Шести клас

• 46 582
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Светкавица,
Добре е писмото. Пускай, когато прецениш и като получим отговора, ще действаме спрямо ситуацията.
За езиците:
Моето дете иска много да учи руски, но сякаш ще бъде втори език в предпочитаните училища. Английският и вече е на много добро ниво, та може би се очертава при добро стечение на обстоятелствата (живот и здраве) в дванайсети клас да поназнайва три езика.

# 31
  • София
Момичета, имате поща в папка "Математика". Копието, от което сканирах е много лошо. Повторих някои цифри, но ако някъде не се чете, пишете ми.

# 32
Благодарско, Спунк!

# 33
  • София
И аз благодаря, Спунк Simple Smile
Дали сега ще "наследим" седмокласната поща? Което ми напомня.... как от тук нататък  ще организираме нещата? Че с две пощи става тегаво... Иначе аз по традиция, в началото на седми клас ще "зарадвам" наборчетата със сканирани учебници, сборници и помагала по математика Satisfied

# 34
  • София
Спунк благодаря! Hug
Би ли споделила име на преподавател,може и на ЛС?

# 35
  • Варна
Привет и от мен! Отдавна чета тук, но съм от мн рядко пишещите. Хвърлям по едно око и на седмокласната тема и от сега ме е затресла треска, а бъдещата седмокласничка вятър я вее на бял кон, въобще не се вълнува.
Подкрепям напълно писмото и също съм на мнение, че трябва да се пуска още сега.
По отношение на езиците сме се насочили към английски, а ако не стигне бала - испански или френски в IV ЕГ. Немски дъщеря ми категорично не иска.

# 36
  • нейде там, където ....
....
 Обаче още му е много мътно какво иска да учи и какво не. То и ние се чудим на къде да го насочим. А батко му знаеше какво иска от 6-ти клас...

И в нас е така, затова и ще ходи на курсове, за разлика от батко си.

# 37
  • Варна
На мен много ми се иска МОН да отговорят и на следните въпроси:
1. Наясно ли са какъв процент от децата, които се явяват на НВО посещават и школи и допълнителни уроци извън училище?
2. Наясно ли са, че с новите промени стимулират посещаването на същите тези школи и уроци още от 5 клас?
3. Наясно ли са за какви суми годишно става въпрос?
4. Каква част от тези суми получава МОН или свързани с него лица и фирми?
5. Кой има интерес от предложените промени и кое точно ги налага?
6. Смятат ли, че ще имат възможност да подготвят нов изпитен формат без грешки във въпросите и с въпроси с ясен и недвусмислен отговор?
7. Как смятат да го постигнат при  положение,че няколко последователни години/поне 5 от мои наблюдения/ има такива грешки и въпроси, които налагат зачитане на всички отговори и т.н.
8. Колко души са поели отговорност за допуснати грешки в тестовете за НВО и ДЗИ и каква точно?
9. Мислили ли са как ще проверят по-добра ли е ,,новата програма" за набор 2005?
10. Какво в крайна сметка показва НВО?

Минах през мелницата НВО преди 4 години. Сега ще се завъртим отново. Знам, че детето ще се справи, с или без промените на МОН. Но се дразня, че с години се задълбочават проблемите в образованието и не виждам стъпки за решаването им. Все по-малко неща се научават в училище и все повече извън него.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 15:04 от julisa

# 38
Ей, Джулиса, направо страхотно си формулирала въпросите! Нека и Светкавица да ги прочете и да ги прикрепи към писмото. Всички точки ми допадат особено 6,7,8 и 9.

# 39
Браво за отстрелването на МОН с въпросите. Момичета, дали да не изпратим две подписки - едната - с премерения текст на Светкавица, а втората - по-настъпателна - с въпросите, с гневен упрек. Бих премахнала въпроса за генерирана печалба от МОН, защото тя не е пряка - печелят учители (подкрепяни от безумното регламентиране на НВО и липсата на тъждественост между умения, придобивани в училище, и такива, придобивани в платени извънкласни форми). Нека да се подосетят, че промените ще се посрещнат силно негативно. Не, че след година - две няма да прокарат своето, но сега спасяваме  набор 2005.

# 40
Браво за отстрелването на МОН с въпросите. Момичета, дали да не изпратим две подписки - едната - с премерения текст на Светкавица, а втората - по-настъпателна - с въпросите, с гневен упрек. Бих премахнала въпроса за генерирана печалба от МОН, защото тя не е пряка - печелят учители (подкрепяни от безумното регламентиране на НВО и липсата на тъждественост между умения, придобивани в училище, и такива, придобивани в платени извънкласни форми). Нека да се подосетят, че промените ще се посрещнат силно негативно. Не, че след година - две няма да прокарат своето, но сега спасяваме  набор 2005.

По- добре две писма, второто има малко по-различен акцент

# 41
Тогава предлагам да действаме - да се разпределим и да изпратим посланията. Моля да ме причислите към писмото, подготвено от Светкавица. Убедена съм, че и ФБ, и подобни дискусионни теми се следят от съответните PR. Да подготвим окончателния текст на писмата и да гr качим в някоя от групите на ФБ, от където - се надявам - работата да се продължи от журналисти.

# 42
  • София
А кое е второто писмо,това на julisa ли?
Писмото във ФБ групата всъщност е това на Светкавица.

# 43
В момента чета за една инициатива -  " Да върнем родителите в училище".
Ако някой има път към Бургас в петък, може да се включи с конкретни въпроси към зам. министър Михайлова.
Тъкмо ще е в унисон с една от основните цели на форума - да подмогне възвръщането на интереса и ангажираността на родителите към учебния процес. Simple Smile
01. юни 2018 г., 9:30 часа, ОУ " Братя Миладинови" - Бургас

# 44
  • Пловдив
Не знам дали има някой път, но вероятно има бургаски майки тук? Идеална възможност, не е за пропускане.

Общи условия

Активация на акаунт