Жилище и мисли

• 59 793
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 125
Но на тези, които помнят, не е като да не ви казах първа, че имаме принцеса сред нас....

Joy Кейт

Тайсче, моята изтривалка е маркова. Взех си я от ЛИДЛ, на РЕДОВНА цена Blush

# 1 126
Хм, печки и хладилници. А квадратурата на помещението за прислугата кога ще обсъждате?  Mr. Green
Това не го ли покрихме в провайдърската тема? Ако не сме, в панелките нали има големи мазета. Там. Тамън е прохладно лятото.

Кечър, ние търсихме за живеене, не за инвестиция и двамата предпочитахме старо, но с поддържани входове и чистички общи части (нали, очевидно, не луксозни хаха, но чисти). И до парк. Grinning Аз не се разбирам с новото, много ми е тясно - рядко срещам обяви с просторни стаи (не само хола, а и спалничките) и 2 бани, а където ги има са на някакви безбожни цени.

# 1 127
  • София
Ама ти изтриха доказателствената част.
 Laughing
Вече всички помним единствено чук с кристалните чаши, след като сме написали докторат за месец.

# 1 128
Затова си е хубаво човек да не е под наем, ако може, или ако е под наем, да е на голи стени. За себе си си взима по-хубави неща, а иначе плаща и трябва да се примирява с хладилника "Мраз" и печката, които гълтат ток като змей, соц-спалнята и пр. Щото може дори и да не е най-евтиното ново (което също не е енергийно ефективно и е предвидено да изкара само до гаранционния срок, а се налага да се обясняваш защо си го развалил, след като му е дошло времето), а такова обзавеждане, което трябва да платиш да го изхвърлят. И да искаш да си вземеш ново, по твоите изисвания, хазяинът не дава, защото иначе няма къде да си сложи боклуците, към които има сантимент и го боли, че преди 40 години е чакал на опашка за тях и се изръсил с няколко заплати. В този смисъл, бих предпочела собствено жилище и да си го обзавеждам както си искам, дори и под наем да излиза в някои случаи по-евтино.

# 1 129
Но на тези, които помнят, не е като да не ви казах първа, че имаме принцеса сред нас....

Joy Кейт

Joy
И можеш да я върнеш в тримесечния срок. Тарикат си тииии , хаха

# 1 130
Готварската печка-символ на престиж. 😂

# 1 131

Joy Кейт

Ами естествено, че ще вземеш маркова изтривалка, да не си някоя простакеса? Грижата за подметките на обувките е от изключително значение! Няма да си докосваш Маноло Бланика на някакви черджета от втората световна!

# 1 132
Сирената, понеже говори от личен опит какъв „дамоклев меч“ са наследените имоти и как вредят на възпитанието на младите момичета, та и аз да се включа с моя съвсем личен опит. Смятам се за късметлийка, че имам наследствен стар, сив апартамент, който глътна 50 хил. лв. за ремонт без изхвърляне, но е на прекрасно място, голям и просторен. Даже със свещ да търся ще е доста трудно да намеря НС за под 200-250 К, което да е сравнимо с него (мен лъскав вход и лъскави съседи не ме интересуват). Междувременно никак не ме е разглезил, амбициозна съм от малка, кариера сама съм изградила, мъж не ме е издържал никога. Имах достатъчната финансова независимост да се разведа с дете с хроничен проблем, чието лечение струва 600-700 лв. на месец, без на същото дете да му се налага да сменя жилище, училище, среда или да почувства разлика в стандарта на живот (е, в него никога не са влизали лъскави джаджи за фукане, защото не съвпадат с възгледите ми за възпитание). Та наличието на този апартамент доста ме улесни и не живея в него по неволя, а точно напротив. За продажба, наем, AIR BNB – ако ми се наложи, веднага ще стане „ликвиден“. Междувременно, щото не разчитам на спонсори и „наготовото“ хич не ме е развратило, съм в търсене на втори апартамент (с 60% -70% самоучастие) и пак искам да е СС. Та всеки е със своята истина.

# 1 133
Ще питам по темата.
Мъжът ми си вложи парите, че и моите, в къща, обща е, приписал ми е половината, та тука нямаме драма.
Обаче, по тукашен обичай, къщата дойде обзаведена с уреди. Уж висок клас, уж не знам си какво, но имаме голям проблем.
Хладилникът, не че не е марков за към половин милион, но... Не могат да се лепят магнитчета по него. И така, целия доматен уют отиде по дяволите.
Помагайте. Да се развеждам ли или може да компенсирам с луничките по тавана, за които каза Сирената, че помагали?

# 1 134
Е хайде, всички ги знаем типичните за форума прокоби тип думам ти дъще, сещай се снахо...облечени във формата "ти си имай имот, пък..."

Сега проверих цените, мога в брой да си взема едностаен или двустаен панел, в който да се прибера и да ближа рани. Е§аси животът ще е това.

Трети сценарий: участвам наравно, не символично в изплащането на сегашния апартамент и имам дял 50%. Разделяме се. Ликвидността ми е нула, но затова пък водим дела. Също живот-мечта...

# 1 135
Ами естествено, че ще вземеш маркова изтривалка, да не си някоя простакеса? Грижата за подметките на обувките е от изключително значение! Няма да си докосваш Маноло Бланика на някакви черджета от втората световна!

Манол чий? Joy Аз вече се издадох с НЕО-то, няма да хване дикиш тоя Бланик. Най-много, с някой Силвър Крест

# 1 136
Да, освен босонога контеса, имаме и гола-голеничка принцеса.

Ама нали знаеш вица - жената и да е чисто гола, пак има какво да даде:)

Не знам дали съм принцеса, но обичам нещата, които ползвам всеки ден, да имат някаква устойчивост. И да, енергийната ефективност също е от значение. Иначе не давам пари за инокс специално, външен вид или вграждане. Обаче енергиен клас B не искам.

Еленна, ами надявам се да не се стига при вас до раздяла, щото американските умни адвокати бързо ще ви решат проблема с излишните пари и прекалено скъпата къща:)

# 1 137
Хиляди хора просто продават общия апартамент без да се съдят.
Ако провайдъра ти не е някое рядко говедо, което да изпитва удоволствие да гледа как с децата седите без пари, не би трябвало да имаш притеснения как ще осребриш общото имущество.

# 1 138
  • София
Elenna, ами ти си за завиждане: много мразя гледката на облепени хладилници, обаче и моите мъже вкъщи си закачат там менютата на пица Домино.

# 1 139
Elena, тоя хладилник е голям ужас! Как? Как, ще имаш доказателство, че си обиколила света, че имаш роднини в четирите континента. Аз поне, докато не видя магнитчета по хладилника, не вярвам. Но виж, аспираторът може да послужи за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт