Шести клас

• 46 977
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз съм с 2005 и 2008. И ако единствената възможност е да плащам за уроци, школи, помагала, сборници и т.н. в продължение на 3 години за малкото си дете, отказвам да "играя на това хоро". И без това цялата лудост, наречена НВО след 7 клас ми идва в повече и съм на път да и тегля една майна. То па едно образование, то па едни елитни гимназии, то па едни врати, които ти отварят след като ги завършиш... Не си ли е детето амбициозно...

# 436
Аз приключих с таз учебна година. В сряда връщат учебниците, после заминават на море с класната..
6,00 завърши, заслужи си почивката детето.
Ще чете книгите, ще научим стихотворенията (повечето ги помня от преди 20 години почти на 90%, значи не е кой знае какво...) и толкоз. Море, планина,  екскурзии и .. ЛЯТО !

Иска ми МОНчовците да не се престарават с нововъведения... Но не смятам да тормозя детето заради което...

# 437
  • Ямбол
Бях се притеснила, че няма здравомислещи родители.
Всичко е постижимо и не всичко трябва да е на всяка цена, особено на цената на психиката на децата ни. Където и да са, ако си следват амбициите и са възпитани в отговорно отношение, ще успеят. И със сто школи да са, ако нямат интерес, пак нищо няма да постигнат, дори и в най-елитната гимназия.
Оставете децата да си почиват.

# 438
  • София
Аз съм далеч от мисълта, че дъщеря ми е амбициозна, очевидно и аз не съм достатъчно, защото се уморих още преди началото. Но мисълта ми по-горе беше и във финансовото измерение на нещата: с парите изляни за уроци в продължение на 3 години (ако това е целта) и след това в гимназията да си доплащам ученето на език (защото е практика децата да учат да речем в испанската, но да си подобряват английския в школи, където държат и кеймбридж тестове на финала) ми то да емигрираме към Финландия с най-добрата ѝ образователна система може да ми излезе по на сметка Wink
А и като цяло съм недоволна от глупостите, които се учат по литература от години. Ще ме извинявате, но всичко са едни клишета, клишета...

# 439
Моля за реакция. Имаме връзка с TV журналист  Веселя Кисьова. Търси се майка която би застанала пред камера да вербализира проблемите. Аз не съм подходяща. Предложения?

# 440
  • София
Моля за реакция. Имаме връзка с TV журналист  Веселя Кисьова. Търси се майка която би застанала пред камера да вербализира проблемите. Аз не съм подходяща. Предложения?
Защо? Наясно си с проблемите, от постовете ти личи, че можеш да се изразяваш добре, не се отвличаш в маловажните неща.

# 441
Да ги наречем субективно достатъчни основания - т.е. неподлежащи на  обсъждане тук. Бих подкрепяла писмени изявления, но в публична проява не мога да участвам. Момичета, костваше ми усилия да се домогна до тази жена, която на всичко отгоре не е лично заинтересована. BTV е отлична трибуна. Да не пропиляваме възможността!

# 442
Малко офтопик. Защо един журналист не е заинтересован от възможност да направи репортаж по злободневна тема засягаща едни около 60 000 шестокласника? Да не звучи като заяждане, стана ми наистина любопитно. По филмите репортерите се радват на такива възможности....Ако се е навила едвам, какво отразяване ще се получи, пък ако ще и най-начетената майка да се опита да обясни....

# 443
Здравейте наборчета.
С тези от вас, с които се познаваме от години, се радвам да се видим отново тук, а с останалите - ще ми е приятно да се запозная.
Миналата година имах седмокласничка и вече преживях веднъж матурите. На есен ме очаква втори тур.
Надявам се, да успеем заедно да се преборим, да не променят формата за набор 2005 и 2006.
Видях по-напред, че групата има поща и ще помоля за достъп до нея. Имам сканирани учебници и материали, които ако има интерес мога да кача там.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 01:56 от klamerche

# 444
Малко офтопик. Защо един журналист не е заинтересован от възможност да направи репортаж по злободневна тема засягаща едни около 60 000 шестокласника? Да не звучи като заяждане, стана ми наистина любопитно. По филмите репортерите се радват на такива възможности....Ако се е навила едвам, какво отразяване ще се получи, пък ако ще и най-начетената майка да се опита да обясни....
Аааа, как ще помогнете на детето при прочита "с разбиране"? -
Не казах, че се е "навила трудно", а, че трудно съм достигнала до нея, защото контактът ми не е личен, а е опосреден от други хора - има разлика!
Не казах, че не е заинтересована, а че ще захапе темата, въпреки че няма седмокласник (т.е. не проявява личните пристрастия, които са двигател при нас).

Тъй като няма да съм на линия - ако майка реши да използва възможността, нека контактът стане чрез ФБ - съобщение до Vesela Kisiova, на което да се остави телефон за връзка. Успех!

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 07:49 от Шарлот

# 445
  • Пловдив
Пиши и във ФБ групата. Имаме различни участници на 2 те места. Както писах вече, аз съм в разход до края на месеца. А и има майки от София, за които контактът с телевизиите ще е много по-лесен.

# 446
Честно, отчаях се!  Искахме трибуна, намери се. Сега никой не иска да се изкаже. Няма да съм в София и въобще на линия до към 20-ти. Спирам до тук. Интересът не е само мой. Желая успех на каузата, ако вече не се е размила енергията.

# 447
Скрит текст:
Аааа, как ще помогнете на детето при прочита "с разбиране"? -
Не казах, че се е "навила трудно", а, че трудно съм достигнала до нея, защото контактът ми не е личен, а е опосреден от други хора - има разлика!
Не казах, че не е заинтересована, а че ще захапе темата, въпреки че няма седмокласник (т.е. не проявява личните пристрастия, които са двигател при нас).
....
Да ги наречем субективно достатъчни основания - т.е. неподлежащи на  обсъждане тук. Бих подкрепяла писмени изявления, но в публична проява не мога да участвам. Момичета, костваше ми усилия да се домогна до тази жена, която на всичко отгоре не е лично заинтересована. BTV е отлична трибуна. Да не пропиляваме възможността!
Не знам дали мога да чета с разбиране. Написаното е като в МОН-ски тест.
Да си развия тезата: Въздействаха ми удебелените изречения.
Журналистът ако не вижда тема тук, възможността я няма. Ако ставаше въпрос, например, за пострадал от катастрофа, микрофонът щеше да е заврян в лицето на пострадали и близки, преди да успееш да ни пишеш за връзката с журналистката. По моите схващания, журналистът трябва да си направи проучването, да отвори някоя и друга наредба (даже Дидева всичко е сдъвкала тук за тези, които не им се рови). Акцентът на трите минути за репортажа трябва да е той със заврян микрофон в МОН-ско лице и въпроси ребром, а не с обяснения на бг-мами. И след един месец отново там, както правят господарите на ефира.

Впрочем, някой да е проследил имали последтвия за "експертите в МОН" а издънките на НВО по БЕЛ от тази година и на ДЗИ по БЕЛ и математика. Или нямаме засегнати журналисти с деца в 7 клас и завършващи.
Това пък за другото удебелено - трябва ли журналистите да им искат подкуп, за да пишат за корупция, да се разболеят, за да пишат за здравеопазване или да им изпадне детето от гимназия на точка, заради МОН-ски гаф, та да пишат по нашата тема.

Та признавам се не съм обърнала внимание на това, че изразът "да се домогна", означава "добрах се с посредник", защото текстът ми въздейства така, че това да ми е маловажно.

Отново размисли за журналистиката, а за теб поздравления, че си положила тези усилия, разбира се.Hands Plus1

# 448
  • София
Има пуснати писма до медии и до МОН, но доколкото знам, от никъде, нищо...

# 449
  • Sofia
... Момичета, костваше ми усилия да се домогна до тази жена, която на всичко отгоре не е лично заинтересована. BTV е отлична трибуна. Да не пропиляваме възможността!

Копирах апела и във фейсбук. За мен каузата си заслужава. Ще ми се да се включи някой по-подготвен, ако не ще се пробвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт