Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 808
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
Ако от това няма да има доставка - настоявай да ти го сменят. Не може без лечение - мамка му..... това без извинение....

# 571
  • SHOOT ME 10 $
няма заместител , имам възможност да си го доставя от Италия или Турция, но не ме съветват и не се наемат да ми го вливат, защото няма  гаранция дали съдържанието отговаря на описанието. Т.Е непроверено е от наши спецоове
Сигурно тия дни ще се наложи да идвам до Сф да говоря с опериращия ми лекар във ВМА да ме изпрати на добър химиотерапевт там да ми предпише нещо друго подходящо. Тия тук незнаят.
Приемам препоръки за добър хим.терапевт там в сф.  

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 19:00 от midkoo

# 572
  • София /Абсурдистан
Митко, писах ти ЛС.

# 573
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря за вниманието Лейди!

# 574
няма заместител , имам възможност да си го доставя от Италия или Турция, но не ме съветват и не се наемат да ми го вливат, защото няма  гаранция дали съдържанието отговаря на описанието. Т.Е непроверено е от наши спецоове
Сигурно тия дни ще се наложи да идвам до Сф да говоря с опериращия ми лекар във ВМА да ме изпрати на добър химиотерапевт там да ми предпише нещо друго подходящо. Тия тук незнаят.
Приемам препоръки за добър хим.терапевт там в сф. 
Митко, изключително добър химиотерапевт доцент Тимчева. Цял живот тя е работила в Дървеница /сега не знам къде работи/ - тел. 0898917317 /дано да е актуален/.! Много ми е помогнала! Ходила съм при нея и в Дървеница и в частния й кабинет! И пари за преглед не ми е взела и много други хора казват същото! Много е съвестен и кадърен човек! 

# 575
Тимчева вече е професор и работи в болница Надежда.

# 576
  • София
Тимчева вече е професор и работи в болница Надежда.
а и часове за нея има за след 2 месеца. Плюс, че е и отпускарски сезон. Но нищо не пречи да се опита. Успех!

# 577
В Надежда като се обясни на регистратурата, че не търпи отлагане, намират и по-скорошни часове. Поне аз така успях да се срещна с д-р Тимчева. Струва си да се опита.

# 578
  • Варна
Ако от това няма да има доставка - настоявай да ти го сменят. Не може без лечение - мамка му..... това без извинение....

И аз без извинение споменавам майките на някои знайни и незнайни хора.
Поредната бомба, чухте ли я?
Ако имало по-евтин вариант него да предписвали, а не излишно пари да се отпускали от здравната каса за уж същите лекарства, но по-скъро търгувани. Да! Съгласна съм, че е икономически по-изгодно. Всеки от нас между другото ако може да си набави едно и също нещо на различна цена предпочита да купи по-евтиния вариант, а не за марката/бранда допълнително надценка да плаща... ама... гаранция за качеството дава ли ми някой!? Как ще ми я даде тая гаранция!? То не е домати да купуваш - и тук домат, и там домат, еднакво изглеждат, що да не си купя тия от по 2 лв, вместо ония от по 5 лева. Тук говорим за нещо, което във вените ти вливат или под формата на таблетки с кой знае какви вещества приемаш и организмът ти усвоява, не е няква пудра или руж, който като усетиш, че не те кефи можеш с мокра кърпичка да позабършеш или просто да се изтупаш.

midkoo, само не се предавай и настоявай. Сам си го каза, че още много любов и грижа можеш да дадеш от себе си. Пък и ние отстрани го виждаме и поради тази причина така активно коментираме и се опитваме да помогнем, надъхаме, подкрепим.

И тук малко ще ви помоля оливката да простите, но насъбра ми се просто... не знам лъжливо или реално чувство е това, но ме третират от сега още като храна за червеите. То рано или късно всички там ще стигнем, дори тия, които ти го създават това чувство. Ще се срещнем тъй или иначе някъде, някога, мърдане няма. Аз обаче съвсем не съм се разбързала. Важно е приживе какво ще дадеш. Айде кажете ми защо е оправдано от социална гледна точка пари да се плащат за келеш, който взел колата на тати, натоварил още трима, убил себе си и останалите трима, както поне още един, в който се е блъснал челно. Много ми е трудно мисълта да си изложа. Едно странно усещане е просто и лека обида как ни третират като едва ли не безнадеждни, а то в един момент сякаш точно ние съхраняваме живота... Ходим на работа, плащаме данъци, гледаме деца, някои от тук пишещите дори внуци гледат... а някои дори раждат след тежките терапии... нужно е само хапченцата, инжекцийките, системите да ни подсигурят или поне да не ни пречат сами да си подсигурим... толкова много ли искаме...

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 10:23 от Spirit Crusher

# 579
  • София /Абсурдистан
Чух го и аз. Държавата да не се мине.

# 580
Спиритче , да дойда да те наритам едно хубаво от дупката дето си влязла Hug
Я горе главата , какви червеи ?
Амаха .... аз 2г имам да уча.
После да се реализирам.
Пък и дете да изгледам. Дай боже и внуци  да видя Kissing Heart
При теб живота продължава с пълна сила Kissing Heart Концерта не те ли разведри достатъчно Kissing Heart
Затова новини не гледам. Нищо хубаво не казват.

П.С. втори ден от химията - супер съм. Пупу. Дай Боже и останалите 3 да са така Relieved

# 581
  • Варна
DZ, неееее, миличка, в никаква дупка не съм влезнала. Сензитивна натура съм по рождение и ме впечатляват и понякога гневят всякакви ситуации, от които лъха нещо като несправедливост, подценяване... затова и така на моменти се включвам пламенно.

# 582
  • София /Абсурдистан
Мен ме треснаха късни симптоми от химията, ама хич и не съм го очаквала. Преди се оправях 2 седмици след химия, а сега не.

# 583
Вманиачавате се за оригиналните лекарства и генериците. Скоро Светли писа тук за Великобритания - използва се оригинала само докато мине задължителния патентен срок и след това се минава на генерични лекарства. Съставът им е същия, няма разлика в действието, цената е много по-ниска. Тук понеже ни е евтино или безплатно или си мислим, че като е скъпо е по-добро и фармацевтите въртят яки далавери се лекуваме с най-скъпите лекарства. Щото сме много богати и отчаяни. Промиват ни мозъците с някакви скандали и платени "протести" и вопли за помощ, че лекарствата свършили за да извади ЗК поредната сума за поредния приятел - вносител / представител на лекарства. Мислете и не се оставяйте да ви подвеждат и не си давайте парите за дивотии.
Чувала съм и че лекари взимат комисиони за предписване на скъпи "оригинални" лекарства вместо евтините генерични. Естествено, че ще ни кажат " не взимай тамоксифен, взимай 15 пъти по-скъпия нолвадекс, той е по-пречистен .........." Глупости на търкалета  - но пък комисионната им ще е 15 пъти по-висока.

# 584
  • София /Абсурдистан
Питах ММ за оригиналните лекарства и генериците, каза, че действието им е едно и също. Даже когато си търсиш лекарство за настинка примерно, търсиш по активна съставка, а не по търговска марка. Наистина няма нужда да се плаща марката. Един парацетамол примерно е 2 лв блистера от 10 табл., а същият парацетамол, но вече под формата на сашета и с марката Терафлу е 12-13лв. Действието им е едно и също, изпрабвала съм ги и двете.

Общи условия

Активация на акаунт