Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 713
  • 797
  •   1
Отговори
# 720
  • Cherven Bryag
Момичета, бях на ТЕЛК . Влезна в силата ново постановление и  след 5 години РМЖ, заковаха 50% !!! Коридорите празни.....Но не знам дали пак прескочат и няма да платят за този месяц?

# 721
  • София /Абсурдистан
Ще ходя на ТЕЛК малко пи- късно аз, в края на годината. И без това си имам действащ такъв за още 2 г.
Хистеректомия може да се прави и без да се маха всичко. При мен нямаше нищо общо с рак тогава, затова и друго не махнаха, не трябвало. Де да знаех...

# 722
Лейди , успех утре.
Стискам палци Hug
Ще чакам да пишеш !

Като чета тука всеки го пращат на 5 скенер.
Само ние от Варна ли сме 10 дупка на кавала и 5 скенер ще видим на кукуво лято ? Нищо , че си имаме в града.
Спирит не са я изпращали , за мен не са предвидили подобно нещо.
На какъв принцип пращат на 5 скенер ?
Да се радвам , че ни прескачат или да се ядосвам ?!

# 723
  • Плевен
Лейди, стискам палци! Да пишеш, всичко ще е наред!
DZ и мен не ме пращат на ПЕТ скенер, според тях нямало нужда от толкова облъчване, правил се ако има някакво съмнение. Все пак като се срещна с лекуващия онколог, пак ще попитам.

# 724
Лейди,пожелавам ти утре всичко да мине леко и меко и да е ок.

# 725
  • София /Абсурдистан
Благодаря за подкрепата и ще пиша задължително като се събудя от упойката.  
Този скенер се прави преди лечението, за да се види дали има далечни метастази, както и в края на лечението, за да се проследи успешността на лечението, а и дали няма нещо новопоявило се. Как така не го назначават? Редно е да се проследи абсолютно всичко при такава коварна болест. Облъчването не е много, в Сити клиник даже висеше обява колко точно е облъчването, забравих, но не беше много.

# 726
Успех утре , Лейди !

# 727
  • Варна
Лейди, стискам палци! Да пишеш, всичко ще е наред!
DZ и мен не ме пращат на ПЕТ скенер, според тях нямало нужда от толкова облъчване, правил се ако има някакво съмнение. Все пак като се срещна с лекуващия онколог, пак ще попитам.

Идея нямам облъчване ли е или е поредната доза изследване, което странични ефекти може да си носи, но ми го спестяват както спомена DZ и на мен. Доверявам се, че за добро го правят. То при мен е ясна работата нарисувана като картинка какво е, такъв вид изследвания се назначават на пациенти с не много ясна диагноза си мисля аз. Любопитното ще е след поне 2 години някъде накъде ще се засучат нещата, тогава ще си дойде на дневен план ПЕТ скенера и при мен и при останалите дами. На мен дори мамография ми отказаха, първо много младичка съм била, второ нямало смисъл, щяло да покаже същото като ехографа. Видяха си го просто хората рака, установиха го къв е, потвърдиха след хистологията, че е баш такъв, какъвто са си го мислили, аз и второ мнение потърсих, получих потвърждение и взех, че се спрях с чуденето. Каквото, такова...

Лейди, пиши като се поразсъниш от упойката.

# 728
Успех Лейди, стискам палци !

# 729
  • София
Ще се справиш, Lady!  Всичко ще е ОК! Hug
Прегръщам те. Ще съм мислено с теб утре... И да пишеш, ей! Kissing Heart

# 730
  • В царството на игрите:)
Лейди, утре всичко ще е наред. В добри ръце си!
Да пиша на тези, които не ги пращат на петскенер да не се притесняват. В Сити доста прекаляват с това изследване, а то /не искам да плаша никого/ не е миродавно и често дава фалшиво положителни резултати. Обикновения скенер с контраст върши много добра работа, но не носи толкова пари от здравната каса. Така ги източват, че накрая не остават за тези, които наистина имат нужда от петскенер. Например при Лейди се чудех защо непосредствено след химия и правят пет скенер. Какво очакват да видят в този момент след като месеци наред са се мъчили да трепят клетките. Чудя си се аз и с чуденката ще си остана. Simple Smile През 2010, когато за първи път ми правиха това изследване във Варна ми казаха, че за за да е относително точно трябва да са минали поне 6 месеца от химията. Изводите си ги правете вие. Попитайте и Хули за 25 години колко петскенера са и направили? Simple Smile Това  изследване е високо специализирано и не се прави току така. Виж, това, че у нас не правят скенер на цяло тяло преди да започне лечението определено е грешка, защото не се знае дали болестта е прогресирала още преди операции и т.н. За едно пестят пари, а за друго ги дават в пъти повече. А като разбрах, че петскенера не давал никаква яснота за главата се стреснах, щото миналата година през октомври го правих и се радвах, че на "втория етаж" всичко е наред, ама сега ...не знам!
Така, че успокойте се и си живейте живота!
Лейди, ще чакаме да пишеш. Спокойна нощ на всички!

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 23:34 от milmich

# 731
  • София /Абсурдистан
Благодаря за подкрепата момичета! Утре като вляза в кондиция, към обяд ще е, ще пиша.

# 732
Благодаря за подкрепата! Страхувам се доста, да ви кажа .... А сега и другата операция, мислех да е в следващата година, ама няма да посмея май да чакам толкова, може преди да са почнали химиите да я уредя и нея и да знам вече, че каквото можах и зависеше от мен, направих го...
Лейди, трябва да се махне всичко и по женски! И при мен са се започнали разни атипични клетки и съм отишла да махна всичко....Нужен ми само живот! От нищо друго вече не се трогвам! Успех на операцията! Пиши ни, как се чувстваш след нея! Стискам ти палци и те мисля...

# 733
Лейди , успех утре.
Стискам палци Hug
Ще чакам да пишеш !

Като чета тука всеки го пращат на 5 скенер.
Само ние от Варна ли сме 10 дупка на кавала и 5 скенер ще видим на кукуво лято ? Нищо , че си имаме в града.
Спирит не са я изпращали , за мен не са предвидили подобно нещо.
На какъв принцип пращат на 5 скенер ?
Да се радвам , че ни прескачат или да се ядосвам ?!
Ние сме с теб получили нискоквалифицираната помощ! Всеки отива на операция знаейки от изследвания и 5 скенера  дали има го този рак или няма! А ние с теб сме тръгнали на ален фейст! Не сме се почесали да се размърдаме по София и прочее да разберем, какво ни е! Ако ли го има рак, операцията разширяват, а нас с теб са зашили след ваденето на бучка и после пак са викнали, че виждате ли, е имало рак....То първичната половин часова биопсия показва веднага дали го има! А после и чистите лимфни възли са ни изрязали и гърдите са махнали....Затова трябва да се споделя всичко в този форум та другите, запатили от рак, да не правят нашите грешки! Закакво са тези изследвания, апаратури като не са ни видели рак преди операция?

# 734
Лейди, успех!

Общи условия

Активация на акаунт