Жилище и мисли

• 59 431
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 200
И на нашия хладилник не може да се лепят магнити, защото е нещо като пластмасово покритието. Не е нещо уникално за съвременните хладилници, но подозрирам, че ги правят така, за да спестят пари от изработка, и защото не ги произвеждат с идеята да издържат 20 години експлоатация. Този пластмасоподобен материал старее много по-бързо от метала, с вътрешните части, предполагам, че е подобно положението.

# 1 201
  • Куциндрел
Така, почвам по ред на въпросите. Хладилникът не е стъклен, но е с някакво скапано покритие, което не иска да лепи магнити. Първо си викам, това е защото магнитите ни не са му на нивото и на цената като дестинации, само някакви пещери в България или примерно картинки от Канзас. Но после ни дадоха един от Париж, и той също не лепна.
Не се мъчи, не се коси, ами по български обичай ползвай за магнитите пирон и чук. Няма начин да не "залепнат" за хладилника.

# 1 202
Siren, то това в Слатина за живеене не става. Един път съм ходила, но имам някакъв спомен, че бяха кутийка до кутийка наредени много на етажа, вратата на самия апартамент една паянтова беше.
Най-много да го купиш, за да го даваш под наем. Но 50K, абсурд! Щото то и за наем няма да има голямо търсене, работници или студенти евентуално, той блокът супер депресарски.

Аз съм на мнение, че ако имаш принос е естествено да имаш и дял. Също така, предпочитам да имам и нещо лично мое, като бекъп. Но аз съм и 'за' известна сума бързоликвидни активи, така че средства за нещо общо ще влагам чак, когато съм изпълнила първите две.
Но няма и да имам претенции да ме включат документално в нещо, в което не съм участвала.   

# 1 203
Айде, пак навъртяни безброй страници, с размислите на Сирената, как нито си струва да наследиш имот, нито да купиш, нито нищо. И да си клошар е супер.

Директно е отписала цели сектори от икономиката и бита.

Предполагам до тези размисли е стигнала по време на онези вълшебни пътувания в градския транспорт. Защото нито икономическо образование виждам, нито реален опит.

# 1 204
Нека говорим в цифри. Тая обява как ви оправя живота:

https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/slatina/ednostaen/3154222/fwE0YU

Ако питаш мене и ми го подаряваш, взимам го веднага. И после офейквам с мръсна газ за едно от тези например места: https://moneyish.com/hoard/5-cities-where-you-can-buy-a-huge-hou … r-100000-or-less/

# 1 205
  • Няма такава държава!
Направо не ми се вярва как тази тема зави от теразнията на Алиса, че не я обичат до въшките в градините в Пловдив. Леле. А хладилници и печки се размятаха - колеги, няма ли да обсъдим климатиците вече? Нещо ми е жега точно в момента.

# 1 206
Добре де, наследяваш имот. Местиш се в чужбина. Наемът на тоя имот струва колкото едно пазаруване или една вечеря, обаче да го контролираш и поддържаш изисква нерви, време и разходи.

А цената му, както писах, примерно в сравнение с чужбинските доходи и цени не може да ти вземе и плочките в банята.

Има много положения между "собственик на двустайка за 150 хил. евро" и "клошар".

Аз не отписвам сектори, но някои хора пък прекалено много са се вкопчили в някои сектори, до лудост. Имоти, та имоти. Ама лесно се вижда, че някои са постигнали нещо на късмет. То е малко като вица с мисионера и лъва. Уиш флипнала апартамент, ама не вижда какво стои зад ръста над цените - централните банки с голямата пушка.

# 1 207
Наемът на тоя имот струва колкото едно пазаруване или една вечеря, обаче да го контролираш и поддържаш изисква нерви, време и разходи.

Ама за сметка на това, цената му е колкото една 5 стайна къща в Джаксън, ако натам се местиш, де. Понеже не видя линка, давам пак: https://moneyish.com/hoard/5-cities-where-you-can-buy-a-huge-hou … r-100000-or-less/

# 1 208
Добре де, наследяваш имот. Местиш се в чужбина. Наемът на тоя имот струва колкото едно пазаруване или една вечеря, обаче да го контролираш и поддържаш изисква нерви, време и разходи.

А цената му, както писах, примерно в сравнение с чужбинските доходи и цени не може да ти вземе и плочките в банята.

Има много положения между "собственик на двустайка за 150 хил. евро" и "клошар".

Аз не отписвам сектори, но някои хора пък прекалено много са се вкопчили в някои сектори, до лудост. Имоти, та имоти. Ама лесно се вижда, че някои са постигнали нещо на късмет. То е малко като вица с мисионера и лъва. Уиш флипнала апартамент, ама не вижда какво стои зад ръста над цените - централните банки с голямата пушка.

Ама защо ти точно, правиш чужди сметки? Нито имот ще наследиш, нито ще отидеш в чужбина. Защо се занимаваш с неща, които са ти непонятни и толкова далечни? Кого убеждаваш?

# 1 209

Алиса. Тя е в ролята на Кралицата (закъдето се е запътила всяка една принцеса, все пак, барабар с печката Бош):

"Алиса се засмя:

- Няма смисъл да опитвам - каза тя. - Човек не може да вярва невъзможни неща.

- Смея да ти кажа, че не си се упражнявала достатъчно - каза Царицата. - Когато бях на твоята възраст, аз се упражнявах по половин час всеки ден. Какво! Понякога успявах да повярвам не по-малко от шест невъзможни неща само преди закуска… Хайде!"

# 1 210
въшките явно са голям проблем в частните заведения:
https://www.---/threads/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0% … 0%BA%D0%B8.50250/

Не е в Пловдив, иначе щях да си помисля, че мъжът на Мамасита се жалва.

# 1 211
Хехе, вече разбрах, как принцесата и принцът на грахово зърно (така Сирената описва провайдъра в друга тема) живеят само в тристаен, който партньорът й изплаща за дългите 4-5 години (перспективен бил, но безимотен), но пък вечерята им струва, колкото наем на панелка.
Кукумица, въшките не би трябвало да са проблем за аристокрацията, която не се смесва с простосмъртни.

# 1 212
Ще може ли да помоля да не се бъркат граховите зърна в приказката за Алиса? Това са си отделни теми и жанрове. Вече за нищо го нямате това правило да се пише по темата в този форум.

# 1 213
Ама защо ти точно, правиш чужди сметки? Нито имот ще наследиш, нито ще отидеш в чужбина. Защо се занимаваш с неща, които са ти непонятни и толкова далечни? Кого убеждаваш?

Надявам се скоро нищо да не наследявам. Рече и отсече - където искам ще ходя, все пак не съм на 90, а на 35. Рано ме отписвате бе:) а уж 30 било новото 20, животът започвал на 40, ама аз вече съм тотал щета и оттук нататък само ще бърша пода, ще гледам надолу и ще се моля за коричка:)

Изненада, откакто не си смесвам децата, не съм чистила буболечки от коси. От което съм силно доволна, защото за принцесите 5 часа взиране са си неприятно нещо.

# 1 214

То, ако наследиш, пак добре. Ами ако купиш? Наливаш свободните си средства, ако не стигат, взимаш и кредит и после? Изплащаш от чужбина, а апартамента тука стои празен или евентуално намираш някой, който като пъдар да бди над евентуалните ти квартиранти, какви ще ги свършат? Не е като да си стегнеш багажа, да си изтеглиш кеша, да си хванеш пътя и да не го мислиш.  

Наследеният поне не те е вкарал в разход по придобиване, а ако е някъде из прованса, и да искаш, не можеш да направиш много. В някои случаи, единственото е да сложиш СОТ и да му теглиш ключа.

Общи условия

Активация на акаунт