Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 804
  • 797
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Питах ММ за оригиналните лекарства и генериците, каза, че действието им е едно и също. Даже когато си търсиш лекарство за настинка примерно, търсиш по активна съставка, а не по търговска марка. Наистина няма нужда да се плаща марката. Един парацетамол примерно е 2 лв блистера от 10 табл., а същият парацетамол, но вече под формата на сашета и с марката Терафлу е 12-13лв. Действието им е едно и също, изпрабвала съм ги и двете.

Абсолютно е така! И съм с две ръчички да гласувам ЗА евентуалните промени. Друго ме гложди мен вътрешно.

# 586
  • София /Абсурдистан
Абе то да има лекарства, че веднъж видях цяла група хора, бяха ги върнали, че се опорвала обществена поръчка и касата не е подписала на болницата за лекарствата. Имаше хора от Русе, от Добрич и от къде ли не, цяла нощ пътували за вливка, която им бяха отменили.
Сега, ако нещо наистина е по-пречистено и по-лесно се понася, защо човек да не си вземе него.

# 587
В Надежда като се обясни на регистратурата, че не търпи отлагане, намират и по-скорошни часове. Поне аз така успях да се срещна с д-р Тимчева. Струва си да се опита.
Аз съм ходила при нея без час и предварителна уговорка...Била съм на зор и тя ме е приела в кабинета си в Дървеница с много внимание от нейната страна и желанието да ми помогне! Било е през 2011 г., но това ще помня цял живот...

# 588
  • Плевен
Да ви се похваля- днес ми беше първия работен ден, за няколко часа де, но страшно се заредих. Утре пак! Хубаво е да усещаш, че си както преди! И скенер ми назначиха, но обикновен, с контраст, на 14август, да стискате палци!

# 589
  • Варна
Браво, Елифантичка! Хубаво е чувството знам Smirk обещавам ти, че и още по-хубаво ще става. Скенера хич не го мисли за сега. Наред ще е всичко, просто ще трябва да го изчакаш тоя 14 август.

Ама и аз май забравих да ви се похваля или съм го вмъкнала някъде из постовете ми, не помня. Нали ми беше първото диспансерно наблюдение скоро - на петък 13-ти юли. Ами наред е всичко. Единствено не изчаках резултатите от лабораторията, ама те ми казаха, че ако има нещо притеснително щяли да ми звъннат, още никой не ми е звънял. Имам си дата и за следващото, което ще е след 3 месеца, имам си вече дата и за консултация с онколожката, т.е. няма да се редя на опашка, отивам като принцеска и пререждам всички с подпечатаното на регистратура листче с уговорения час. Краткият ми престой в роден Пловдив мина повече от вълшебно. Направих това, което си бях наумила да направя. Минах и аз жива и здрава в работен и обучителен режим (да не го забравяме все пак и курса по немски)... и така животът си върви... Simple Smile

# 590
  • София /Абсурдистан
А аз продължавам да се чудя. Хич не искам чак толкова да ме режат и кълцат ...

# 591
Лейди, Младенов е един от най-добрите в БГ,  довери му се и недей да се чудиш и да го мислиш. Да не се наложат после още операции, че не са лесни и бързи, а и ти си и с много други проблеми.

# 592
  • София
Да ви се похваля- днес ми беше първия работен ден, за няколко часа де, но страшно се заредих. Утре пак! Хубаво е да усещаш, че си както преди! И скенер ми назначиха, но обикновен, с контраст, на 14август, да стискате палци!
Браво!
Къде ти е скенера? Аз съм на същата дата на сцинтиграфия в Сити.
Нали ме болеше гърба, тази болка я чувствам в гръбначния стълб вече, може и само шипове да са, ама да проверим за всеки случай.
Ако си в Сити, може да се видим. Simple Smile

# 593
  • Plovdiv
Мидкооо, лудост е и този В комплекс, който взимаш.
А Лейдито спокойно може да си похапва черен шоколад в прилични дози, разбира се.
Хора, как така В-комплекс е противопоказен при рак??? Тук в Онкодиспансера е включен е списъка с препоръки към всички лекуващи се. Взима се заедно с бирена мая или герисан 3х1. Аз го взимам от първата химия. Може би помага за растежа на клетките, които химията убива предостатъчно.

# 594
  • Варна
А аз продължавам да се чудя. Хич не искам чак толкова да ме режат и кълцат ...

Много ми се ще по някакъв начин да ти вдъхна кураж и увереност. Значи... за теб мисля най, най-важното е за здравето си най-доброто да направиш. Самото кълцане, рязане, шиене, пункции и т.н. са процедури, които се правят от опитни ръчички. Нищо лошо няма да ти се случи на операционната маса, повярвай ми. Мен два пъти ме рязаха и ако можеше само с това да се мине и трети път бих се съгласила да ме кълцат и да си спестя тия мъки около химиите, лъчетата и хормоналните атаки, на които съм подложена в момента. Уви при нас малко деликатно е положението. Не става просто с рязане. Предоперативната химия не са ти я назначили случайно, обикновено както четеш тук друг е редът, първо режат, после химия. Свит ти е вече тумора, почти нищо не е останало за изрязване. Довери се на специалистите, а от нас неспециалистите, но патилата силички малко позареди и дух. Съвсееем мъничко ти е останало още. Спри да мислиш за болка, за риск, за утрешния ден. Нареди си ги плановете за след година пет-десет поне на същата дата. Ей там трябва да ти хвърчи мисълта - в бъдещето. За останалото има кой да се погрижи с уменията и знанията си.

# 595
  • София /Абсурдистан
На мен никой нищо не ми е казал за витамини и съм ги спряла даже.
Е, при мен няма тумор, махнат е. Ама страхът си стои. Чудя се все още дали да им кажа да режат само квадрант, или цялата жлезиста част и имплант да сложат. За момента всичко е чисто. Ама знам ли.
Следоперативна химия ще има и още как. Цели 3 пъти повече от предоперапивната.

# 596
  • Варна
На мен никой нищо не ми е казал за витамини и съм ги спряла даже.
Е, при мен няма тумор, махнат е. Ама страхът си стои. Чудя се все още дали да им кажа да режат само квадрант, или цялата жлезиста част и имплант да сложат. За момента всичко е чисто. Ама знам ли.
Следоперативна химия ще има и още как. Цели 3 пъти повече от предоперапивната.

Правих си и аз устата за подобен вариант изцяло гърдата да премахнат. И нали не съм медицинско образовано лице вярвах, че като има гърда има проблем, а ако я няма няма проблем. Малко близко до сталинския подход, но как да е. Хирургът ме разубеди - каза просто, че е по-важно да се види какво е, що е, накъде е тръгнало, в къв стадий, после е щяло да го мислим.

Относно страха, разбирам те. Психически натоварването не е хич малко... да не кажа дори непоносимо за разни лигльовци и лигли. Лейди, ти не си от тия отбори, ти ще издържиш.

# 597
  • Плевен
Браво!
Къде ти е скенера? Аз съм на същата дата на сцинтиграфия в Сити.
Нали ме болеше гърба, тази болка я чувствам в гръбначния стълб вече, може и само шипове да са, ама да проверим за всеки случай.
Ако си в Сити, може да се видим. Simple Smile

Ще се радвам да се видим тогава, в 8,00 ще съм там, взимам си протоколите за хормоналните лекарства и бягам за скенера долу. Ще пиша на лични за телефон.

# 598
Elifanta , браво на теб :*
И аз чакам момента в който ще се върна на работа. Hug

Днес отидах да си занеса болничния ... без да закусвам и обядвам и към 13ч щях да колабирам. Изкарах акъла на момичетата искаха линейка да викат. Разтреперих се ...припотих се цялата
След 30 мин и два айряна дойдох на себе си. После хапнах и така тръгнах към вкъщи. Кръвното ли ми падна ... границите ли събрах - незнам ама... то за късмет и цикъла ми съвпада с химията.
Сега лежа в къщи и пазя леглото.

Спиритче , браво за добрите резултати на първия преглед. Само така....

Лейди , на теб ли оставиха да вземеш решение до колко да се реже ?
Или след  скенера ще кажат.
Ако е първото -  Не знам какво да те посъветвам. Моя доктор /работи заедно с доктора на Спирит/ беше на мнение , че изцяло изрязването е по- сигурно.
На комисията после двама от докторите се изказаха , че не е било нужно - другите кимнаха , че правилно съм избрала...
Ще дам за пример Хули . Тя прави рецедиви и без гърди / Хули, извинявай ако нещо неточно съм разбрала/.
Но пък никой не може да е сигурен дали с гърди нямаше да са повече.
Ако оставят на теб да прецениш и решиш.
Помисли добре - как ще си най-спокойна и ще си сигурна в решението си.
Ако си като мен и само ще го мислиш дали не е тръгнало по каналите или жлезите... дали пък всичко е изрязано както трябва.... това тука , защо е подуто . Онова защо така... махай. Важно е психиката да е наред и да си сигурна, че си направила най- доброто за себе си.
Има сутиени , има бански... много е хубав този който ми изпратиха *Една от 8* Hug  Но аз съм с малък бюст и не ми тежи толкова протезата. Свиква се с нея. Повече липсата на лимфни възли ми пречи .....
Спирам да пиша , че стана голям ферман Kissing Heart
Повече ме притесняваш как ще изкараш след оперативните химии , отколкото количеството на операцията HugDisappointed Relieved

# 599
  • София /Абсурдистан
Следоперативните химии ще са много, като за рак в трети стадий. Аз тук се кльофнах на четвъртата още. А още 12 не знам как ще съм. След скенера ще го решавам окончателно. Май ще е изрязване и имплант, реконструкция се води, 2 в 1. Хирурга каза, че само квадрантектомия е доста голям компромис в моя случай и ме хвърли в чуденка.

Общи условия

Активация на акаунт