Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 629
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
За  имотите,ти ако за 20 дена търсене не си намерила,си неспасяем случай Laughing

Хич и не съм си правила труда да проверявам @№$%€ ти твърдения Wink

Останалата част от поста ти хич и не мисля да коментирам Wink

# 91
Не бях влизал от месец. Не мисля да го правя занапред. Пожелавам на всеки да си намери мечтаното жилище. Със здраве!

# 92
Болднатото пък изобщо не е факт.

Точно си е факт !
Може да проверите исторически ипотечни нива и с помоща на този калкулатор http://www.moitepari.bg/ipotechni_krediti/ipotechni_krediti.aspx   Даже и в момента ,с рекордно ниските лихви и ипотека за за 30г процента е 150% .Но тези лихви са за малко.
Аз каквото говоря ,съм го гледал,анализирал и дискутирал,много време преди  вие да дойдете в големия град .

# 93
Останалата част от поста ти хич и не мисля да коментирам Wink

А защо ? Вие твърдите ,че ГПР през целия период от 30г ще е един и същ,което е доста глупаво.
Банките като не ви ги казват тези неща,еми образовайте се малко.
Брокерите също не ви казват много неща, и двете групи ви лъжат и ви вземат парите,пък после сте с голямото самочувствие на бизнесмени, надлъгали всички(не визирам лично вас в случая)

# 94
При кредит 120 000лв връщаш 167 000лв за 20г. Напълно нормално ми се вижда. Отгоре на това.... в момента дори лихвата ми е паднала и ми е намаляла вноската
Ти си просто "въздух" човек

Въздуха под налягане си ти Smile
Кой те е излъгал ,че при кредит 120к връщаш 167к ?

В един договор за ипотечен кредит например Wink

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 19:01 от DonJon

# 95
А защо ? Вие твърдите ,че ГПР през целия период от 30г ще е един и същ,което е доста глупаво.
Банките като не ви ги казват тези неща,еми образовайте се малко.
Брокерите също не ви казват много неща, и двете групи ви лъжат и ви вземат парите,пък после сте с голямото самочувствие на бизнесмени, надлъгали всички(не визирам лично вас в случая)

Нямам нужда да се образовам, защото нито имам кредит, нито мисля да купувам имот, нито пък твърдя някъде, че ГПР остава един и същ за целия период. А освен това, съм си загубила някъде и кристалната топка. Сигурно се е търкулната в твоите крака

И само да напомня, че темата е за обсъждане на имотни обяви. Има си отделна тема за пазара на недвижими имоти. Също така, поредните постове са забранени във форума.

# 96
  • София
На такива експерти като davidorentol им предлагам да ми се разпишат кога ще им се спука балона и тогава да си купя жилище. Ама ако цените са нарастнали (както и мисля че ще е общата тенденция) да ми платят горницата 😂
За всеки трезвомислещ е ясно, че пазара е цикличен, но има сериозен подем, както и рисковете идващи с ипотеките... Айде да не се изхвърляме с обиди и квалификации.

# 97
Вий пък ся, с Давидски няма да спорите!!! Оня всичко знае и разбира.
Предлагам да спрем да му отговаряме, Дано и той спре да спами и обижда по темите.

# 98
Е, че ще паднат с 200% се изложи вече Дейвид - значи ще трябва да даваме пари, за да ги вземе някой. Че то по-добре да им драснем клечката тогава.
100% е максимумът, с който може да падне една цена, след това става 0.

Иначе е прав, че има риск лихвите да се качат, в БГ за съжаление трудно можеш да я фиксираш, и ще е по-висока ако успееш. Но има продукти, с които можеш да хеджираш риска. Трябва обаче финансова култура. Разбира се, хеджът не е без пари, но с допълнителната му цена можеш да си спокоен, че 30 години лихвата ще ти е една и съща.
В Америка им е лесно, там имаш избор променлива ли, фиксирана ли. Ето текущите им лихви:
https://www.zillow.com/mortgage-rates/
3.84% им е сега променливата, тоест горе-долу като при нас. А фиксирана за 30 години е само леко повече, 4.37%
Това вече ти дава спокойствие, че вноската ще ти е същата, докато за заплатата разумно можеш да се надяваш, че все ще се качва там с 2-3-5% на година, пък ако си кадърен може и с повече.
Също така и наемите ще се качват с инфлацията, а ипотеката ти ще си седи все толкова.

# 99
Подаряват ти един и още един бонус Mr. Green

# 100
Значи утре правя фирма, регистрирам я на фондовата борса и започвам да търгувам с опции за недвижими имоти. Схемата е дайте ми 10 000 евро сега, а след 20 години ви подарявам оная двустайка в Западен парк и тази в Славия безплатно. За който се запише преди да регистрирам фирмата - промоция само 5000 евро. Желаещите да пишат на лично Grinning

# 101
Ще участвам само ако ми обещаеш тристаен 100 кв.м. в Докторски паметник Joy

# 102
И непременно да калкулираш доходност от безплатната програма за саниране - с нея цената се вдига.

# 103
Всичко обещавам, само парите дайте. Пък след 20 години обещавам имоти на минус 200%. И за тия с кредите мога да обещая,че лихвата им все ще е 3%. Взимам 3% на обещание.

# 104

Няма значение как му е прозвучало на някой.Това са си фактите .Бг намалява с най-бърз темп от всички държави в света ! Демографията е фактор,както се казваше.Факт е и ,че при една ипотека ,изплатената накрая сума ,главница +лихви ,се равнява приблизително х2 от първоначално взетата .
А щрауса колкото и да си зарива главата,това няма да промени нищо.
Нали си живял в 16 държави ли филма ли...защо се мъчиш в БГ...

Общи условия

Активация на акаунт