Белези след епизиотомия (разрез при раждането)?

• 10 825
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Аз вече не мога да си намирам сутиени, преди ми беше ужасно лесно. Хем няма никой в чашките, хем с един номер се е разширила обиколката ми.  И да, всичко беше за едни 3 месеца.
И на мен май ми се поувеличи обиколката в последните години, заедно с увеличаване на размера на чашките обаче - но го отдавам на качените кила. Във всеки случай старият номер сутиени ми стягат навсякъде. За увисване не говоря, защото мойте цици и преди никога не са били особено стегнати.

# 31
http://m.bg-mamma.com/?topic=1040593
Дано да съм копирала правилно връзката, но открих тема тук за мазило, заличаващо белези от операция. Терезиен ойл на Ведра или нещо такова.

# 32
  • В сърцето на любимия човек
Родих със секцио по спешност. Външни шевове нямах, само лепено. Година и половина след секциото белегът ми вече едва се забелязва, а в началото мислех, че никога няма да избледнее. Не, че ми е пукало особено, защото забременях трудно, след поредно инвитро, износих рискова бременност и за мен този белег е нещо, което бих показала с гордост дори, ако беше на видимо място, защото е символ на най-прекрасното същество в моя живот.
Имам и леки стрии, но и те са вече незабележими.
Кърмих година и половина - гърдите ми по време на кърменето бяха разкошни, по-красиви от когато и да било, а в момента са съвсем леко отпуснати, но все още не е минало достатъчно време от отбиването, за да се възстановят напълно, а ми предстои ново кърмене, живот и здраве. Но денонощно нося сутиен, нощем памучен, без банели. Консултантката ми по кърмене ме предупреди, че така ще ги предпазя от стрии и увисване и беше права.

# 33
Това е поредна тема, в която жена се интересува за нещо, свързано с раждането и ѝ се набива канчето как няма значение, защото е суета. Едва ли на някоя бебето не ѝ е ценно, че да се повтаря като мантра на всеки зададен въпрос за екстрите от бременност и раждане. Нищо лошо няма да се обсъждат открито подобни въпроси и човек да е подготвен психически какво го чака като се погледне в огледалото след болницата.

Нямам опит с белези, защото съм раждала два пъти нормално без епизотомия. Срещу превенция от разкъсване втория път ползвах маслото за масаж на перинеума на Веледа. Не бях много редовна с масажа, но след раждането дори не бях отекла отдолу. Майка ми ме е раждала със секцио. Хем преди толкова много години, секциото се е правило само по медицински причини, техниките не са били толкова добри и пак белегът винаги ѝ е бил много дискретен.

# 34
"Набива ù се канчето", защото нормално епизиотомията и секциото са мерки когато видиш "дебелия край" и звучи странно естетическите последици от тях да са от значение при избора на начин на раждане. Мен ме беше страх и от двете - от епизиотомията защото мислех че ще ме боли ако се стигне до нея, от секциото защото си е операция и т.н., дори за миг не се бях сетила да мисля за белезите...

# 35
Ами смешно е! При секцио разреза е супер ниско и не се вижда да речем на плаж и тн. А при епизотомията още повече , Трябва да свети мъжа и с фенерче , за да го види!

# 36
Може да е смешно, но тя няма опит и не знае. Затова пита. При мен белегът от секциото се забелязва съвсем леко (година и половина по-късно), но точно над него се получи някакво удебеляване, което е много грозно, а там където е белегът е хлътнало. Незнам на какво се дължи. Сякаш като прищипнато изглежда. Ако има някой друг с нещо подобно, нека сподели. Трудно го преглътнах, но когато приключа с ражданията ще го коригирам.

# 37
  • София
имам и епизиотомия и секцио
белегът от секциото е незабележим, много ниско долу, почти неразличим
епизиотомията не го виждам, но колкото и пъти да ходя на профилактични гинекологични прегледи, всеки път различните специалисти са ми казвали:идеално секцио и ужасно направена и зараснала епизиотомия
за протокола-епизиотомията ми я прави уж светило в гинекологията, незнам как ме е шил, но бая ядове брах със зарастването и който я види се потриса от некадърността на колегата си
така че не само белегът може да е кофти, ами да се получи и неправилно срастване на шевовете 

# 38
Луди хора имало еййй 🤣 какъв белег очакваш да има? И да има разрез той не е с диаметър колкото главата на бебето 🤣 цепва се съвсем малко за подпомагане излизането. Това да не ти е кварталната месарница 🤣 И какво е това разширяване, стесняване 😂 таза евентуално ще ти се разшири, но това са кости и с просто око не се вижда. Вагината ти няма да стане като шахта, не бой се 🤣🤣🤣🤣
П.П Извинявам се за подигравателния тон на останалите, които четат темата, но е просто несериозно подобно поведение и въпроси, освен ако авторката не е непълнолетна, защото разсъжденията й клонят на нещо незряло

# 39
Родих нормално, с 5 външни и 1 вътрешен. Преди година и 5 месеца, няма и следа от белези.
Не съм се разширила.

# 40
Нормално раждане - три външни и един вътрешен. След половин година нямам белези. Не съм по широка от преди.

# 41
Година след раждането пък моят белег от секцио е все така удебелен, тъмен, че и крив...Операцията я прави хваления по принцип Бойко Димитров в Токуда, т. е 2100 лв, които за мен не са малко, още повече за такъв касапски разрез като резултат.  Ма вероятно защото остави специализант да ме реже.

Излишно е да казвам, че съм благодарна, че аз и бебето сме добре,здрави и тн. Тук се коментира друго все пак. Иначе други естетически последствия от бременноста нямам - никаква промяна в гърдите, никакви стрии, прибран корем десетина дни след раждане.

Мисля за махане на белега с лазер.

# 42
Може да е смешно, но тя няма опит и не знае. Затова пита. При мен белегът от секциото се забелязва съвсем леко (година и половина по-късно), но точно над него се получи някакво удебеляване, което е много грозно, а там където е белегът е хлътнало. Незнам на какво се дължи. Сякаш като прищипнато изглежда. Ако има някой друг с нещо подобно, нека сподели. Трудно го преглътнах, но когато приключа с ражданията ще го коригирам.
При мен също го има прещипания ефект... Sad Минали са 7 мес. от секциото, но едва ли ще се изглади. Също има илеко изкривяване, но подозирам , че са „заобиколили” разреза от апандисита Wink Здраве да е, не ме дразни. Повече ме влудява все още неприбрания напълно корем, но това е положението. Живот и здраве като беба проходи, предполагам ще вляза в топ форма Simple Smile

# 43
  • Terra incognita
И аз съм за нормалното раждане.
Но не е задължително секциото да бъде като филм на ужасите. И аз родих секцио по медицински причини, преди това ме бяха наплашили жестоко по същия начин. Е, нищо от това не се случи, с изключение на това, че се тресвх от упойката, но премина мн бързо. Никакви локви кръв не е имало, на другия ден станах и се измих. Да, боли първите дни, но колкото повече се движиш, толкова по- бързо е възстановяването. А аз не спирах да обикалям по коридорите. Сама го миех и преобувах.На изписването си бях ок, нищо не ме болеше.

# 44
И аз бях секцио по медицински причини. Не съм лежала в локви кръв. Боля ме първия ден, след това си сложих свещичка и беше като по-силна коремна треска. Коремът ми се прибра напълно.

Общи условия

Активация на акаунт