Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 601
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
BlushЕх, попеа, не се чувствам виновна, че по наследство съм се родила на добро място, но за разлика от бракуваните за добра локация мирогледа ми не е затворен в няколко преки.
И защо да е лошо да си отстояваш правата в имотен спор.

Чувствай се както намериш за добре, това си е твоя работа. Обясних ти вече, че не съм бракувана за Лозенец, защото ММ е израснал в центъра до английското посолство (сега там остана само резиденцията на посланика), а апартаментът на нашите е на 3 мин пеш от нас, което е много удобно. Пък ти какво и къде си прочела друго, идея си нямам, а и не смятам това за важно.  
За имотния спор самата ти обясни, че го правиш напук на другите, ей така, да ги нервиш, не заради права или интерес. Радвам се, че не съм ти роднина Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 15:55 от Анонимен

# 676
Popea за мен би било супер изгодно да имам твоя вкус и да живея в семейния апартамент в района на 120-то училище вместо да плащам за гледка към градинката на НДК и за перфектаната пешеходна локация, но кеф цена няма. Който иска по-хубаво се налага да плаща повече.
Да, така е. И разбрахме вече колко много пари имаш и каква си голяма работа. Само че извън форума (където всеки е голяма работа Wink, има обективни показатели за цените и предпочитанията на болшинството към даден квартал или част от него, които реално  определят тези цени. Бегла справка в имот.бг:
За Лозенец с ключва дума "Журналист", 3 и 4 стайни, излизат 10 обяви със средна цена 311 К евро и средна цена на кв 1900 Е
За център с ключова дума Витошка, 3 и 4 стайни, излизат 23 обяви със средна цена 210 К евро и средна цена на кв 1740 Е
Ти си направи сметката (с цялата условност на обявите, това е обективният измерител, формуните приказки са за маса) къде предлагането е по-малко и трябва да дадеш повече пари, а като следствие на това - къде болшинството хора смятат, че е по-хубаво Wink, за да са такива цените.

А за да бъдем по-точни е хубаво да уточним, че средната цена на апартаментите с гледка към градината на НДК е 2600 евро, което е доста повече от 1900. Както сама казваш цената отразява качеството.

# 677
Ето ви офертна цена за топ място в центъра - обзаведен, с нови мебели и ремонтиран - около 2000 евро квадрата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15314139687996 … k=3w48wf&f1=2
И това не се знае дали няма да падне при преговори. Не са чак такива високи цените в центъра, а и е вярно, че всеки си има любима част и не е задължително всички да харесваме едно и също.

Коригирам се - ето нещо, даже по-високо от цената на Нико, обаче според мен е твърде надценено https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15284183729181 … k=3w48wf&f1=2
И защо е обявено изток - запад, като гледката към НДК и планината е твърдо юг? Нещо не ми е ок, освен това апартаментът е тотал щета, ще глътне много за ремонт. И...само с гледки и локации не става, много му искат - повече от 2800 евро отива квадрата.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 16:40 от milittana

# 678
Ето ви офертна цена за топ място в центъра - обзаведен, с нови мебели и ремонтиран - около 2000 евро квадрата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15314139687996 … k=3w48wf&f1=2
И това не се знае дали няма да падне при преговори. Не са чак такива високи цените в центъра, а и е вярно, че всеки си има любима част и не е задължително всички да харесваме едно и също.
Цената е 2125 евро м2 без ДДС. С ддс 2550 евро м2 на последен висок над магазини пети етаж реално 6 без асансьор.

# 679
Къде видя ДДС-то? Иначе да - включили са общите части и се заблудих, по-висока е цената. Определено от септември 2017 до този момент /от тогава гледам цени/ са се вдигнали много в София, особено в началото на 2018 .

# 680

Коригирам се - ето нещо, даже по-високо от цената на Нико, обаче според мен е твърде надценено https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15284183729181 … k=3w48wf&f1=2
И защо е обявено изток - запад, като гледката към НДК и планината е твърдо юг? Нещо не ми е ок, освен това апартаментът е тотал щета, ще глътне много за ремонт. И...само с гледки и локации не става, много му искат - повече от 2800 евро отива квадрата.
Това второто не е много надценено. В същата кооперация замина един тристаен за малко под 3000 евро м2. Онзи обаче беше с добро разположение на помещенията, а този не е. Това е причината да не се е продал за няколко седмици.

# 681
Къде видя ДДС-то? Иначе да - включили са общите части и се заблудих, по-висока е цената. Определено от септември 2017 до този момент /от тогава гледам цени/ са се вдигнали много в София, особено в началото на 2018 .
Не си прочела до край обявата. “За повече информация и оглед, звъннете на посочения телефон. +359899063153 / Димитър Касабов ид:198 / цена без ддс Виж по-малко
Виж всички обяви на агенцията в south.....”

# 682
Да де, ама кой ще купи на такава цена, без гараж или гарантирано място, където да спира без проблем? Сега има нови варианти - Милениум и от сорта, където освен че си в центъра имаш нова сграда и гараж, а тези сгради са от 30-те години на миналия век. Просто се чудя кой ще извади една бала пари и ще си пазарува с торбичката от холандската пекарна хляба, месото от Майстори месари, а тоал. хартия от Ремедиума и ДМ.

# 683
Да де, ама кой ще купи на такава цена, без гараж или гарантирано място, където да спира без проблем? Сега има нови варианти - Милениум и от сорта, където освен че си в центъра имаш нова сграда и гараж, а тези сгради са от 30-те години на миналия век. Просто се чудя кой ще извади една бала пари и ще си пазарува с торбичката от холандската пекарна хляба, месото от Майстори месари, а тоал. хартия от Ремедиума и ДМ.
В центъра има много малко места с красива и просторна гледка (над 200 метра) и там цените винаги са били по-високи от пешеходната част на Витошка и от вътрешните улички. Тристайния замина за две седмици, а този пак повтарям се бави заради кофти разпределението. Повечето хора, които са купили апартаменти в района не ползват ежедневно автомобил и паркират в подземния паркинг на НДК. Не е голям проблем 2-3 пъти в месеца когато заминаваш на някъде с кола да се разходиш до паркинга и да си докараш автомобила пред входа за да натовариш багажа. А на Милениум-а цените са ниски само на първо четене. 2850 евро м2 без ДДС са само за първите няколко етажа. Реално за  5-6-7 и 8, етаж, но отдолу минава наистина натоварен булевард и си струва да се живее на по-висок от 14-ти-15-ти етаж, а там вече поскъпва на 4200 евро без ДДС, с ДДС-то става 5040 евро м2. Там апартаментите с по-хубавата гледка са по 260 м2 с общите части, което прави 1 310 400 евро. А на най-горните става към 6000 евро м2 и съответно над 1 500 000 евра за апартамент. Това е причината там да има доста свободни апартаменти.

# 684
Еее, верно ли хубавия център бил около НДК? Навремето тва не го брояхме за център, а периферия. Аз за "хубав център" гласувам за района около Московска, Раковска и Дондуков.
Имаме наследствен апартамент на Дондуков по права черта точно под Александър Невски. Гледа на юг към голям озеленен вътрешен двор. Преди мноооого години е бил в топ центъра, а сега е в периферията. До пешеходната част на Витошка си е доста път пеша.

# 685
Скрит текст:
Popea за мен би било супер изгодно да имам твоя вкус и да живея в семейния апартамент в района на 120-то училище вместо да плащам за гледка към градинката на НДК и за перфектаната пешеходна локация, но кеф цена няма. Който иска по-хубаво се налага да плаща повече.
Да, така е. И разбрахме вече колко много пари имаш и каква си голяма работа. Само че извън форума (където всеки е голяма работа Wink, има обективни показатели за цените и предпочитанията на болшинството към даден квартал или част от него, които реално  определят тези цени. Бегла справка в имот.бг:
За Лозенец с ключва дума "Журналист", 3 и 4 стайни, излизат 10 обяви със средна цена 311 К евро и средна цена на кв 1900 Е
За център с ключова дума Витошка, 3 и 4 стайни, излизат 23 обяви със средна цена 210 К евро и средна цена на кв 1740 Е
Ти си направи сметката (с цялата условност на обявите, това е обективният измерител, формуните приказки са за маса) къде предлагането е по-малко и трябва да дадеш повече пари, а като следствие на това - къде болшинството хора смятат, че е по-хубаво Wink, за да са такива цените.

А за да бъдем по-точни е хубаво да уточним, че средната цена на апартаментите с гледка към градината на НДК е 2600 евро, което е доста повече от 1900. Както сама казваш цената отразява качеството.
Ето ти с гледка към НДК, 2200 е/кв за ремонт: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15312265496518 … k=3w4fep&f1=1

Че това е индивидуално за всеки имот, за аналогичен имот в  Лозенец важи същото - апартамент с гледка (и дори не е към парка) на 2700 е/кв:  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d135662791438732&slink=3w4dms&f1=1
А с гледка към парка рядко излиза и веднага се продава. В момента такова изобщо не се предлага, преди време едно изчезна за 2 дни, беше за ремонт, 80 кв за 180 К с гледка към Борисовата.
И между другото, цената на кв нищо не означава, защото безобразно лъжат за квадратурите.

Изобщо средната цена затова е средна, защото е съставена от различни имоти, и тя показва, че двете локации са съпоставими като цени. Иначе единични оферти могат да се намерят всякакви. Пък ти си вярвай, че имаш най-скъпия имот, отворен към два от най-натоварените булеварди - Витошка и Патриарха.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 17:47 от Анонимен

# 686
Не сравнявай ново строителство със стари кочини. Не е коректно. Сама каза, че старото срещу Борисовата се е продало 80 кв за 180к. Това прави 2250 евро м2, което е доста по-ниско от 2800.

Да, точно колкото се предлага на Витошка срещу НДК, старо за ремонт - 107 кв за 240 К или 2242 е/кв:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15312265496518 … k=3w4fep&f1=1  
С тази разлика, че онова замина за 2 дни, а това стои от месец.

Изобщо не разбирам защо спориш за очевидни неща.

# 687
Скрит текст:

Ето ти с гледка към НДК, 2200 е/кв за ремонт: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15312265496518 … k=3w4fep&f1=1

Че това е индивидуално за всеки имот, за аналогичен имот в  Лозенец важи същото - апартамент с гледка (и дори не е към парка) на 2700 е/кв:  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d135662791438732&slink=3w4dms&f1=1
А с гледка към парка рядко излиза и веднага се продава. В момента такова изобщо не се предлага, преди време едно изчезна за 2 дни, беше за ремонт, 80 кв за 180 К с гледка към Борисовата.
И между другото, цената на кв нищо не означава, защото безобразно лъжат за квадратурите.

Изобщо средната цена затова е средна, защото е съставена от различни имоти, и тя показва, че двете локации са съпоставими като цени. Иначе единични оферти могат да се намерят всякакви. Пък ти си вярвай, че имаш най-скъпия имот, отворен към два от най-натоварените булеварди - Витошка и Патриарха.
Този имот е точно 91 м2, което прави 2637 евро м2, а е на реален 5-ти етаж без асансьор. Това с асансьора са врели некипели. Познавам хора от кооперацията и знам, че няма да слагат. За санирането обаче има шанс. P.S. За да го докарат 107 м2 явно брокерите са вкарали тавана и мазето. Както виждаш дори и най-големите коптори срещу градината на НДК без асансьор са по-скъпи от новото строителство и далеч по-скъпи от старото такова в Лозенец.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 17:59 от Анонимен

# 688
Този имот е точно 91 м2, което прави 2637 евро м2, а е на реален 5-ти етаж без асансьор. Това с асансьора са врели некипели. Познавам хора от кооперацията и знам, че няма да слагат. За санирането обаче има шанс.

Е, затова онзи на 2200 е заминал за 2 дни (той наистина беше 80 кв, а беше и с асансьор), а този си виси въпреки гледката. Явно няма други мераклии като теб да слагат асансьор за своя сметка Simple Smile

И пак казвам - за теб е важна гледката, за мен е важно да не е към шумни булеварди, затова никога не бих купила на Витошка или на Патриарха, независимо от гледката, дори и на относително ниска цена. Вкл. и в Иван Вазов на Витошка, което е на 5 мин от Южния парк. Но средната цена се абстрахира от теб или мен, тя е средна за локацията и показва, че двете локации са съпоставими като цена. Не разбирам наистина за какво спориш, ако е за това да ти кажа "евалла", ок - евалла, Нико, най-големият си, живееш на най-топ мястото и имаш най-много имоти. С това прекратявам този безсмислен за мен спор.

# 689
Този имот е точно 91 м2, което прави 2637 евро м2, а е на реален 5-ти етаж без асансьор. Това с асансьора са врели некипели. Познавам хора от кооперацията и знам, че няма да слагат. За санирането обаче има шанс.

Е, затова онзи на 2200 е заминал за 2 дни (той наистина беше 80 кв, а беше и с асансьор), а този си виси въпреки гледката. Явно няма други мераклии като теб да слагат асансьор за своя сметка Simple Smile

И пак казвам - за теб е важна гледката, за мен е важно да не е към шумни булеварди, затова никога не бих купила на Витошка или на Патриарха, независимо от цената. Но средната цена се абстрахира от теб или мен, тя е средна за локацията и показва, че двете локации са съпоставими като цена. Не разбирам наистина за какво спориш, ако е за това да ти кажа "евалла", ок - евалла, Нико, най-големият си, живееш на най-топ мястото и имаш най-много имоти. С това прекратявам този безсмислен за мен спор.
Явно заради гледката и асансьора и хубавото разпределение замина за 2 седмици апартамента на патриарха срещу НДК на близо 3000 евро м2, което както и да го смятаме е много повече от 2200. Факт е че в твоя район цените са доста по-ниски, но това е нормално предвид мястото. P.S. Радвам се че спираш спора, защото сама видя, че точно срещу НДК цените са много по-високи от тези в най-скъпите части на Лозенец. 😁😁😁😁😁

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 18:13 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт