Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 500
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
Хаха,
Толкова двойки в бележник не бях виждала Joy няма да е повече от 5.
Учи в *Елитно* училище и ги гърчат много Confused Това ни е кварталното училище , а ми се искаше да е някъде на по-спокойно...
Руски учат от предучилищната , във втори клас добавихме и Английски и вече идва на нагорнище...

За почивка не искам и да чуя . Още си почивам от почивката в София Joy
Ще наблегнем на близки дестинации за ден-два . Ол Инклузив - да си почивам и от готвене Joy

# 136
Важното е че ще завърши, горкото колко стрес и то е преживяло, така че си е отличник!

# 137
Определенно Hug

# 138
И аз вземам кръвен здравец и коприва течни, но сутрин и вечер по чаена лъжичка. Ето от тези си поръчах https://www.zoya.bg/%D0%95%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D … %D0%BC%D0%BB.3984

Не знам защо Зарзио само една инжекция ми сложиха вчера.
Препоръчайте и нещо друго моля, без суровоядство.

Лейди, да се включа и аз за левкоцитите конкретно. Брах много ядове с тях по време на химиите...след първата направих голям срив, приеха ме в болница с температура. От този момент по време на червените химии ми слагаха Зарзио на 24-тият час и на 10-тият ден, ми казаха ако са ниски още една инжекция. Така правих по 2 инжекции през цялата червена химия, но пробвах и алтернативи, много се бях изтормозила, четях непрекъснато какво да ям и пия - стафиди накиснати, бадеми сурови и смлени, че си пазех зъбите, една добавка която струваше майка си и баща си - Регулон про био или нещо такова, сироп, много гаден беше, гледах да се храня пълноценно, колкото и да не ми се ядеше. Така докретах червените химии с добри левкоцити, другите показатели си бяха добре. Като почнах после Доцетаксела, не знам защо взеха да ми слагат друг препарат за показателите - Неуласта, еднократно на 24-тият час. Тази инжекция ми вдигаше левкоцитите до небето, на 10-тият ден ми казаха да ги изследвам, бяха 10-15 000. Даже първият път се уплаших, толкова високи ми се видяха, но било нормално.
Според мен само с храни и добавки не става, ако си предразположена към срив, по-добре с инжекции, колкото и да са вредни. Една колежка, като теб прави предоперативна химия, нищо не и мръдна в кръвта, ходеше си на работа през цялото време. Но ако организма реагира, с храни и билки не става нищо, само с инжекции.   

# 139
Кажете моля, какви ефекти да очаквам от лъчетерапията. Има ли умора и отпадналост? Чудя се да си взема ли карта за фитнеса, но да не стане така, че да не мога да я ползвам.

Аз по време на лъчето нямах никакви оплаквания, никаква умора и  кръвните показатели бяха добри. Аз си имам проблем, че не мога да стоя на едно място неподвижно, едва издържах времето за облъчване, защото трябва да се стои абсолютно без да се мърдаш. Сега за сцинтиграфията пак треска ме тресе, как ще я издържа, че и там се лежи неподвижно...Много ми е трудно това да го издържа, става ми лошо физически....ама...съдба!...Само да вметна, че при мен стана едно много рядко усложнение - 20 дни след лъчето, направих възпаление на мястото на облъчване, флегмон, събра се гной и ми се разказа играта на сред лято, да ходя с отворена рана, която се затвори след шест месеца, ама нека това да е проблема! P.S. за какъв фитнес иде реч? Не бих си помислила за спорт по време на такива тежки интервенции, не знам, може аз да не съм в ред, но това ми идва прекалено! Не подценявайте терапиите, не сме болни от грип! Мое мнение.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 23:35 от jul@e

# 140
  • София /Абсурдистан
Ами не ми ги назначават инжекциите незнайно защо, хем винаги има проблеми. Само като опре ножа до кокала и тогава ги слагат. Видях, че с храни и добавки не става, хич и не опитвам вече.
На някого слагали ли са Имунофан да сподели опит?

# 141
  • Варна
Кажете моля, какви ефекти да очаквам от лъчетерапията. Има ли умора и отпадналост? Чудя се да си взема ли карта за фитнеса, но да не стане така, че да не мога да я ползвам.

Аз по време на лъчето нямах никакви оплаквания, никаква умора и  кръвните показатели бяха добри. Аз си имам проблем, че не мога да стоя на едно място неподвижно, едва издържах времето за облъчване, защото трябва да се стои абсолютно без да се мърдаш. Сега за сцинтиграфията пак треска ме тресе, как ще я издържа, че и там се лежи неподвижно...Много ми е трудно това да го издържа, става ми лошо физически....ама...съдба!...Само да вметна, че при мен стана едно много рядко усложнение - 20 дни след лъчето, направих възпаление на мястото на облъчване, флегмон, събра се гной и ми се разказа играта на сред лято, да ходя с отворена рана, която се затвори след шест месеца, ама нека това да е проблема! P.S. за какъв фитнес иде реч? Не бих си помислила за спорт по време на такива тежки интервенции, не знам, може аз да не съм в ред, но това ми идва прекалено! Не подценявайте терапиите, не сме болни от грип! Мое мнение.

Присъединявам се към това мнение. Не подценявайте, колкото и леко да се понася. И тук при всяка е различно, някои грам нищо не усещат, нито дори се зачервяват. При мен пък "изгарянето" нищо общо с изгаряне нямаше, нито болка, нито сърбежи, само рязко натрупване на меланин и едно изсъхване на кожата. И внимавайте с мазилата, на мен ми се скараха, че съм била намазала с Бепантен, препоръчан ми от фармацевта в аптеката, не от невежо лице и все пак не трябвало с него да мажа било то и еднократно само колкото да си върна еластичността на кожата за повече комфорт. За храните нищо по-специално, казаха ми само да обогатя менюто си с повечко моркови в суров вид. Ако е по-чувствителна кожата може и от самата дреха да се раздразни, за да сте сигурни, че не бъркате с нещо, минавате на памучно бельо или дреха и не много стягащи. Има едни много удобни спортни потничета. Хубаво прилепват, пазят мястото от прежулване от горната дреха примерно, а и лепенките с точките много хубаво предпазват от разлепяне и разместване.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 08:50 от Spirit Crusher

# 142
Аз пък не мисля да се предавам. По време на химията не спрях да работя и спортувам, макар и с минимални натоварвания. Това ме кара да се чувствам жива и ми дава сили да се боря. Ще продължа и по време на лъчето. Иначе трябва да се тръшна, да се самосъжалявам и да чакам да умра. Извинения винаги мога да си намеря. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 143
  • София /Абсурдистан
При мен още една смехория. Химията също прави кожата чувствителна и ранима. Та си нараних копитцата отдолу, по ходилата. Имах глупостта да обуя едни обувки на босо в жегите. Обувките са стари и много меки1 не очаквах проблеми. Е, такива мехури и рани ми направиха по ходилата за половин час само, че сега стъпвам като мече дюстабанлийче  :mrgreen
armyhousewife Всеки разично го понася. Който е по-млад, много ясно, че има ресурси. Аз не бих издържала цял работен ден, нямам сили просто. При мен  фирмата фалира, та няма и да се връщам на работа. Оставам само на свободна практика и колкото мога. За спортуване не мога и да мисля сега. Добре е човек да си продължава иначе с ежедневните дейности ако има сили.

# 144
Съжалявам, че се намесвам, но какво означава да се предавам да легна и да чакам.... Мъжът ми беше мнооого активен, постоянно нещо работи и не спираше даже за половин час да почине, той да лежи, никога. Но последната химия го събори.
Както и да е.

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 08:59 от Няма смисъл

# 145
  • София /Абсурдистан
Има неща, които те събарят. Аз се държа уж, но съм гътната отвсякъде. Умората е колосална просто. Поне при мен де.
Сцепват ми се ъгълчетата на пръстите около ноктите и много боли. Някой да знае как се оправя това? За сега мажа само с прополис, но още нещо трябва, че едната цепнатина на показалеца е много дълбока.

# 146
Тук тези инжекции се назначават от хематолог, не от лекуващия онколог. Идва да покаже, че изисква специализирани знания, умения и опит. Може твоите онколози да не се чувстват компетентни , но в такъв случай трябва да потърсят мнение, а не да те оставят без лечение.
Аз отдавна съм на мнение, че всеки човек има различни нива на енергия и си се ражда така. Имам приятелки с неизчерпаема енергия, даже правеха впечатление на “мъжкарани” като деца. Ами пораснаха си много нежни и женствени, но каква енергия само ! Фитнеси с часове, денонощна работа в спешни и операционни ( две от тях станаха лекари, трета акушерка).Ако човек е с по- ниски нива енергия като здрав, какво остава като е болен, на тежко лечение и с тревоги и депресия. Съхранение на енергията , колкото може повече, за да може да се възстанови. Мое мнение.

# 147
Вливка #3 от 8 мина...
За сега добре. Вървим по схемата от предния път + още една банка за днес.
Била преди медикаментите ... нещо ново за мен.
Утре пак на 2-3 банки и Зофранче сутринта и така до 29-ти последна червена Simple Smile
Имах си компания днес в стаята -много готина борбена мадама... Та поне имаше с кой да си говоря Sunglasses

# 148
DZ, как мина днес? Как се чувстваш?

# 149
Смисълче,
Мерси днес съм добре !
Вчера прекалих с храната и ми беше много лошо. Върнах поръчката няколко пъти Confused Днес пак бях сутринта в болницата на Зофран+Деган и две банки с витамини и калций.
Сега сме на детски рожден ден и се чувствам  добре Blush
Гледам да не се натоварвам с храна и течност Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт