Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 642
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Ако си веган, тая инфраструктура не става, трябва Плод-зеленчук.... ТЕЦ имат доста сгради вече, но има и на газ. Аз там не бих и гледала имот, но явно някои хора си го харесват. Между другото, една позната си купи преди години - още бяха ниски цените, в началото беше много доволна и твърдеше, че има невероятна гледка - зелена площ, която била така разделена, че нямало как да се застрои. В смисъл - една тясна ивица на някое държавно учреждение, друго общинско, трето не знам какво си... Преди около година се оказа, че всъщност можело да се строи и гледката й скоро сигурно няма да я има.

Метрото не е всичко, а и мола - това е някакъв кошмар, там влизам само ако нямам друг избор.

Преди няколко месеца семейството на приятелка се преместиха от Кръстова вада (брокерите му казваха частта "Горен Лозенец", ама минало край Лозенец) към Изток и са много по-доволни.
Мола е супер за местните, защото не се налага да чакаш на опашка за излизане от паркинга в пиковите часове през уикенда, а същевременно е най-хубавия мол в България. А приятелите ти, които са се преместили в изток е нормално да са по-доволни. Все пак са отишли в най-скъпия квартал на София.

# 631
Ако един магазин за месо и деца с колело е ориентир за добра инфраструктура, то на село е върха тогава. Не виждам за какво ги искат тези цифри на квадратен метър освен близостта до мола и метростанцията в него. Може и да има частично канализация, ОК не споря. Ами ТЕЦ?
Има голяма Била, а в мола ще правят нов формат Била. Ще бъде по луксозна с органик и всякакви по-редки храни. В мола са едни от най-добрите заведения в България, а освен това има всички видове магазини каквито могат да ти потрябват. Освен това с метрото стигаш до НДК за по малко от 10 минути. Ако на това му казваш, че няма инфраструктура то тогава покажи квартал на София с повече магазини и супер заведения като изключим супер топ центъра?
По тази логика всичко що е до мол е супер дупер локация...
Не е точно така. Изрично подчертах, че в този мол са най-хубавите заведения в България. За магазините може да се каже същото. Повечето молове са доста посредствени в това отношение, а и нямат страхотен и огромен парк пред входа си. За друг мол с метро в него също не мога да се сетя.

# 632
Ако един магазин за месо и деца с колело е ориентир за добра инфраструктура, то на село е върха тогава. Не виждам за какво ги искат тези цифри на квадратен метър освен близостта до мола и метростанцията в него. Може и да има частично канализация, ОК не споря. Ами ТЕЦ?
Има голяма Била, а в мола ще правят нов формат Била. Ще бъде по луксозна с органик и всякакви по-редки храни. В мола са едни от най-добрите заведения в България, а освен това има всички видове магазини каквито могат да ти потрябват. Освен това с метрото стигаш до НДК за по малко от 10 минути. Ако на това му казваш, че няма инфраструктура то тогава покажи квартал на София с повече магазини и супер заведения като изключим супер топ центъра?
Не е точно така. Изрично подчертах, че в този мол са най-хубавите заведения в България. За магазините може да се каже същото. Повечето молове са доста посредствени в това отношение, а и нямат страхотен и огромен парк пред входа си. За друг мол с метро в него също не мога да се сетя.
Заведения та заведения, не на всеки човек е приоритет, ето аз съм с бебе,  дали съм всеки ден в SASA, не съм...

# 633
Заведения та заведения, не на всеки човек е приоритет, ето аз съм с бебе,  дали съм всеки ден в SASA, не съм...
Моя малкия е на 7 години, но ние с жена ми си излизахме всяка вечер дори и когато беше бебе. Водихме го и всеки ден в градинката срещу нас. Не казвам, че е задължително разбира се, но не виждам какво лошо има, когато човек има малко дете да живее до хубава градина или парк и множество заведения и магазини.

# 634
Ох, най-хубавите заведения... Хепи в този списък ли влиза? Кой квартал бил с толкова магазини - ами то много магазини за какво ли не има и в Люлин, Надежда, Младост.... Мерси за "органик" Билата. Като ви харесва - живейте си там, но не виждам защо трябва да го натрапвате като най-прекрасното място поради наличието на мол и магазин за месо.

Между другото, магазините НЕ са инфраструктура.

# 635
Ох, най-хубавите заведения... Хепи в този списък ли влиза? Кой квартал бил с толкова магазини - ами то много магазини за какво ли не има и в Люлин, Надежда, Младост.... Мерси за "органик" Билата. Като ви харесва - живейте си там, но не виждам защо трябва да го натрапвате като най-прекрасното място поради наличието на мол и магазин за месо.

Между другото, магазините НЕ са инфраструктура.
Специално в заведенията в този мол се наляха нечувани за българските стандарти пари. Само в Хепи, Саса и Мистър пица са вложени общо над 10 млн лева. Отделно кухните и на трите са с най-високия възможен клас уреди. Само кухните на трите заведения струват над 1.5-2 млн лева. Там са най-добрите им готвачи. Отделно като интериор са супер. Това е причината да твърдя, че са ЕДНИ от най-хубавите заведения в България. Относно липстващата инфраструктура ще дам конкретен пример с комплекс  Силвър сити. Кажи нещо за инфраструктурата около него. Какво според теб липсва?

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 20:51 от Анонимен

# 636
Специално в заведенията в този мол се наляха нечувани за българските стандарти пари. Само в Хепи, Саса и Мистър пица са вложени общо над 10 млн лева. Отделно кухните и на трите са с най-високия възможен клас уреди. Само кухните на трите заведения струват над 1.5-2 млн лева. Там са най-добрите им готвачи. Отделно като интериор са супер. Това е причината да твърдя, че са ЕДНИ от най-хубавите заведения в България. Относно липстващата инфраструктура ще дам конкретен пример с комплекс  Силвър сити. Кажи нещо за инфраструктурата около него. Какво според теб липсва?
Да, заведенията са чудесни, но определение наличието им не е приоритет при закупуване на семейно жилище.  Инфраструктура са учебни заведения, ясли, градини, детска кухня, здравни заведения, банки, административни офиси и т. и т.н.  Peace

# 637
Да, заведенията са чудесни, но определение наличието им не е приоритет при закупуване на семейно жилище.  Инфраструктура са учебни заведения, ясли, градини, детска кухня, здравни заведения, банки, административни офиси и т. и т.н.  Peace
Да, заведенията са чудесни, но определение наличието им не е приоритет при закупуване на семейно жилище.  Инфраструктура са учебни заведения, ясли, градини, детска кухня, здравни заведения, банки, административни офиси и т. и т.н.  Peace
Хората са казали за толкова пари, толкова. В идеалния център се намират едни от най-добрите училища, детски градини, детски кухни, банки, заведения, магазини, градинки и метро, но и цените за съжаление са в космоса. P.S. http://mysofia.bg/news/detska-gradina-v-krastova-vada/

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 21:18 от Анонимен

# 638
За съжаление познавам отблизо работили на високо ниво в Хепи.... И там не бих яла. Честно. Ама хайде да не задълбаваме в заведенията, това едва ли е за някого фактор да си купи жилище.

# 639
  • София
Лъки, докато се класирате за държавна детска кухня детето ще мине на пържоли.
Сега сериозно - детските градини в Лозенец биват. Но и там нали е зор с класирането....
Иначе ако търсите хубави у-ща наблизо разгледай от хотел Хемус - към НДК и центъра.
120, 122, 139, 22 СОУ, 20, 107 и т.н.
За частните градини и у-ща не знам.

# 640
Хохо, ние чакаме за кухня от края на м. май JoyJoy

# 641
  • София
Хепи и М. Пица са фаст фууд. Учудвам се, че такива вериги са в графата най-добри заведения. Работят с полуфабрикати, пък нека най-добрите ИМ готвачи да са там.

# 642
Simple Smile Толкова ли е трудно да се приеме, че на хората им харесват различни неща. Не всеки припада по Лозенец.
А инфраструктурата не е точно училищата и детската градина, а за детската кухня да не говорим.
Адреса в центъра въобще не е гаранция за прием в желаната градина и училище.
За къщата в Гърдова глава, много зависи къде точно е. Приятелка живееше в този район в наследствена къща.
При тежки зими, ако е някъде навътре е почти непроходимо, също така често има проблеми с тока през зимата поради натоварване на мрежата.А лятно време пък пада налягането на водата. Инфото ми е малко старо на 2-3 години, може и да са ги оправили тези проблеми.
Има и прокарана газ, но те така и не се включиха, тъй като инвестицията беше доста голяма, но ако е нова къщата предполагам, че върви с газово котле за отопление и топла вода.

# 643
Хепи и М. Пица са фаст фууд. Учудвам се, че такива вериги са в графата най-добри заведения. Работят с полуфабрикати, пък нека най-добрите ИМ готвачи да са там.
Приеми, че имам някаква идея за заведенията. Не говоря наизуст. Последните 2-3 години рязко се подобриха нещата в Хепи и Мистър пица. Закупиха jospar, които са може би най-добрите скари в света и всяка една струва между 20000 и 30000 лева, а те имат по много бройки, специално в заведенията в този мол. Вярно е че само малка част от обектите са им с такова оборудване, но специално в Парадайс и Младост е така. https://m.youtube.com/watch?v=4n7Wt4NU9qg#fauxfullscreen

# 644
Simple SmileКакво се хванахте с тези заведения. Обичам да ходя, но не ми е основание за местоживеене. Както е не се привързвам към конкретно заведение. Големият град поне дава много възможности в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт