Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 726
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря момичета! Химията след това ще е за да не се върне гадината след време. Херцептина ще трябва да е мининум 18 вливки, а аз съм направила само 6. Не знам какво ще решат на комисията после. Чак не ми се вярва от трети стадий та на никакъв, но машинката това показва и дано да е така!  Praynig

Аз също влизам тук все за да видя, какво си направила! Радвам се за теб! Това е целта - ремисия! Лейди, напиши на всичките хора, които влизат тук и не пишат, но четат, как се знае преди операцията, че си в ремисия - изследванията от скенера ли показват или туморните маркери? Много хубаво е да се знае! Аз съм се лекувала във Враца и са ми казали, че щом туморен маркер е наред - значи съм в ремисия, но съм била след операция. А при теб скенер ли е показал, че няма вече рак или как?

# 691
  • София /Абсурдистан
Ох то позитивизма е хубаво нещо, ама пустия страх   Simple Smile То болестта толкова е страшна, та как човек да е спокоен ...
emma1_ Уреда е пет скенер, който показва дали има ракови клетки в тялото. Взема се направление от онколог и е сложно, иначе е доста скъпо платеното. Маркер сега не съм правила, че ми писна да ме бодат вече. Казаха ми, че маркерите не винаги показват точно и ха сега. Като съм предупредена да си направя и биопсия на кожата, направена е вече. Ако тя не е Ок, операцията ще е друга, но за сега има изгледи всичко да е наред. В понеделник ще разбера.
Къде изчезна Митко, че ми се губи нещо и той. Дано да е добре.

# 692
Ох то позитивизма е хубаво нещо, ама пустия страх   Simple Smile То болестта толкова е страшна, та как човек да е спокоен ...
emma1_ Уреда е пет скенер, който показва дали има ракови клетки в тялото. Взема се направление от онколог и е сложно, иначе е доста скъпо платеното. Маркер сега не съм правила, че ми писна да ме бодат вече. Казаха ми, че маркерите не винаги показват точно и ха сега. Като съм предупредена да си направя и биопсия на кожата, направена е вече. Ако тя не е Ок, операцията ще е друга, но за сега има изгледи всичко да е наред. В понеделник ще разбера.
Къде изчезна Митко, че ми се губи нещо и той. Дано да е добре.

При този 5-скенер преди операциите тогава могат да видят дали са заразени лимфните възли подмишницата, а не е да ги вадят на всичките поголовно по 10-17 броя за биопсия и да осакатяват ръцете....Изглежда е скъпо за болниците..., но поне да обясняват на хората, а те действат и мълчат! Извадили са ми 6 чисти без метастаци лимфни възли...Да ги питам закакво при тези апаратури?

# 693
  • София /Абсурдистан
Това също се вижда, да.

# 694
  • София
Емма1, хубаво е, че са ги извадили, на скенер тези лимфни възли може да изглеждат чисти, но да има тънки прораствания на клетъчни колонии от заболяването.

# 695
До колко е точен резултата от 5Скенера тогава ?

# 696
  • София
DZ, доколкото знам, именно затова след операция, независимо от чистите изследвания, се прави нещо - химио или лъче.... (с изключение на случаите, когато е сигурно, че стадия е много ранен - например процеса е малък, в капсула или не е проникнал дори в своя си орган). След време, ако повече от година или някакъв период там, няма рецидив, се смята, че всичко е ок и вече се предприема нещо само при положителен резултат от скенер.

# 697
  • София /Абсурдистан
На пет- а се вижда където са туморните  клетки, там има изразена метаболитна активност. Но може да има нещо съвсем дребно, наистина клетъчни колонии, които на този етап да не се хващат, а после да се формира беля. Затова и се прави лечение след операцията. Ако нещо е тръгнало по други органи, пази Боже, задължително ще се види. Те затова го и назначават. Аз за момента съм направо щастлива Simple Smile пу пу Simple Smile

# 698
Благодаря за отговорите Simple Smile

Нещо пак ме налегнаха черните мисли....
Ами ако....
Ако са останали клетки , които химията не успее да убие. Изведнъж моите 8 химии ми се виждат малко.
От повторното изследване в Плевен единствената разлика е , че от G2 стана G3. Т.е. е по-агресивен. Та честито да ми е ....
Някак си предпочитам първата епикриза да гледам...
Страх ме е .... Sad

# 699
DZ, горе главата момиче 😘
Какво може евентуално да се случи сега няма да го мислим. Важното е, че в момента си горе-долу добре, че прогнозите са добри, че лятото дойде и при вас, че любимите ти мъже те обичат. Сега нямаш време да мислиш евентуално какво лошо в бъдеще може да се случи.
Представи си, че пребориш рака, но те хване склероза, даже няма да помниш, че си имала рак. (Това е сорт шега)😘

# 700
  • Варна
Мда... всичко може да се случи, някое пияно или дрогирано камикадзе да се пухне в теб челно, докато си караш по правилата също е вероятен изход за всички живи същества, които не си стоят затворени вкъщи, а все някъде някък си трябва да се придвижат.

Ние правим каквото трябва, настояваме да не ни пречат да го правим, ако ни попречат се вдигаме на бунт, пък да става каквото ще, между другото ми остава време да си правя и квот си искам пък ей тъй на инат. Не казвам за бъдещето да не се мисли, но мислете и планирайте хубави неща. Точно преди година някой ако ми беше казал, че ще излезна в морето с яхта щях да му се изсмея. То пък взе че стана... скромна лодчица, нещо от рода 10 местна, предостатъчно голяма обаче за една сплотена дружина. С мъжа сега планираме откъде пари да намерим наша собствена си такава да си купим, ни за моя рак мислим, ни за неговото коляно.

# 701
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали мамолог или онкохирург за преглед и консултация във Варна или Бургас?

# 702
За Варна:
Хинев      -хирург -онколог- 0888536702
Белинов -хирург -онколог- 0888513470
Хинев оперира в Окръжна болница.
Белинов в Онкото в Аспарухово.

# 703
До колко е точен резултата от 5Скенера тогава ?

Всичко се вижда на този скенер, сега чета една публикация и пише, че се вижда с 100% точност....., но за всеки лимфен възел на лекарите им се плаща - те ги слагат в едно стъклено съдче и описват за здравната каса! Просто, ако почнат преди операция да пращат жените на 5-скенер за лимфните възли - ще е много скъпо за НЗОК! Но поне платежоспособните хора могат да правят този скенер за да не осакатяват ръката! При някои са извадени по 16 възли..., от лимфната течност се подува ръката...Не знам, какво правят в чужбина по въпроса! 

# 704
Satisfied
На пет- а се вижда където са туморните  клетки, там има изразена метаболитна активност. Но може да има нещо съвсем дребно, наистина клетъчни колонии, които на този етап да не се хващат, а после да се формира беля. Затова и се прави лечение след операцията. Ако нещо е тръгнало по други органи, пази Боже, задължително ще се види. Те затова го и назначават. Аз за момента съм направо щастлива Simple Smile пу пу Simple Smile

Чета и чета за този скенер от вчера! Лейди, и клетъчните колонии се виждат на 5 скенера...Не се виждат туморните клетки само, ако превишават в кръвта, които с времето могат да се захванат някъде - но за това вече се ходи само при врачка...Satisfied Никой не знае, какво ще стане от тук нататък с някого! Наистина нещо не пише Midkoo!

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 18:44 от emma1_

Общи условия

Активация на акаунт