Лакове за нокти - 122

• 74 772
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • София
Понеже четох по-назад в темата, че намирате интересни цветове в магазин за левче, вчера влезнах в един "китайски мол" и закупих ето тези (име няма). Страхотни цветове на живо, но миришат потресаващо!
Намазах един снощи и още мирише нестандартно и притеснително...

Това ми е на дясната ръка, а на лявата съм така:

Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 11:42 от Franie

# 377
  • София
Без да те тревожа, няма и да се отмирише. Хвърлих веднъж един страхотен лилав китаец, но каква смрад...

# 378
Не използвайте такива лакове, могат да ви навредят.

# 379
  • София
Без да те тревожа, няма и да се отмирише. Хвърлих веднъж един страхотен лилав китаец, но каква смрад...
И аз нямам друг избор. Ще ги хвърля. Щеше ми се поне по веднъж да ги мацна, но си е отрова.
Няма и да си купя повече от подобно място!

# 380
Аз преди време си бях купила един страхотен червен цвят - уникален мирис имаше явно съм имала късмет и съм попаднала на лак. Та си го довърших до последната капка.

Някой правил ли си е от тия водните маникюри с чашка - исках ефект на вълни като капна бял лак и пръсна с лак за коса, но никак не ми се получи.

# 381
Аз преди време си бях купила един страхотен червен цвят - уникален мирис имаше явно съм имала късмет и съм попаднала на лак. Та си го довърших до последната капка.

Някой правил ли си е от тия водните маникюри с чашка - исках ефект на вълни като капна бял лак и пръсна с лак за коса, но никак не ми се получи.
По принцип не е много трудно. Нещото, което забелязаах е, че водата не трябва да е много студена. А качеството на декорацията зависи в огромна степен от самият лак и аерозола, които се ползват. Най-добър ефект при мен се получи със забравен от години дезодорант Laughing Докато с лак за коса не беше ОК. Пръска се  съвсем леко, хоризонтално до ръба на чашата, за да не се разпръсква лака на прекалено ситни капчици.

# 382
  • Стара Загора
До сега не съм си взимала лакове на Опи и въобще не съм запозната с тях (купувам си бюджетни лакове), но гледам, че са намалени, и мисля да си взема някой. Трайни ли са като цяло? По принцип обикновените лакове при мен издържат доста с топ лак. Веднъж ми правиха маникюр (обикновен) с Опи и ми издържа близо месец, отгоре пак беше с топлак на Опи.

# 383

Никога не бих се лакирала с нещо, което е с неизвестен произход и миризма, отделно не се знае от кога е стояло, и какво има в него/какви гадости и химии.

За водните маникюри- има си такъв лак направен, на Dance Legend Spot It серията- всякакви цветове.

Скрит текст:
Преди години и Опи бяха пуснали такъв, черен, който се продаваше само в Европа. Той хващаше на всякакви лакове, докато на Dance Legend малко по- капризна е апликацията- понякога работи с други маркове лакове, понякога само с такива на същата марка.

Относно трайността на Опи, или който и да е друг лак- погледни мнението на Agent Provocateur от преди няколко страници- хубаво ще бъде да се закове на първата страница от следващата тема. Че през няколко страници въпроси за трайност...

За един месец с един и същи лак, без подновяване и смяна, ноктите ми ще са израстнали до половината, и ще е мега гадно и грозно  Sick.

# 384
Взех един път китайски лакове, и като усетих смрадта ги хвърлих, имам чувството, че ще ми паднат ноктите от тази химия.
Също едни такива странно миришещи на обущарско лепило са Медуза, от Елитис. Два купих, и май и те ще ходят в кофата.

# 385
  • Пловдив
До преди десетина години и аз купувах, но тогава бях дете и не осъзнавах що за боклуци са.

Преди няколко месеца влизайки в едно левче видях как продавачката взима лак от щанда и започва да се лакира. Надявам се после да не го е върнала пак там.

# 386
  • София
До вчера и аз не бях купувала, но се изкуших от цветовете, а и някои бяхте писали, че сте доволни от подобни.
Поне да бях взела само един Simple Smile

# 387
  • Germany
Да взема да се пробвам и аз за воден маникюр... Досега веднъж пробвах, но не ми се получи и цялата се омазах.
Такъв лак имам на Есънс иначе, наскоро го бях показвала. Изисква си малко по-специфично нанасяне, но ми харесва като цяло.

Аз в неделя вечерта се спретнах с един жълт Есънс, който вече е на по-малко от половината и трудно го улавям с четката, а и топ лакът ми се сгъстява вече, та резултатът не е от най-добрите и днес мисля да сменям лака отново.

https://www.instagram.com/p/Bke-YHRhrn_/?hl=de&taken-by=hobbystagram__

[img width= height=]https://www.instagram.com/p/Bke-YHRhrn_/?hl=de&taken-by=hobbystagram__[/img]

# 388
Sisi_91 по мои наблюдения OPI не са някакъв критерий за трайност и по-високо качество спрямо по-ниския клас лакове. Имам 10-на OPI-та и се представят абсолютно идентично върху ноктите ми с оглед критериите издръжливост, нанасяне и съхнене с лаковете на Bourjois и Rimmel, примерно. Идентични са впечатленията ми и от Sally Hansen и Essie. Сега съм с топ лака ОПИ Infinite Shine и след като го приключа се връщам на любимеца ми Golden Rose Quick Dry, защото е по-плътен, съхне по-бързо и е с по-удобна четка.

Никога не купувам лакове от китайски и прочие магазини, няма шанс да сложа такъв лак върху ноктите си даже и за час. Има достатъчно бюджетни марки лакове от типа на Essence, Miss Sporty и Golden Rose, за да се прибягва до китайските боклуци, ако цената е фактор.

Водния маникюр е страхотно мазало, помня че в ученическите ми години беше невероятен хит Grinning и много се занимавах с направата му. От това, което помня, водата трябва да е със стайна температура (хладка) и да се пръска отдалеч с лака за коса/дезодоранта (но не антиперспирант), с фина, но силна струя на аерозола. Най-добре се получава върху основа от плътен лак с класически крем завършек, а лакът, върху който ще се пръска лак/дезодорант за ефект, да е с металически/шимърен финиш, защото този тип консистенция се разпръсква по-равномерно във водата. Получава се подобен на мраморен ефект.

Напук на есенното време навън сложих Bourjois La Laque Gel Chair Et Tendre:

Много ми е любим! Чудесен бананово-розов нюанс с бяла основа, който стои разкошно на кожа с тен, както и на педикюр Simple Smile

# 389

Общи условия

Активация на акаунт