Шести клас

• 46 994
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Съгласна съм и аз.Всичко е за пари.И както казва Мечо Пух:
"Колкото повече,толкова повече".

# 421
Нито едното, нито другото, само споделям факти.
Бозата е пълна и я има във всеки набор.

# 422
Естествено за пари, това са най-големите  последни набори. Имам дъщеря в седми клас и син в пети, нищо няма да мога да ползвам от единия за другия. Аз съм също ще се включа с каквото мога, а за набор 2007  не мога да повярвам че така тесногръдо разсъждават родителите.

# 423
  • София
Точно, защото я има при всеки набор, трябва да се обединим и да се противопоставим на провеждането недомислени и безцелни реформи с безумни срокове.

# 424
Дъждец, явно четеш между редовете! Никой не иска да те убеди колко са хубави промените, а че по принцип има нужда от такива! И няма как да те убедим в нещо, което реално официално не е конкретизирано, не познаваме в детайли и тук само гадаем за ефектите от него, които категорично биха били в ущърб за нашите деца! Но на тези, които предстои да бъдат в 5 клас - не, дори напротив, ще сте информирани какво ви очаква, а вероятно и ще е нещо по-добро, защото нали това е целта - по-качествено образование! Но промените трябва да се осъществят успоредно!

..а за набор 2007  не мога да повярвам че така тесногръдо разсъждават родителите.
Възможно е и в крайна сметка да са ни благодарни, ако сега успеем да постигнем отлагане! Защото наистина могат да се направят добри необходими промени, добре обмислени и навреме!

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 15:27 от Сиси ♥♥

# 425
През годините, всяка една, на гърба на моето дете се случваха промени. Не една и две. По принцип промяната е двигател. Обаче позитивната, градивната. Всичко, което се случва вече има твърде голям наклон, за да се стопира в този му вид, в който съществува. Няма да пуснат кокала така лесно заинтересованите. Затова, реално, бихте допринесли за отлагане, но не и за не реализиране. Следващите ги зове.

# 426
  • София
През годините, всяка една, на гърба на моето дете се случваха промени. Не една и две. По принцип промяната е двигател. Обаче позитивната, градивната. Всичко, което се случва вече има твърде голям наклон, за да се стопира в този му вид, в който съществува. Няма да пуснат кокала така лесно заинтересованите. Затова, реално, бихте допринесли за отлагане, но не и за не реализиране. Следващите ги зове.
Ако настъпи такъв момент, аз ще подкрепя следващите, дори да не касае децата ми пряко, защото от това зависи в какво общество ще живеем.

# 427
Разбира се, че ще подкрепим и участваме! Още повече, че много от нас имат и по-малки деца и пряко отново ще ни касае, рано или късно!

# 428
Сиси, набор 2007 от това че ще знае какво идва, не значи автоматично, че това идващото е добро. Завиждам и на оптимизма, че като отложим, ще дообмислят нещата. (То ние отчитаме успех, ако направят НВО или ДЗИ без гаф,....)
Съгласна съм със smetnapalata, споделих и в петокласната тема, че тук става въпрос за едни пари за автори, рецензенти и печатари на помагала и за "сивото образование", както го нарекоха по-горе (в кавички като "скиорската лавина" от тазгодишните НВО терзания Simple Smile) и не можем да спрем такъв тип промени.

# 429
Сиси, набор 2007 от това че ще знае какво идва, не значи автоматично, че това идващото е добро. Завиждам и на оптимизма, че като отложим, ще дообмислят нещата. (То ние отчитаме успех, ако направят НВО или ДЗИ без гаф,....)
Предполага се, че ще по-добро! Трябва да е по-добро! Нали това е смисълът на промените.. Да, за съжаление, примерите с много нововъведенията не са никак бляскави в осъществяването им, но поне да са в подходящия момент, в правилното време! Това автоматично дава предимство на набор 2007. Освен това, докато реално дойде време да се явят на НВО, ще има две години, в които да се изпипат и направят наистина добри промени по формата!! С помощта и противодействието на родителите!

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 16:06 от Сиси ♥♥

# 430
  • София
Даже не разбирам защо трябва да се оправдаваме пред следващите набори, за това да се съгласим на промени със задна дата е меко казано несериозно.

# 431
Просто, според мен, посоката на предложените промени показва не толкова мисъл за това, какво би оценило грамотността най-добре (и по този начин насочвайки седмокласниците да се подобряват в тази посока), а обслужва съвсем други цели.
В този смисъл не виждам кога промените ще носят подобрение.

Допълвам се: За жалост, ние с нищо не съгласяваме. Справяме се с това, което ни поднесат.
Промени по етапите не трябва да има за тези, които са в тях към момента на обявяването им. Отделно пък за разместване на програми между етапите трябва да изчакват още повече, защото сега даже материал се загубва и дублира.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 16:12 от solnichka

# 432
Цитат
Трябва да е по-добро! Нали това е смисълът на промените..
Смисълът на промените не е този. Ако беше така, с толкоз промени досега децата да са много по-знаещи и можещи. А това, ако се е получило някъде, то е случайно и като страничен ефект.
Целта е да се демонстрира усърдие, и да се бие тъпана колко работа вършим, колко сме ангажирани и отговорни. И е много важно да се говори, да се пишат доклади и отчети, анализи, статистики...
Да се гради имидж. Адски важно нещо. Като бонус идват и парите за масрафа.
Съвсем просто е - ако се гонеха образователни резултати, такива щеше да има.

# 433
  • у нас
За тези, които се възмущават, че се опитваме да прехвърлим промените само на техните деца.

Промени ще има и трябва да има, но трябва да са обмислени, обсъдени, адекватни и въведени навреме, а не от днес за вчера.

За протокола - освен дете набор 2005 имам и второ набор 2008, което промените ще засегнат, но ще зная за тях навреме. И не само аз, а и учителите, които ще ѝ преподават и ще се съобразят с тях.
И аз съм така голямата е 2005 набор,а малката е 2008 набор.
И аз така. Много трудна година се очертава.

# 434
  • Sofia
Ако има по-добри резултати, то те са благодарение на децата, на частните им учители/школи и не на последно място на родителите. И всичко това се случва въпреки намесата на МОН, но всичко е за сметка на децата - огромен стрес точно на прага на пубертета.

Общи условия

Активация на акаунт