Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 625
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Апартаментът с идеалните части най-вероятно е СИО след развод. Не е законно да пуснеш наематели без съгласието на другите собственици. Да не говорим, че ако ефективно живеят там, и практически няма как да стане. Единственото,  което можеш да направиш,  е да поискаш съдебна делба, а при единствено жилище на другия собственик, не можеш да го принудиш да продаде другата част, дори и с такава.

# 616
А какво ти пречи да учредиш вещно право на ползване на циганина върху твоята част? Така прецакваш другия да не може да ползва апартамента и ще не ще се принуждава да продадете или поне да стигнете до компромисно решение. Искаш ли да правиш мизерии, все ще измислиш вариант.

# 617
Ами аз не съм запозната с начините и вратичките, може преди тази система да е работила, а сега да не работи. Нз.

Но ако имаш идеални части от ап-т, и другият човек не ти плаща наем, защо да не можеш да си пуснеш наемател?!

Или да си го ползваш за склад на вещи, гледане на животни ... нз. Законът в случая как защитава този, дето няма достъп до имота си?

# 618
Румка, жилище не може да се ползва за гледане на животни.
Обявата е "бягай с 200та", ако съсобственика ти не ти даде достъп, търси арменския поп...той не случайно човека иска да се отърве. Sad

# 619
За такива, които не се разхождат - и не са шумни - змии в клетки примерно? И си ги пиша като домашни любимци?
Смятам, че той реално може да получи достъп- трябва да плати 1000-2000 лв такса въвод във владение на чси.
Така си мисля, защото те я предлагат услугата не само за имоти, които са продали публично

# 620
В обявата пише, че имотът е неделим. Може да е присъден за ползване на жената, докато детето стане на 18г.

# 621
  • София
Точно от типа обяви, когато човек е вдигнал ръце/няма пари/няма сили и не може да се оправи по законов път и търси за купувачи хора, специалисти в извънзаконовата принуда. Така през 90-те наши съседи, притежаващи само горния етаж на стара къща, след като 20 години криво-ляво кърпеха покрива (който беше за пълна смяна) за своя сметка, защото собственикът на долния етаж категорично не даваше пари, накрая му казаха, че търсят купувачи за етажа, които ще намерят начин да ремонтират и да си вземат парите от него (разбирай, мутри). И той като размисли трезво, взе, че реши и той да си продаде етажа, та така се намери купувач за цялата къща и двете семейства взеха повече пари, отколкото при отделна продажба на етажите.    

# 622
  • при моите любими
Ама като почнете на ангро. Кръстова вада не е само карето зад Мол Парадайз, който е ужасяващ. Ако разгледате карето между Черни връх, ул. Академик Иван Буреш, ул. Флора Кънева и ул. Арарат, ще разберете, защо има имоти на висока цена в този квартал. Даже сега отново разгледах мапса и реално не е обновяван от години, преди разширението на булеварда. Сега е много по-подредено и уредено. На ъгъла на Черни връх и Буреш има страхотен магазин за месо. ЧУ Петър Берон е изцяло обновено и улиците и дворовете на къщите са спокойни. Децата от квартала карат колела без да се притесняват. Имат вътрешни дворове с детски площадки и т.н.

# 623
Минавала съм от там и не съм възхитена, един магазин за месо и едно частно училище и една бензиностанция не могат да се нарекат инфраструктура. Метрото е далеч сравнително, води се стичат от по-високата част на Околовръстното, подпочвени също, регулацията е като лабиринт и направена малоумно, само ми харесаха добре направените околоблокови пространства, които явно всеки сам си е правил, личи си че там живеят хора с пари и желание да си поразкрасят околното пространство и до там.

# 624
Ако един магазин за месо и деца с колело е ориентир за добра инфраструктура, то на село е върха тогава. Не виждам за какво ги искат тези цифри на квадратен метър освен близостта до мола и метростанцията в него. Може и да има частично канализация, ОК не споря. Ами ТЕЦ?

# 625
Ако си веган, тая инфраструктура не става, трябва Плод-зеленчук.... ТЕЦ имат доста сгради вече, но има и на газ. Аз там не бих и гледала имот, но явно някои хора си го харесват. Между другото, една позната си купи преди години - още бяха ниски цените, в началото беше много доволна и твърдеше, че има невероятна гледка - зелена площ, която била така разделена, че нямало как да се застрои. В смисъл - една тясна ивица на някое държавно учреждение, друго общинско, трето не знам какво си... Преди около година се оказа, че всъщност можело да се строи и гледката й скоро сигурно няма да я има.

Метрото не е всичко, а и мола - това е някакъв кошмар, там влизам само ако нямам друг избор.

Преди няколко месеца семейството на приятелка се преместиха от Кръстова вада (брокерите му казваха частта "Горен Лозенец", ама минало край Лозенец) към Изток и са много по-доволни.

# 626
Ако един магазин за месо и деца с колело е ориентир за добра инфраструктура, то на село е върха тогава. Не виждам за какво ги искат тези цифри на квадратен метър освен близостта до мола и метростанцията в него. Може и да има частично канализация, ОК не споря. Ами ТЕЦ?
Има голяма Била, а в мола ще правят нов формат Била. Ще бъде по луксозна с органик и всякакви по-редки храни. В мола са едни от най-добрите заведения в България, а освен това има всички видове магазини каквито могат да ти потрябват. Освен това с метрото стигаш до НДК за по малко от 10 минути. Ако на това му казваш, че няма инфраструктура то тогава покажи квартал на София с повече магазини и супер заведения като изключим супер топ центъра?

# 627
Добре де, молът е на Хладилника, от там до Околовръстното има три дълги спирки на автобус, застроено е и все се нарича Кръстова вада.  То ако ще се гледа така, на разклонението за Драгалевци направиха Лидл до Фантастико, сега строят някакъв мини мол - та все инфраструктурата на Кръстова вада се пада. А, и даже метро ще има някой ден.

# 628
Има голяма Била, а в мола ще правят нов формат Била. Ще бъде по луксозна с органик и всякакви по-редки храни. В мола са едни от най-добрите заведения в България, а освен това има всички видове магазини каквито могат да ти потрябват. Освен това с метрото стигаш до НДК за по малко от 10 минути. Ако на това му казваш, че няма инфраструктура то тогава покажи квартал на София с повече магазини и супер заведения като изключим супер топ центъра?
По тази логика всичко що е до мол е супер дупер локация...

# 629
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15078058017078 … k=3w1uo4&f1=1

Някой знае ли нещо повече за това? Един колега се интересува и понеже знае, че се интересувам от тези неща ме попита. (разказвал съм му и за писането тук Grinning ) Цените изглеждат ниски, но не е и много голяма къща. Утре ще звъни, та не се знае въобще дали е реална обявата. Гърдова глава е ясно, че може да е някъде мн забутано и кофти, ама може и да е близко до Цар Борис и да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт