Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 824
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Потърсете в интернет информация за проблемите на кв. Витоша, често има протести там, има и много материали.

# 436
Този комплекс Belle Rose ми прилича на едни запуснати сгради на ул. Могилата, на които строителя беше фалирал и дълго време стояха транспаранти на Пиреос банк. Не съм сигурна дали всички сгради имат акт 16. Имайки предвид,че Пиреос се изнасят от България, възможно е затова да гледат да ги разпродадат вече.  Улицата “Могилата” е доста малка и натоварена,основна свързваща Кръстова Вада и Витоша, а няма тротоари, но някога наблизо ще минава метро. На мен на външен вид винаги ми е харесвала, но районът там е изпреварил времето си - сгради и коли бол, но един магазин няма, всичко е запуснато наоколо, в тази част на Витоша забрави за разходки или живот без кола поне в близките 10 години.

# 437
Какво мислите за този апартамент и за комплекса изцяло? Аз не съм от София но планираме да се преместиме тук. Виждам, че този комплекс е с по-ниски цени от някои други хубави комплекси в други райони. Някой знае ли защо е така?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d152292434677971
Комплексът е много красив и би трябвало да има акт 16. Мястото има минуси и плюсове, но затова и цените не са високи. Намира се в южен район с красиви гледки към Витоша. За момента няма тротоари навсякъде и както пише по-горе в близките години няма и да има. Препоръчително е да се ползва кола. Наблизо има голямо фантастико и на няколко минути с кола е студентски град със стотиците му заведения, същевременно района е много тих нощем. Като цяло не мога да разбера защо все още има празни апартаменти в този комплекс. Наистина е един от най-красивите в София и в момента е с много добри цени. Когато го строиха и то преди бума на цените там му искаха по 1200-1300 евро. Моя съвет е да наемете поне за 10 дни през booking или Airbnb апартамент в района и да прецените как ви харесва.

# 438
Как няма да са празни като са почти сред нищото, с полу-асфалтов път не навсякъде и след тях поляни.....
Дори ако живееш в Сидни, написвайки името на комплекса в Гулъл излиза напоително количество снимки и карти, да се придобие представа, защо не са атрактивни и цената им е "ниска".
Това и след 20 години няма да стане нормален ж.к

# 439
Този комплекс Belle Rose ми прилича на едни запуснати сгради на ул. Могилата, на които строителя беше фалирал и дълго време стояха транспаранти на Пиреос банк. Не съм сигурна дали всички сгради имат акт 16. Имайки предвид,че Пиреос се изнасят от България, възможно е затова да гледат да ги разпродадат вече.  Улицата “Могилата” е доста малка и натоварена,основна свързваща Кръстова Вада и Витоша, а няма тротоари, но някога наблизо ще минава метро. На мен на външен вид винаги ми е харесвала, но районът там е изпреварил времето си - сгради и коли бол, но един магазин няма, всичко е запуснато наоколо, в тази част на Витоша забрави за разходки или живот без кола поне в близките 10 години.
Там са си тези сгради. Сравнително наблизо. До тях и пред Бел Роуз правят много качествен малък комплекс от две сгради с голяма градина и голям подземен паркинг за живущите. Района определено ще е от красивите в София. Целия само с нови сгради и намалиха котата на 10 метра, което значи, че всички нови сгради ще са на по 3-4 етажа. Отделно се иска поне 50 процента от всеки парцел да не се застрояват, така че и като отстояния ще си остане добре и в бъдеще.

# 440
Как няма да са празни като са почти сред нищото, с полу-асфалтов път не навсякъде и след тях поляни.....
Дори ако живееш в Сидни, написвайки името на комплекса в Гулъл излиза напоително количество снимки и карти, да се придобие представа, защо не са атрактивни и цената им е "ниска".
Това и след 20 години няма да стане нормален ж.к
Много добре си е асфалта. Ходих да гледам комплекса пред Бел Роуз защото го строят учудващо добре и определено не само има асфалт точно в този район, а и е доста близо до Симеоновско шосе.

# 441
Много е добре, а седят призрачни.
Там мисля, че е някакъв квартал Градина, над Малинова Долина, не е Витоша.
Като направят каналазиция, тротоари, сгради с обществено предназначение, транспорт някакъв, евентуално може и да стане добре...някога в далечно бъдеще...., но не сега....

# 442
Като направят каналазиция, тротоари, сгради с обществено предназначение, транспорт някакъв, евентуално може и да стане добре...някога в далечно бъдеще...., но не сега....
Малинова долина е от другата страна на Симеоновско шосе. Тази откъм Макси си е чиста Витоша и точно тази част няма никакви проблеми с канализация. Транспорт на Симеоновско има, а то както казах е съвсем близо. Но не забравяй, че за разлика от мен и вероятно от теб много хора си се движат с колите навсякъде независимо дали има рейсове до тях или не, така че транспорта не винаги е решаващ фактор за покупка на жилище.

# 443
За строежите там пък съм чувала, че почвата е пълна с мнооого подпочвени води

# 444
За строежите там пък съм чувала, че почвата е пълна с мнооого подпочвени води
Подпочвени води има на много места в София включително и в идеалния център. Не са болка за умиране. Има достатъчно ефикасни решения за тях.

# 445
Малинова долина е от другата страна на Симеоновско шосе. Тази откъм Макси си е чиста Витоша и точно тази част няма никакви проблеми с канализация. Транспорт на Симеоновско има, а то както казах е съвсем близо. Но не забравяй, че за разлика от мен и вероятно от теб много хора си се движат с колите навсякъде независимо дали има рейсове до тях или не, така че транспорта не винаги е решаващ фактор за покупка на жилище.
Да, от другата стана на М. Долина, водят го го Ж.К Градина, https://www.google.com/maps/place/Belle+Rose/@42.6423498,23.3287 … 38593!4d23.330464
След него са само поляните до околовръстното.

# 446
Да, от другата стана на М. Долина, водят го го Ж.К Градина, https://www.google.com/maps/place/Belle+Rose/@42.6423498,23.3287 … 38593!4d23.330464
След него са само поляните до околовръстното.
Сега погледнах линка, който си постнал и видях, че в този район даже има и тротоари. Направо чудо. Явно общината е започнала да кара инвеститорите да ги строят вместо нея. Не ми се вярва общинарите да са ги изградили. Честно казано, ако задължително трябваше да се преместя и трябваше да избирам между Бел Роуз и който и да е апартамент в Люлин, Надежда,  Дружба и подобните на тях панелни квартали не бих се замислил и ще предпочета Бел Роуз.

# 447
Е, ако си с кола и не ти трябват магазини, училище и детска градина в близост, да го предпочетеш, но иначе....

# 448
И ти си един "стоител".... за да получи сграда разрешение за ползване -  Акт16 трябва всичко да е завършено, вкл. тротоара и градинката пред нея. Grinning
Така, че са си ги направили инвеститорите, къде волю, къде не... Grinning

# 449
И ти си един "стоител".... за да получи сграда разрешение за ползване -  Акт16 трябва всичко да е завършено, вкл. тротоара и градинката пред нея. Grinning
Така, че са си ги направили инвеститорите, къде волю, къде не... Grinning
Щом е така защо говориш за квартали без улици и тротоари 😁😁😁? Значи целия регион ще бъде с чисто нови улици, тротоари и красиви градинки. Какво лошо има в това?

Общи условия

Активация на акаунт