Болезнено стягане на прасците?!?

• 11 631
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Да даже и двата са ми изтръпвали и не можех да помръдна.Колко съм ги разтривала не е истина.

# 76
На мен не ми се е сучвало , но аз приемах и магнезии и желязо почти през цялата бременност.

# 77
  • варненка от София
Случвало ми се е и още как. Събуждам се от болка и с рев обикновено. Добре че мойто момче е от отряда за бързо реагиране и веднага става и започва да ми прави масаж на прасеца.

# 78
И на мен ми се е случвало.. Разтривам и евентуално минава

# 79
Обади се на лекаря си, най-вероятно ще ти изпише магнезий Grinning

Peace Най-добре...
На мен ми изписа Магнерод.

# 80
и на мен ми се е случвало, но сядам и си разтривам крака, въпреки болката и мускула се отпуска или правя контрашпиц.

Точно така ме "лекуваше" мъжът ми, както и с нежен масаж и успокояване, въпреки моето охкане, пъшкане и протести  Peace

# 81
Да наистина е много неприятно! Аз си имах карфица до главата и като се схванеше мускула се боцвах по крака и това ми помагаше. Пробвай Grinning

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 15:54 от Аурелия

# 82
  • Ямбол
Да, сега като съм бременна ми се случва.И то винаги когато спинкам се събуждам от болка.

# 83
Когато бях бременна ми се е случвало няколко пъти. Много е неприятно. Говори за липса на магнезий. А когато той липсва е възможно да получиш контракции. Затова при спазми на мускулите по време на бременост е добре да се приема магнезий. Аз пиех през 2-3 дни по 1 таблетка и с това и нощните спазми престанах.

# 84
Случвало ми се е докъто бях бременна, даже и ръцете са ми се схващали

# 85
И на мен ми се е случвало няколко пъти докато спя, особено в средата на бременността. Първите няколко пъти много се бях изплашила, защото мислех, че нещо не ми е наред, а и болката наистина беше ужасяваща и имах чувството, че мускулът направо ще ми се скъса. След това четох, че е нормално, въпреки че не знам с какво точно се обяснява.

# 86
И на мен ми се схващат прасците, болката е доста голяма, въпреки че пия магнезии. Почти нищо не помага, а и с този голям корем ако не е мъжо не знам как ще се оправям, буда го винаги когато ми се схване някое от крачетата. Говорих с моята докторка по въпроса каза че било често срещано явление при бременните и след раждането щяло да се оправи.

# 87
да и на мен се схващат мускулите на прасците и правя контрашпиц, за да ме отпусне. Неприятно, но явно това е част от рисковете на бременността.

# 88
Да. Случвали ми се е. И няма нищо общо с бременността. Преди да завърша училище. На майка ми /57г./ и се случва и сега, и то при нея често.
МНОГО боли. Разстрива се мускула, а крака веднага застава контра - пръстите максимално нагоре, към тялото. След като премине спазъма, може да наболява цял ден. Но при мен слава Богу е рядко!

# 89
Точно така, нарича се крампа това схващане и е от липса на магнезий, който между другото води и до задържане, т.е не се препоръчва да го пиеш в последния месец.
Не е от липса на Магнезий,а на Са,както съм описала.Дори,когато няма бременност,ни се случва да ни се схване крак,пръст и т.н. или пък потрепва мускулче на окото.Това всичко е от липсата на Са!Мg дефицит се изразява в множество ритмични или неритмични свивания и отпускания на гладката мускулатура.Такива, например,са сърцето(води до сърдечна аритмия,синусова тахикардия и др) и матката(придизвиква преждевременни контрактилни свивания на маточната мускулатура).В тези  и други случаи Мg се набавя медикаментозно p.os. или i.v., в зависимост от състоянието на пациента!!!

Чудя се обаче как успявате да станете, че и масажи даже. Аз не мога да се докосна какво остава друг. Писъците едно на ръка. От как се помня ме навестяват тия схващания. От както пих калций да чукна на дърво...

Общи условия

Активация на акаунт