На море в Гърция 2018 - II

• 85 560
  • 787
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, може ли съвет за следното: отиваме на Йерисос, Атон и Google maps го дава пътя право надолу след Серес. Досега винаги сме пътували през Солун, защото сме ходили до Ситония или Касандра. Дали този път, предложен от Google maps (който явно е по-кратък) си струва - да не е прекалено завойчест? Че ако е така, предпочитам да завъртим повече км и минути, но да спестим някое повръщане на бебешорите....
Миналата година пътувахме по този път. Пътят е хубав, но по-тесен, има завои но не много, километрите са по-малко, времето за пътуване е горе долу същото. Тази година минахме по другия път към Солун, обаче объркахме отбивката, вместо към Кавала взехме другата, но няколко километра по-надолу имаше възможност за обръщане.
Миналата година се върнахме по третия възможен през Аспровалта, пак беше хубав пътя.

Ние сме в студио Панорама на около 3 км. от Йерисос. Страхотни условия, много ни хареса. Стаята ми се видя в началото малка, но побра целия ни багаж. Има двуетажно легло, сместихме бебешката кошара между стената и спалнята, въпреки че пише, че няма място за допълнително легло, бебешката се побра. Отпред има добре поддържана тревиста площ, има доста деца играят футбол, федербал. Има дестска площадка, недостатъците са, че няма люлки за бебета, моя е на 1 г и 5 месеца не може да се люлее на синджира, а иска. В стаята има всичко необходимо - сешоар, дъска за гладене и ютия, фурна,котлон, контактен грил за сандвичи, пълна посуда при това доста добра, тикага не керамичен, на мен ми липсват само рендето и дъската за рязане. Плажа е на 30 метра, едър пясък с камъни, никой не се оплаква освен мен, купих си аква обувки от супермаркета /Масутис мисля, че беше 7,5 евро обувките/ и вече нямам никакви проблеми. Бързо става дълбоко, буквално 3-4 крачки и ми е до шията, но не е чак такъв проблем, каката плува с плавници на ръцете, малкия го е шубе сяда на плиткото и мята камън във водата, готиното е че едрия пясък супер бързо се изтръсква и не се навира навсякъде като ситния Simple Smile
Вчера посетехиме таверна в Йерисос - ама не бихме повторили, храната беше вкусна, но при все че нямаше много хора много се бавеха, ама много, със вземане на поръчка, с носене на готовата поръчка, забравиха част от нещата, които бяхме поръчали - не препоръчвам определено, особено като си с бебе всяка минута е от значение и такова забавяне направо ни провали вечерята. Таверната е Kolatsi. Май беше първата по пешеходната алея.
Има малък парк за децата с малка гондола, блъскащи колички, въртележка и разни други, 2 евро е возенето на гондолата.
Видях къде е магазина за риба, но не спряхме да проверим работното време.

# 436
Здравейте,  ние сме на почивка в Палио до Кавала. Отдавана не съм чела форума и се извинявам ако дублирам въпрос. Можете ли да ми препоръчате хубаво заведение в района на Кавала, Неа Перамос или Неа Ираклица. Проверихме такива с отзиви от Трип адвайзора, но въобще не сме доволни.
Предварително благодаря !

# 437
  • София
anbibian, благодаря за информацията - много полезно. Ние ще сме във Villa Papapostolou - мисля, че сме съвсем близо до вас Simple Smile После ще напиша отзиви. 

# 438
  • София
Страхотно. Може ли да споделите цената на ферибота. Благодаря.
Ние платихме общо 176 евро за двете посоки за 2 пътника (по 19 евро) и лека кола (50 евро) по тарифа Super Economy. Тази тарифа е за ограничен брой билети и важи за делнични дни. За съжаление новите собственици на Хеленик отрязаха единия кораб, който пътуваше от Кавала до Пирея и го замениха с по-малък, който пътува много бавно и за следващото лято не знам какво ще замислят. Дано пак има такива билети - бих ги ползвала отново за някой друг от северно-егейските острови!

# 439
Момичета, забравих да направя здравни застраховки вчера, а утре ще пътуваме. Има ли някъде работещ офис за застраховки в София?

# 440
  • София
Момичета, забравих да направя здравни застраховки вчера, а утре ще пътуваме. Има ли някъде работещ офис за застраховки в София?

Не знам в кой квартал си, но в магазин Хит в Младост има офис на SDI.

# 441
  • София
Аз правя в sdi.Има ги навсякъде.

# 442
  • София
Не е нужно да има отворен офис. Всеки, който прави застраховки, може да направи и през телефон.

Аз правя към Армеец.

# 443
  • София (Възраждане)
Онлайн застраховане към Дженерали или Уника.

# 444
anbibian, благодаря за информацията - много полезно. Ние ще сме във Villa Papapostolou - мисля, че сме съвсем близо до вас Simple Smile После ще напиша отзиви. 
Да, на следващата отбивка видях табелата за тази вила Simple Smile Пиши отзиви от заведения, ако посещавате. Ние сме до четвъртък тук и съм хвърлила око на Зорба Гъркът Simple Smile

# 445
  • София

Онлайн на сайта на Алианц можеш да си направиш

# 446
Застраховки направих (избрах опции и платих) онлайн през Дженерали. Полицата си я получих по мейл.

Завършва нашето пелопонеско пътешествие. Нощуваме тази вечер до Коринтос, а утре - кой с автомобил, кой със самолет към България. Мани не беше нашето място, въпреки че беше интересен за разглеждане, а Войдокилия беше голямото разочарование за нас, но Лакония с дивите плажчета под Гефира, както и Пунта (с потъналия град Павлопетри) и Елафонисос определено ни грабнаха, така че вече сме планирали почивката догодина. На пристана на Гефира под краката ми мина карета-карета, след това видяхме още няколко (или една, която е обикаляла). Пътят Каламата-Спарти е феноменален и определено си заслужава катеренето и спускането на планината. С прибирането на ММ до България ще станат 3 000 км, а за 9 дни срещнахме 5 български автомобила.

# 447
  • вятърничава
Здравейте,  ние сме на почивка в Палио до Кавала. Отдавана не съм чела форума и се извинявам ако дублирам въпрос. Можете ли да ми препоръчате хубаво заведение в района на Кавала, Неа Перамос или Неа Ираклица. Проверихме такива с отзиви от Трип адвайзора, но въобще не сме доволни.
Предварително благодаря !

# 448
  • София
Момичета, имам резервация за Геракини от утре, като гледам прогнозата за следващата седмица и аз ще зарева с времето. Има ли някой в Северна Гърция сега как са нещата? Дъждове и гръмотевици е прогнозата за следващите дни... мъка:(

# 449
Ние сме в Коринос в момента,до вчера беше много горещо-31 градуса,но днес още от сутринта излезе много силен вятър,бурно море,и към 11ч.изцяло се скри слънцето.Размина се дъжда,но е 24 градуса,а както духа се усеща хладно!Дано утре е слънчево!

Общи условия

Активация на акаунт