На море в Гърция 2018 - II

• 85 558
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за новата тема!

Аз се рових, четох и не знам какво да правя Grinning
Искам да сме на Халкидики, но кой ръкав е подходящ за малки деца? Касандра е с по-пясъчни плажове и без камъни във водата? Ако е така, то от вътрешната страна, която гледа към другия ръкав или от външната е по-добре?
Идеалния вариант за нас е пясъчен организиран плаж без камъни във водата, която да не е дълбока от самото начало, за да може да се плацикат дребосъците сами. В Неа Ираклица организирания плаж е до крайбрежната алея с таверни и закусвални, но т.к. идея си нямам дали има селце с подобна организация там сме ОК да пътуваме и с колата до близки организирани плажове.
Сигурно я има информацията, но моля за директен отговор, т.к. реално искам на 1ви юли да пътуваме и започвам яко да се стресирам. За първи път правя такава простотия да не съм запазила от преди месеци още някъде. Sad
Най-добрият за малки деца е плажът на Палиури или още Ксения. Намира се след Пефкохори. Има чадъри заведения. Водата е плитка и топла. Пясък. Отива се с кола.

# 61
  • Варна
Здравейте!

Някой ако е почивал във вила на остров Корфу ще се радвам да пише.
4 възрастни сме и 3 деца и мъжете искат да е вила с басейн, барбекю, близо до плаж.
В букинг намерих само хотели.
В еър още не съм търсила.
Нямам представа от острова, освен че видяхме Керкира и двореца Ахилион миналото лято и ни хареса острова, много зелен.

# 62
Много пъти съм научавала важни неща от вас, мили мами. Затова бързам да споделя и дано да ви бъда полезна. Не ходете в хотел "Village Mare" на Ситония. При пристигането на група - преди седмица - поискаха от всички по 200 евро /на стая/ - гаранция за евентуални бъдещи щети. Ако откажете - искат по 1 паспорт/лична карта на стая, задържат я през целия престой. Това е незаконно. Особено с новия регламент за защита на личните данни! Без лична карта всеки може най-малкото да бъде отведен в полицията. И с вашата лична карта, оставена там някъде си, може да бъде извършено престъпление. Не се подлъгвайте, че е невинно оставянето на рецепция. Напоследък четох, че българи ги грози 17 години затвор в Гърция за проблеми с документите.

# 63
Благодаря за отговорите за Лефкада. Не знам предишния път, когато са ходили дали са минали по този път, който посочвате или по някой друг, за да спестят някоя такса и затова сега да казва, че имало нов път.... Ще му кажа да си свали приложението, ще му дам Йоанина и Превеза като опорни точки, пък да се оправят. А за тол таксите - колкото, толкова, 5 -10 евро повече или по-малко.... За мен е по-важно да се ползва по-добър и по-лесен път, защото разстоянието е доста голямо.

# 64
  • София
За нас тол таксите не са никак приятни, но плащаме почти тройно.
130+ евро досега, а още сме на Пелопонес и някои пунктове сме пропускали, защото сме искали да гледаме малки градчета.

# 65
Здравейте, нова съм тук. Темата е страхотна има много инфо. Някой може ли да ми препоръча хотел или къща за гости на втория ръкав на Халкидики, която да има батут ☺. С малко дете сме и ще е добре да е на спокойно място близо до плажа. Благодаря Ви!

# 66
На Ситония не се сещам (но защо пък да няма, когато дъщеря ми беше малка, сме били в много семейни хотели с детски площадки), но има такава на Тасос - http://www.rainbow-apartments.gr/en/playground

# 67
  • Sofia
Здравейте, нова съм тук. Темата е страхотна има много инфо. Някой може ли да ми препоръча хотел или къща за гости на втория ръкав на Халкидики, която да има батут ☺. С малко дете сме и ще е добре да е на спокойно място близо до плажа. Благодаря Ви!
Maria Village на Вурвуру имат детска площадка с пързалка илюлки и до къщата има ресторант с надуваем замък.  В близост има доста подходящи за деца плажове.

# 68
Преди няколко години бяхме в Kapsohora Inn в Pefkohori, Касандра. Хубаво е и в двора имаше 2 батута.

# 69
Параход, благодаря за темата - цветя и рози и т.н. Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Цитат
Някой ако е почивал във вила на остров Корфу ще се радвам да пише.
4 възрастни сме и 3 деца и мъжете искат да е вила с басейн, барбекю, близо до плаж.

missNoir,, погледни в района на Gardenos Γαρδενος. Около плажа там имаше само вили, няма хотели. Аз лично, ако ходя пак на Корфу, определено бих се насочила към този район. Плажът е чудесен, има няколко таверни, на една скаличка - прекрасен бар с гледка, мини маркет.

# 70
Здравейте!Ще ви бъда благодарна ако имате впечатления и ги споделите.Халкидики,селището е Ханиоти.Плажа как е,скучновато ли е щом е малко селище и каквото се сетите.

# 71
Момичета намерих подходяща вила в Кавала, но не съм резервирала чрез този сайт. Чудя се много, вчера питах, да не ставам пак досадна, но все пак? За този става дума http://www.holiday-in-greece.net .. Може  и на лични да ми пишете.

# 72
  • София
Момичета намерих подходяща вила в Кавала, но не съм резервирала чрез този сайт. Чудя се много, вчера питах, да не ставам пак досадна, но все пак? За този става дума http://www.holiday-in-greece.net .. Може  и на лични да ми пишете.

Ами потърси дали вилата има сайт, свържи се със собственика и действай директно ако нещо в сайта те притеснява.

# 73
  • София
Някой бил ли е вече тази година в Порто Куфо? Интересува ме състоянието на плажа. Спомням си, че беше прекрасен с равно дъно и много чист, но ми казаха, че се бил развалил заради наводненията през миналото лято - имало вече много камъни.

Какво е положението тази година? Ще бъда благодарна, ако някой сподели скорошни впечатления:)

# 74
  • София
Здравейте!Ще ви бъда благодарна ако имате впечатления и ги споделите.Халкидики,селището е Ханиоти.Плажа как е,скучновато ли е щом е малко селище и каквото се сетите.

Здравей, бях в Ханиоти преди три години. Селището не е скучно, сравнително голямо е на фона на останалите подобни - има си площадчета, фонтан,  голяма централна улица, която е доста дълга. Централният градски плаж не е хубав. Има много хора, няма много пясък и ивицата е тясна, макар и дълга. Морето е много мътно заради многото хора предполагам. Наблизо обаче има страхотен голям плаж, до който се стига за около 10 минути с кола.

Общи условия

Активация на акаунт