На море в Гърция 2018 - II

• 85 483
  • 787
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Потегляме към Монемвасия, в която съм лудо влюбена. После лека полека тръгваме към България.

# 31
  • Пловдив
Момичета, семейни приятели ни канят в керамоти и умувам дали наистина да не си направим лятната почивка там. Кажете нещо за мястото, интересно ли, има ли улички с магазинчета и някакви увеселения да се разхождаме с децата? Плажовете как са, има ли плажни  заведения? Из предишна тема бях срещнала информация че имало пчели и змии на плажовете, но май ставаше въпрос за Тасос. В керамоти има ли такива неприятели? Grinning

# 32
  • София
В Керамоти има предимно комари, огромен, хубав плаж с бийч барове и скучновато село. Simple Smile

# 33
Здравейте, тази година сме избрали като дестинация Созополи или по-точно вили Калипсо. Ще се радвам да изкажете мнение или ако сте ходили там с какви впечатления сте останали. И как е като цени? Плажове? И има ли хубави заведения, които могат да се посетят? Simple Smile

# 34
Момичета, семейни приятели ни канят в керамоти и умувам дали наистина да не си направим лятната почивка там. Кажете нещо за мястото, интересно ли, има ли улички с магазинчета и някакви увеселения да се разхождаме с децата? Плажовете как са, има ли плажни  заведения? Из предишна тема бях срещнала информация че имало пчели и змии на плажовете, но май ставаше въпрос за Тасос. В керамоти има ли такива неприятели? Grinning

В Керамоти има само не лош плаж ( да, и доста комари), има плажни заведения. Улички с магазини и т.н., увеселения няма, почти всички говорят български, доста скучно село като цяло с няколко таверни. Пчели и змии няма или поне аз незнам да има Simple Smile

# 35
Дами, в една от предните теми четох за някакъв добър гръцки препарат против комари. Не успявам да го намеря с търсачката обаче... Някой сеща ли се? Ще ми трябва нещо за стая, в случай че няма комарници, и за пръскане по кожа за вечерното излизане. Миналата година Райд и Аутан не ни спасиха.

# 36
Здравейте, препоръчайте ми хотел или къща за гости която да става за родители с дете на 4 години, искаме да е близо до Waterland , примерно в Солун ли е най добре да отседнем? Има ли хубаво селце наблизо с приличен хотел ? ИСКАНИ СЕ освен аквапарка да е близо също и плаж хубав да има близо до хотела.С детето на сляпо не ни се резервира хотел иска ни се да е препоръчан

# 37
Супер тема, благодарим Параход.
Пожелавам на всички незабравимо, горещо и изпълнено с много флиртове гръцко лято Stuck Out Tongue Winking Eye

Ние ще почиваме в България, но сме замислили и почивка на Керкира Grinning в този хотел https://www.marbellabeachcorfu.com/
Хотела в страхотен, морския плаж не е кой знае какво, но с колата си обикаляме хубавите плажове.

# 38
  • Пловдив

През кой сай резервира ферито?
[/quote]
През сайта на Blue star ferries ми даде най-добра цена. Получих по и-мейла резервацията с код. Ще трябва да я представим на пристанището на гишето за получаване на билетите.

# 39
Ако корабът е на Блу стар, и аз резервирам през техния сайт, услугата си е чудесна. За разни по-периферни компании и с по-тъпи сайтове ползвам Ferryhopper.com, м.г. купихме три отсечки (общо 12 билета) с него. Такси няма, билетите се вземат както е описала Lorimar - с номера на резервацията на будката на пристанището. Има обаче някои фериботни компании (малко са все още), които продават вече и електронни билети, през септември на връщане бяхме с такива на Golden Star Ferries. Така че проверете си дали случайно нямате тази опция, за да си спестите още малко търчане на порта.

# 40
  • Варна
Здравейте, препоръчайте ми хотел или къща за гости която да става за родители с дете на 4 години, искаме да е близо до Waterland , примерно в Солун ли е най добре да отседнем? Има ли хубаво селце наблизо с приличен хотел ? ИСКАНИ СЕ освен аквапарка да е близо също и плаж хубав да има близо до хотела.С детето на сляпо не ни се резервира хотел иска ни се да е препоръчан

Агия Триада

# 41
  • Варна
Дами, в една от предните теми четох за някакъв добър гръцки препарат против комари. Не успявам да го намеря с търсачката обаче... Някой сеща ли се? Ще ми трябва нещо за стая, в случай че няма комарници, и за пръскане по кожа за вечерното излизане. Миналата година Райд и Аутан не ни спасиха.

''Physis'' компания от Крит    , ''Sinkov"  има и още други .... , на открито палим спирални ленти , разни етерични масла , ма не съм чувал някой да се спаси от гръцки (то и дунавски същата работа ) комари , хеле пък без комарници на отворени врати е немислимо.

# 42
  • София
На мен Hellenic Seaways ми издадоха директно електронни билети, но за съжаление това не ме грее много, защото сега не знам дали изобщо ще пътувам, а остават по-малко от 2 седмици. Това което разбрах е, а може да  е полезно и за други, че в момента тече сливане между Blue Star ferries и Hellenic или по-точно Blue Star поглъща по-малката компания. Явно това води до пълен хаус в Hellenic. Миналата седмица смениха цялото ръководство. При мен проблемът е следния: купих си билети за Икария още в края на март. На 14.05 случайно виждам, че този курс вече не фигурира в разписанията на сайта и не се продават и билети - нито за моите дати, нито за други. Писах им мейли, но няма отговор. Няколко пъти им звънях по телефона, но никой не вдига. Днес им писах на messenger и ми отговориха, че запитването ми е прието, но още се обработва - каквото и да значи това. По едно време имаше една новина на гръцки сайт, че ще пуснат по моя маршрут по-малък кораб на Blue Star, но нищо официално. От тези промени се засягат всички северно егейски острови и хората негодуват и то всичко това в началото на сезона. Но засега няма официална реакция от Attica Group, които са собственици на Blue Star. Аз лично съм доста изнервена от тази ситуация, но не знам какво мога да направя. Явно ще трябва да променям планове в последния момент, но ще видим. Дано да е за добро.

# 43
  • София

Перфектно е за вътре. Мъжът ми го купува от България.

# 44
Благодаря за новата тема, Параход!
Следя ви с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт