Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 641
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
davidorentol. Ти ако имаше поне малко икономически познания нямаше да имаш проблем да си купиш апартамент и съществременно да живееш охолно в България. Също така щеше да пътуваш в Европа само за да си почиваш, а не за да слугуваш 😀😀😀.  Спри със спама, ако обичаш.
Откъде пък извади логиката ,че имам проблем да купя апартамент ? Да не си някакъв екстрасенс.Защото ако си,сменяй професията Smile

Аз  не слугувам на никой,а слугуват такива като теб.Първо на работодателя си, и после на банката.В този ред  Wink
😀😀😀😀😀😀 . Не ти е лесно.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 22:54 от Анонимен

# 106
Давид изказва мнение и го защитава със силата, с която човек с 10 имота се моли само за качване на цените Grinning
Хубавото е, че масата са от страната с имотите, също масата тук помни доларът като издиша. Не е нещо невиждано да има криза, недейте преритва от приказката само
Дайте да се върнем на кв. Док. паметник, че ми беше интересно Grinning

# 107
Вижте какво, няма смисъл да спорите и да се карате така, защото истината е, че никой не знае какво ще се случи. Ако някой може да предвиди наистина какво ще стане, ще натрупа много пари. Дали си струва да се тегли кредит или не е все едно да предвидиш какъв ще бъде курса на долара - дали ще се вдига, или ще пада. Тоест това е въпрос без отговор. Ами в някои периоди се вдига, в други пада, и никой не знае какво и кога ще стане. И с кредитите е така.

В момента лихвите са ниски. От линка, който е дала Мишелин, се вижда, че наистина в момента за кредит от да речем 100-120К ще върнеш около 170К.
Да, но преди няколко години картинката беше съвсем друга. Тогава лихвите бяха такива, че за кредит със срок 30 години наистина се падаше да върнеш тройно сумата, която си получил.

Едно е ясно - че при всички случаи кредитополучателят връща много повече пари, отколкото е получил. Кой какво да направи, много зависи от конкретната му ситуация. Ако някой няма къде да живее и плаща наем, има основание да счита, че е по-добре да изплаща кредит, отколкото да хвърля пари на вятъра за наем. Но пак зависи.

Не съществува универсално решение; а и всеки, който е взел някакво решение и в момента на вземането то е било много добро, след 5 години може да се окаже, че е сбъркал и е трябвало да направи друго. Само че никой не знае какво ще стане след 5 години, още по-малко след 10.

Не е рядкост и ситуацията, когато след 5 години на някой му се струва, че много е сбъркал, а след още 5 излиза, че всъщност е било много правилно каквото е направил преди 10 години:)

За никого от далите мнения тук не може да се каже, че говорят глупости. Всички са прави - за даден момент и за дадена ситуация. И всички не са прави при друга ситуация и за друг момент.

# 108
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15244733242795 … k=3ry2bb&f1=1

От чисто любопитство наблюдавам няколко ЕПК-та в младостите на според мен фантастични цени.
Въпроса ми е възможно ли е ЕПК да се продаде за 150 000 Евро и нагоре?
Има ли някой който купува на тези цени? Колко според вас струва този имот?

# 109
В Изток едно ЕПК на 14 етаж се продаваше за 170К. Трябва да питам за колко се е продало накрая.

# 110
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c1524473324 … y2bb&f1=1

От чисто любопитство наблюдавам няколко ЕПК-та в младостите на според мен фантастични цени.

Абсурд да продаде скоро. Но, нали на всичко е ВОЛЯ БОЖИЯ...

Аз знам със сигурност, защото се боря с продажбата на своя имот ЕПК с 10 години по-късно строен за 1077 евро... и пак не съм сигурна, че ще се продаде, защото квадратурата ми е голяма Simple Smile

# 111
В Младост 3 е най-зле положението с инфраструктура, особено около Малинов. От октомври до април е кал, на много места просто липсват тротоари. Ако е до Фантастико, не е точно 1 минута от Балан, ама хайде, това рекламно. Етажът е доста висок, кухнята е терасата, а и не е ремонтиран сега.

Висока ми се вижда цената. 

# 112
Точно изпробвах функционалността "Карта" на имот.бг, като търсих в Центъра. Ами показа ми обяви дори в Банишора, Б-18, Б-5, Оборище, като в самите обяви наистина си пише Център. Е това ако не е нахално, не знам Simple Smile

# 113
Абсурд да продаде скоро. Но, нали на всичко е ВОЛЯ БОЖИЯ...

Аз знам със сигурност, защото се боря с продажбата на своя имот ЕПК с 10 години по-късно строен за 1077 евро... и пак не съм сигурна, че ще се продаде, защото квадратурата ми е голяма Simple Smile
Тука ако питаш съфорумките, всички искат голяма квадратура и спални по 15-20кв. Защо да се продаде твойто трудно си мислиш... Simple Smile

# 114
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15244733242795 … k=3ry2bb&f1=1

Цената е абсурдна. Липсва бялата техника от кухнята. Мебелите в единствената обзаведена спалня са от най-евтините Икеа (маса Лак, легло Трисл и столове Поанг) Има-няма 550 лв без матрака. Реално се купува за мен празен апартамент с плочки в баните от преди 10+ години, в който може да се нанесеш и да не правиш ремонт. Да го дообзаведеш с Виденов да речем, но на много красива цена на кв.м.

# 115
 Естествено, че няма да се продаде за 1550 евро/кв.м. Цената е абсурдна, а апартаментът не е нищо особено. Знам кой е блокът, била съм на третия етаж в него няколко пъти. Общите части във входа, в който бях бяха ужасни. Има стълбище с прозорци, а зад него преграден с портална врата мрачен, или направо тъмен дълъг коридор, по който са наредени апартаментите. Дългият коридор е преграждан от собствениците с множество метални врати, надсякъде покрай стената има стари легла, секции, всевъзможни мебели, дори аквариуми. Асансьорите са от построяването на блока и са много тесни, с изгнил балатум доколкото си спомням. Абсолютна катакомба са общите части. Този апартамент може да е в друг вход, но там където бях беше така. Блокът е навътре от булеварда, стъпаловидна височина има, всеки вход е на различен брой етажи. Иначе мястото в Младост не е зле. Наблизо е метростанцията Малинов, има много автобусни линии сравнително близо до блока, Кауфланд е на стотина метра.

# 116
Високите ЕПК не би ли трябвало задължително да имат и товарен асансьор? Поне при нас е така - широк е достатъчно за мебели и техника, но си върви и с хора, паралелно с по-малкия. И в други ЕПК като съм ходила е същото.

# 117
Високите ЕПК не би ли трябвало задължително да имат и товарен асансьор? Поне при нас е така - широк е достатъчно за мебели и техника, но си върви и с хора, паралелно с по-малкия. И в други ЕПК като съм ходила е същото.

Отдавна съм била в този блок, последно преди няколко години. Идеално си спомням стълбището и след него преградения веднъж с оригинална врата още от стоежа тъмен коридор и допълнителните метални врати, поставени след това от собствениците. Асансьорите бяха два. Този, в който бях аз беше нормален като на панелен блок с някакъв накъсан балатум, а дригият не знам какъв е бил. Коридорът с апартаментите няма прозорци, за това е  тъмен и беше пълен с всякакви мебели по цялото си протежение. А между мебелите - вратите на апартаментите. 

# 118
Мда, много лошо. И при нас слагат мебели по мазетата, тавана и по площадките на стълбището. По коридорите поне няма. Ако е преграден с решетки, значи не е имало хубава входна врата и се е крадяло. Може и да са имали товарен асансьор, но да не дават пари за поддръжка - нали вече трябва да имат бутони за връзка, системи за повече сигурност, което си е пари.

# 119
Мда, много лошо. И при нас слагат мебели по мазетата, тавана и по площадките на стълбището. По коридорите поне няма. Ако е преграден с решетки, значи не е имало хубава входна врата и се е крадяло. Може и да са имали товарен асансьор, но да не дават пари за поддръжка - нали вече трябва да имат бутони за връзка, системи за повече сигурност, което си е пари.

Е, може да не е бил целият блок така, но на третия етаж във входа, в който бях, беше това положението. Предполагам обаче, че и другите етажи не са мнооого по-различни. По принцип не е редно това с преградите и мебелите, но разбирам хората. От една страна кражби и страх, от друга страна смотано разпределение на апартаментите и недостатъчна жилищна площ, а на етажната площадка има много място и изнасят това-онова. В случая обаче въпросната обстановка и облик на блока отвън (фасада) и отвътре не предполагат цена от 1550 евро/кв.м. Дори апартаментът да е страхотен, а той не е, средностатистически работнически апартамент е, не може да се абстрахира човек от 30-годишната социалистическата мизерия на блока.

Общи условия

Активация на акаунт