Шести клас

• 47 445
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Разпиляна във въображението
Браво, момиче Simple Smile

# 541

В нов пост, защото става въпрос за нещо съвсем различно.

Нов учебник- Бълг. език, седми клас

стр. 95, видове сказуеми. Нещо притеснително? Или аз не виждам добре?

http://www.prosveta.bg/index.php?mact=ProsvetaPdfViewer,cntnt01, … 578#zoom=page-fit

Разменили са местата на определенията за съставно именно и глаголно сказуемо.
МОН тези дни имаха някакво писмо за отстраняване на грешки за 1 клас, не си спомням дали имаше за други класове.

# 542
В момента тече втори етап от оценяването на проектите на учебници и на учебни комплекти за III клас, на учебници за VII клас и за IX клас, на учебни комплекти по чужд език по нива от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР) и на проекти на учебници за V клас по общообразователните учебни предмети испански език и италиански език. Не че във вече одобрените за други класове няма грешки.

# 543
Интервюто мина. Каквото можах направих. Дано има полза и да отложат промените.

Поздравления! bouquet

Браво за положения труд ! Hug

[
Скрит текст:
quote author=Светкавица link=topic=1040224.msg36872896#msg36872896 date=1528701694]

В нов пост, защото става въпрос за нещо съвсем различно.

Нов учебник- Бълг. език, седми клас

стр. 95, видове сказуеми. Нещо притеснително? Или аз не виждам добре?

http://www.prosveta.bg/index.php?mact=ProsvetaPdfViewer,cntnt01, … 578#zoom=page-fit

[/spoiler]
Разменили са местата на определенията за съставно именно и глаголно сказуемо.
МОН тези дни имаха някакво писмо за отстраняване на грешки за 1 клас, не си спомням дали имаше за други класове.
[/quote]

Ами нали нов учебник, защо са го допуснали?

# 544
Поздравления и от мене, Или!!! Ти си   ни като д'Артанян!

# 545
  • Варна
Сега говорих с госпожата ни по бългатски език и литература с молба за мнение направо подскочи и каза, че няма право да го коментира. Не очаквайте действащ учител да застане с името и лицето си на наша страна.

# 546
Или_, браво!

Видях и при мамите нинджи в групата във ФБ..  не знам коя е дамата, която поде там темата, но не ми хареса определението, което беше дала за родителите тук. Но няма значение, важен е крайният резултат, така че добре се е сетила да пише и там!
И се надявам и аз, темата ни да остане приятно място за общуване въпреки естеството на въпросите, които обсъждаме..

# 547
Или_,благодаря, че се отзова за интервюто.

# 548
Не четох всички мнения назад, но имам лично съобщение от дама представяща се за Кристина Газиева от БТВ. Някой друг има ли такова?
Иска телефон за връзка.
Явно всичко е минало, аз се стресирах да не е някаква измама.
Или_ , поздравления!

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 16:26 от galia_mi

# 549
  • София
Браво, Или! Огромни благодарности, че ни представи Simple Smile

# 550
  • Пловдив
    Колелото се завъртя. Да се надяваме, че е за добро.

# 551
  • Sofia
Казаха, че утре ще го излъчат. Сега се притеснявам какво точно ще сглобят, да не ни скарат с училището. Преподавателите там са чудесни и не искам да ги обвинявам тях по никакъв начин. Напротив, мисля че и тяхната работа ще се усложни с тези промени в последния момент.
Докато не го видя, няма да ми е спокойно Sad

# 552
Или, не се безпокой, едва ли репортажът ще има такава цел. А и това, което правиш, е голяма услуга и за учителите. Ако наистина тях никой не ги пита и не ги информира навреме, трябва да са благодарни на твоята изява!

# 553
  • Sofia
Rihan, чул те който трябва. Просто детето каза някои неща, които могат да се изтълкуват погрешно. От моите думи не се притеснявам, бях изцяло на страната на децата, учителите и училището.
Дамата обеща да не ги включва, но аз си се притеснявам.

# 554
Rihan, чул те който трябва. Просто детето каза някои неща, които могат да се изтълкуват погрешно. От моите думи не се притеснявам, бях изцяло на страната на децата, учителите и училището.
Дамата обеща да не ги включва, но аз си се притеснявам.
Благодаря, Или_! Мисля, че в думите ви ( на Вас и децата), учителите ще припознаят собствените си мисли, недоизказани, поради обстоятелствата, които ги притискат. През уикенда, минахме с дъщеричката ми произведенията от втори срок, поради контролна по литература. Обичам да чета и го правя винаги, когато имам време ( а то е все по-малко, за съжаление). Така попаднах на "Автобиография" на Бр. Нушич ( не бях я чела до момента). Ами да ви кажа, абсурдността в образованието ( романът е писан 1924г.) е същата, като тази в днешно време.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 22:09 от petenka1983

Общи условия

Активация на акаунт