Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 815
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Защото половината парцели все още са поляни, някакво хале се вижда на мапс-а, които не е много актуален вече, други с изоставени строежи, от някъде трябва да минават улици, може би градинки, ако не парк-че, за минимално качество на живот.
Не е всичко жилищни сгради на една улица, там има най-много фалирали кооперации от някога, зад Макси съм ги гледал лично, не знам сега в бума, хванаха ли се да ги завършат, както се случи с едни компекси по ул. Ралевица в Ман. Ли.

Не знам има ли канализация и нормални комунални услуги в толкова хваления от теб район. Grinning

# 451
  • при моите любими
Koгато правиха разширението на бул. Черни връх, присъединиха към канализацията и район Витоша и част от Кръстова вада, които до скоро нямаха и мисля, че този проблем вече е решен. А в долната част на квартала, където е Зоологическата градина съвсем скоро направиха нови тротоари (ходя редовно там, защото има офис на Габиели).

# 452
Защото половината парцели все още са поляни, някакво хале се вижда на мапс-а, които не е много актуален вече, други с изоставени строежи, от някъде трябва да минават улици, може би градинки, ако не парк-че, за минимално качество на живот.
Не е всичко жилищни сгради на една улица, там има най-много фалирали кооперации от някога, зад Макси съм ги гледал лично, не знам сега в бума, хванаха ли се да ги завършат, както се случи с едни компекси по ул. Ралевица в Ман. Ли.

Не знам има ли канализация и нормални комунални услуги в толкова хваления от теб район. Grinning
В района, който харесвам и живея, и с гледката, която предпочитам апартаментите започват от 2500 евро м2, а по-нормалните гонят 3000. Така че не хваля толкова много коментирания от теб район просто отчитам, че съотношението цена качество на Бел Роуз е много добро и ако някога ми се наложи да живея в апартамент за 1000 евро м2 то бих предпочел да е там или в някой от другите южни райони.

# 453
Освен цената на квадратен метър е добре да се знае предварително и колко горе долу е таксата за поддръжка.

# 454
Освен цената на квадратен метър е добре да се знае предварително и колко горе долу е таксата за поддръжка.
Вероятно е около 1 лев м2, което е нормално за охраняван и поддържан комплекс. Разбира се ако не е напълно населен може и да искат повече за съжаление.

# 455
Ако е 1 лев е добре, но ако им кажат примерно 1 евро, вече ще има изненадани.
Забелязвам, че много хора се спират от покупка заради таксите в затворените комплекси - напр. в Банско - ниски цени, обаче видят ли, че е в затворен комплекс, се отказват.

# 456
Отказват се, защото по стар български обичай, половината плащат, другата половина - не. И на края на годината от лукс става кочина. Скъпа. Нашего брата си умира някой друг да плаща, пък той да се прави на ударен.

# 457
Отказват се, защото по стар български обичай, половината плащат, другата половина - не. И на края на годината от лукс става кочина. Скъпа. Нашего брата си умира някой друг да плаща, пък той да се прави на ударен.
За Банско не знам, но в София има комплекси с такива договори, че няма как да не плащаш. Така обаче е по-добре.

# 458
Според мен причината е, че хората се стряскат, когато разберат как след покупката трябва да плащат по едни 200 лв. всеки месец, години наред. Такса, която няма да намалява, а ако се промени, ще бъде само нагоре.

Иначе е хубаво, така е - рецепция, охрана, ограничен достъп,  зеленина, май и басейн имаше в обявата в кв. Витоша.

# 459
Басейни има ама са занемарени като гледам. Единият вековен дъб май има нужда от изрязване на изсъхнали клони. Част от прекрасната зеленина е изсъхнала. Това поне на снимки... Такса по 200 лв и на мен не ми се нрави да плащам всеки месец. Предпочитам за частно училище на детето да ги дам към момента. Струва ми се и че застроената площ е към 135 кв.м., така че цената отива на 1380 евро.
Но аз също мисля като НикоТ и преди години накарах ММ да купим сегашния апартамент в оплювания МЛ запад и не съжалявам. Самият имот няма аналог в центъра и трудно ще му намеря и другаде. Разкошно разпределение и функционалност. Прилични по размер стаи. Гледка към балкона на съседа ще имам някой ден само откъм едната спалня... Ако има друг такъв имот в Лозенец, Изток цената щеше да е поне 500000 лв за нашата квадратура, а аз не бих ги платила никой път за апартамент. Ще вдигна къща за тези пари...

# 460
Много е добре, а седят призрачни.
Там мисля, че е някакъв квартал Градина, над Малинова Долина, не е Витоша.
Като направят каналазиция, тротоари, сгради с обществено предназначение, транспорт някакъв, евентуално може и да стане добре...някога в далечно бъдеще...., но не сега....
Малинова долина е от другата страна на Симеоновско шосе. Тази откъм Макси си е чиста Витоша и точно тази част няма никакви проблеми с канализация. Транспорт на Симеоновско има, а то както казах е съвсем близо. Но не забравяй, че за разлика от мен и вероятно от теб много хора си се движат с колите навсякъде независимо дали има рейсове до тях или не, така че транспорта не винаги е решаващ фактор за покупка на жилище.
Брей и какъв по-точно е този велик транспорт на Симеоновско шосе??? Да не би случайно да говориш за един автобус 67, който минава веднъж на високосна година?

# 461
  • София
Разбирам, но не харесвам концепцията "затворен" комплекс. Според мен спокойна и сигурна среда трябва да е постижима по друг начин .
Също не бих живяла в апартамент в район с недобра инфраструктура и далеч от центъра. В този случай мисля, че къща е по-подходящият вариант, компенсира горните недостатъци. Simple Smile
Винаги ми е било чудно какъв е профилът на купувача на имоти в кооперации в Бояна и Драгалевци.  Thinking

# 462
Вече има доста сгради с портиер\охрана. Това означава практически нулева битова престъпност.
Иначе и аз не съм убедена дали бих плащала за басейн. Но за охрана - с готовност.

# 463
  • София
Рецепция/портиер/охрана на кооперация и за мен е ОК, както й добрата поддръжка /ясни условия и добра събираемост/.

# 464
  • при моите любими
Това с охраната и липсата на престъпност е мираж. При наличност на портиер/охрана, пак има кражба на автомобили от подземните гаражи при нас и влизане в апартаменти от вътрешния двор на блока. Живеем до няколко силно охраняеми хора, с "патрулни" коли обикалят квартала, има будка с видео наблюдение на съседната пряка. Обикаля се денонощно да се следи за подозрителни субекти и крадците пак си намират вариант да влизат и да крадат.

Общи условия

Активация на акаунт