Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 579
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
- евалла, Нико, най-големият си, живееш на най-топ мястото и имаш най-много имоти. С това прекратявам този безсмислен за мен спор.
+1

# 691
  • София
Много ми е смешно, когато брокерите пишат "аристократична жилищна сграда" за сгради, които по същество са дребнобуржоазни, хайде, в най-добрия случай среднобуржоазни. Simple Smile

# 692
Много ми е смешно, когато брокерите пишат "аристократична жилищна сграда" за сгради, които по същество са дребнобуржоазни, хайде, в най-добрия случай среднобуржоазни. Simple Smile

Такива са им разбиранията за аристократизъм. Не е лесно.
Чета ви, уж за информация, но е изключително досадно и смешно това блъскане в гърдите, все едно маймуни се надцакват. Това издава не онова, което се демонстрира. Умишлено не посочвам име.
Темата има потенциал.

# 693
- евалла, Нико, най-големият си, живееш на най-топ мястото и имаш най-много имоти. С това прекратявам този безсмислен за мен спор.
+1
Цените на имотите с красива гледка в район на пешеходно разстояние до много добри училища, детски градини, магазини, банки, заведения, транспорт, поддържани градинки, театри и т.н. за съжаление са много високи. Ще се радвам да споделиш когато си намерите желания апартамент на колко от критериите отговаря и на каква цена сте го взели. Успех с търсенето.

# 694
Моля ви, спрете да спорите за тези глупости. Още ми е трудно да повярвам как си правите оценка на кварталите по това какви обяви на разни коптори има в интернет. След малко ще ви пусна една обява в Захарна Фабрика за 15 млн и моментално ще вдигна средната цена на жилищата в квартала, и какво?

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 19:16 от Fuckforlife

# 695
Оф, то в България един аристократизъм, че и имотите да са аристократични. Все едно именията на някой граф продават. Ето малко и мое лично мнение (никого не ангажирам) защо бих и не бих си взела апартамент в центъра ако мога да си го позволя. Говоря за нормално голям, като за семейно жилище - голяма кухня или малка с трапезария и хол, плюс две спални и нормална баня.

+Семейството има основно жилище - къща в някой приятен околовръстен квартал, но понякога се налага преспиване в града и трябва да е близо до институции, работа и т.н.
+Живея някъде другаде, но често пътувам до София и не искам хотели.
+Просто ми харесва атмосферата, не искам дълго пътуване с градски транспорт, не искам и постоянно да ползвам кола. Не е задължително постоянно да ми е под прозореца паркирана.
+Това с пазаруването - години наред в Дианабад нямах нормален магазин за пазаруване, освен един прехвален БМБ, та често съм обикаляла тук и там, за да пазарувам. И сега нямам навика да купувам всичко от едно място, макар да имам голям избор - някъде ми харесва едно, другаде друго, месо например вземам от квартална месарница, а и като цяло аз от София купувам малко неща за ядене, предимно се снабдявам като ходим по селата.

-Въздухът на повечето места в центъра е мръсен, трябва много внимателно избиране.
-Ако ти се налага постоянно пътуване с кола и не искаш с винетка на улицата, ти трябва гараж или поне паркомясто, което се среща доста рядко в комплект с "аристократичните" имоти.
-Шумно ми е, прашно ми е, добре се чувствам само на тези места, които вече ги определяте за периферия на центъра.
-Абсолютна рядкост е да попаднеш едновременно на хубаво разпределение, място за паркиране, хубава гледка с добро слънчево греене, чистота и тишина. Освен това голяма част от сградите нямат асансьор, което си е голямо неудобство за детска количка и пренасяне на по-тежки неща, вкл. повече покупки.
-Масово входове и сгради са неподдържани и около теб живеят хора с ниски пенсии или такива, на които едва им се дават 2-3 лв. за вход. И при нас има такива, дето не искат от месеци да платят 20-30 лв. за ремонт, но поне са малцинство и нямат думата за решенията по поддръжка.

# 696
Аз ако имам бюджет от 240 000 евро и търся апартамент изрично в центъра, никога няма да купя тази развалина, която Попея публикува по-горе...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15265717006322 … k=3w4pvd&f1=1 - това може да не е до свещения НДК, но пък е до пл. Света Неделя и поне има асансьор. Мебелите от ИКЕА не коментирам, но поне като видиш обявата нямаш усещане, че ще ти се срути на главата, каквото придобивам от обявата до НДК.

# 697
На мен много ми хареса този апартамент с Икейските мебели, но за съжаление е малко над бюджета ми Trollface
Пък и аз търся двустаен.

# 698
Оф, то в България един аристократизъм, че и имотите да са аристократични. Все едно именията на някой граф продават. Ето малко и мое лично мнение (никого не ангажирам) защо бих и не бих си взела апартамент в центъра ако мога да си го позволя. Говоря за нормално голям, като за семейно жилище - голяма кухня или малка с трапезария и хол, плюс две спални и нормална баня.

+Семейството има основно жилище - къща в някой приятен околовръстен квартал, но понякога се налага преспиване в града и трябва да е близо до институции, работа и т.н.
+Живея някъде другаде, но често пътувам до София и не искам хотели.
+Просто ми харесва атмосферата, не искам дълго пътуване с градски транспорт, не искам и постоянно да ползвам кола. Не е задължително постоянно да ми е под прозореца паркирана.
+Това с пазаруването - години наред в Дианабад нямах нормален магазин за пазаруване, освен един прехвален БМБ, та често съм обикаляла тук и там, за да пазарувам. И сега нямам навика да купувам всичко от едно място, макар да имам голям избор - някъде ми харесва едно, другаде друго, месо например вземам от квартална месарница, а и като цяло аз от София купувам малко неща за ядене, предимно се снабдявам като ходим по селата.

-Въздухът на повечето места в центъра е мръсен, трябва много внимателно избиране.
-Ако ти се налага постоянно пътуване с кола и не искаш с винетка на улицата, ти трябва гараж или поне паркомясто, което се среща доста рядко в комплект с "аристократичните" имоти.
-Шумно ми е, прашно ми е, добре се чувствам само на тези места, които вече ги определяте за периферия на центъра.
-Абсолютна рядкост е да попаднеш едновременно на хубаво разпределение, място за паркиране, хубава гледка с добро слънчево греене, чистота и тишина. Освен това голяма част от сградите нямат асансьор, което си е голямо неудобство за детска количка и пренасяне на по-тежки неща, вкл. повече покупки.
-Масово входове и сгради са неподдържани и около теб живеят хора с ниски пенсии или такива, на които едва им се дават 2-3 лв. за вход. И при нас има такива, дето не искат от месеци да платят 20-30 лв. за ремонт, но поне са малцинство и нямат думата за решенията по поддръжка.

Как ги измисляте тия...

# 699
На мен много ми хареса този апартамент с Икейските мебели, но за съжаление е малко над бюджета ми Trollface
Малко  Mr. Green и над моя. Апартамента е добър наистина нямам забележка.
Редактирам, етажа е последен, дано покрива е добре. Wink

# 700
Аз ако имам бюджет от 240 000 евро и търся апартамент изрично в центъра, никога няма да купя тази развалина, която Попея публикува по-горе...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15265717006322 … k=3w4pvd&f1=1 - това може да не е до свещения НДК, но пък е до пл. Света Неделя и поне има асансьор. Мебелите от ИКЕА не коментирам, но поне като видиш обявата нямаш усещане, че ще ти се срути на главата, каквото придобивам от обявата до НДК.
Супер си е апартаментът и е обзаведен с вкус, в минималистичен стил, който уважавам. От ИКЕА, от разни дизайнери изкилифищени, няма никакво значение, важното е на мен да ми харесва. А цената... Но моля ви, не бих дала повече от 300 К в лв.

# 701
  • София
Апартаментът е направен, но локацията е ужасна. 24/7 трафик не е за мен.
Апартаментът на ул. Елин Пелин ми харесва, но когато минавам има някакви рускоговорящи и man in black - me no like it.
На същата улица има и друг строеж в момента.

# 702
Ехх как ме забавляват тези обяви "голям инвестиционен потенциал, с оглед на настоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Що за глупост? Как точно ще изкяриш от председателството? Grinning
Иначе локацията е ужасна, много просяци и утрепки обикалят в този район. Много е близо до Халите.

# 703
Само аз ли мисля, че обявата е позалежала?? Нз какви са й общите части?
От онзи ап-т с чудесната гледка, като видя общите части - полу мухлясали и миризливи вити стълби, и де отказвам. Много депресиращо ми действат. Колкото и да е чудесен имотът, ако ще живея там, ще трябва да шпакловам и боядисам стълбищата, да изшкуря и лакирам парапетите. А ако мирише на мухъл, се отказвам на секундата.

И да коментирам за близостта на хубавите заведения. Не знам защо така нападнахте човека, но то е близко до акъла - такива скъпи инвестиции се правят в регион с платежоспособни клиенти, над средното. Значи щом клиентелата е читава, мястото също е читаво!

# 704
То европредседателството свърши, доста е позалежала обявата. Някой живеещ наблизо спечели ли от него?

Общи условия

Активация на акаунт