напълно реална началната цена на този кокошарник. Ако наистина е стара сграда без асансьор, дори без да се имат предвид шумно ли е, на булевард ли е, а това може да не е първа продажба.
Това ми прилича по описанието на същия имот, сниман, преди да се разчистят мебелите:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15277645134071 … k=3sbv04&f1=1
Всъщност, може и да е съседен, защото е описан с две стаи и кухня, но квадратите са подобни, изложението е същото (изток-запад), а сградата определено е без асансьор.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 10:46 от Анонимен

# 169
Аз не мога да разбера как този имот 85 кв.м. има 1.2% от общите части на сградата - тия блокове на 5-6 етажа да имат по 2-3 апартамента на етаж, общо 10-15 в сградата да са, и всеки трябва да има по 7-8-10% от общите части и правото на строеж поне?
То на майка ми в ЕПК блока дето са 100 апартамента във входа нейния има 1% от общите части.
И на мен ми се струва изгоден, но гледам си го делят трима съделители, сигурно наследници. Дали таксата на ЧСИ-то не се определяше от началната цена, на която го пускат на търг? Може да са се споразумели да им го пусне така на ниска цена, пък пазарът ще си покаже пазарната.
Вече купувачът плаща на ЧСИ-то и той такса, която си е на база достигнатата цена. Но за таксата от продавача не съм сигурен.

# 170
ЧСИ-то не определя цената на която да се продава, независим оценител прави това и в момента дават пазарни оценки, че и над тях понякога.
За да пускат апартаменти по 300, 400К лв...
ЧСИ не може да вземе повече от 3 000 лв. за издаване на постоновление за възлагане, което е % от цената на продажбата, но макс 3К лв., ако ще да продава и имот за 25 милиона.

Щом са съделители, почти сигурно един от тях си прави сметка да го купи. Възможно е да е издействал и по-ниска оценка, но и на повече да се продаде, ще трябва да доплати само дяловете на другия/другите съсобственици, ако има повече от 1/2.....

# 171
  • София
Колко % от изповядана сума взема нотариус за ипотека на имот, без прехвърляне, нотариален акт, или друго?

Благодаря

ЕДИТ - Мисля, че точният термин е учредяване на ипотека.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 14:07 от miamim

# 172
Пиша отново за сграда Младост Резидънс до Лидл в Младост 4 и заверите на брокера , че Акт 16 се очаква краят на юни 2018 - бях отново на оглед и срещнах собственици, които ремонтираха апартаментите си. Казаха ми, че на тях са им казали Акт 16 за декември 2017, сградата още нямала разрешително за външна връзка с електроразпределитекно дружество. Отново сме 2008 - ден година храни.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 16:54 от ggeorgius

# 173
А как ремонтират без канализация и ток - майсторът пробива с ръчна дрелка и пикае в шише от бира?

# 174
Т.е. имат само времянка. канализация имат. нямат сключен договор за присъединяване с електроразпределително дружество.

# 175
Пиша отново за сграда Младост Резидънс до Лидл в Младост 4 и заверите на брокера , че Акт 16 се очаква краят на юни 2018 - бях отново на оглед и срещнах собственици, които ремонтираха апартаментите си. Казаха ми, че на тях са им казали Акт 16 за декември 2017, сградата още нямала въшна връзка с канализация и ток. Отново сме 2008 - ден година храни.

Забавяне на Акт 16 с половин година е в рамките на нормално мисля. Той блока е готов така да се каже.
Имаше даже един обзаведен апартамент, който беше пуснат в имоти. Възможно е строителя да иска да продаде колкото се може повече преди акт 15-16. Имаше някаква врътка с ддс-то. Не се дължи преди акт 16 нещо такова.

# 176
Блока е готов,  но нямат външна връзка с ток и топлофикация, ако се бави само още 6 месеца  да е на хаир Simple Smile. На огледа видях, че на места не е боядисано, фасове по стълбите, подземните паркоместа и те неосветени и пълни с боклуци. Брокера се кълне, че в края на месеца ще има Акт 16 (май), викам му абе вече сме края на месеца и почна да кърши пръсти.

# 177
Мисля, че има проблем и с достъпа до блока, защото трябва да се мине през общински парцел.

# 178
Ако това е истината, тогава е лесно да се оправи. Общината е длъжна да осигури достъп. Подава се молба

# 179
Да се оправят Simple Smile. Като видях само боклуците по коридорите и фасовете плочките за 10 лв ми стана ясно що за строител е. А този Данаил, инвеститора вика лукс голям.

Общи условия

Активация на акаунт