На море в Гърция 2018 - II

• 85 684
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тодоричка, къщата е същата. След прочетеното направо си мисля дали да не отменя резервацията. А толкова трудно намерихме нещо свястно, при все че сме доста хора.
А освен на Лагониси , другаде къде може да се отиде на плаж, в района има ли нещо интересно, което може да се види?  newsm78
В района също е Талго бийч, съседния на Лагониси залив, но там миналата година го беше взел за стопанисване българин, и съответно още от пътя ни посрещна бариера с такса за вход 5 евро, отделно вътре имаше май и задължителна консумация. Така и не влязохме. Самият плаж на Ормос - Ливрохио си е ок за мен, доста голяма, шиорак ивица, както писах по-горе, таралежи и камъни не съм видяла. От Ормос тръгват корабчетата за дневни трипчета до Атон. Агиос Николаос е селце в подножието на планината. Там всяка сряда мисля че беше, както и събота на площада кръчмите организират нещо като събитие с жива музика. Ще ви трябва резервация за места. Това с интересни неща за гледане в района не е по моята част. Ние обичайно наблягаме на плажа, морето, хубавата храна и прекрасната природа на Ситония. Това ми стига. Моите деца са големи вече, и си пътуваме само двамата със съпружието.

# 121
  • София
Малко встрани от темата с морето-  просто за спирка в КАвала  по път за Тасос- има ли смисъл ? Ще ми се поне акведукта да видя наживо.Как се ди въпроса с паркирането в града и къде е най-добре да се насочим  за наиситна кратка отбивка по път
Точно в уличките под акведукта и в посоката, обратна на центъра паркирането е безплатно. Хем можете да видите отблизо съоръжението, хем от там можете да се качите към крепостта и стария град.

# 122
Тодоричка, благодаря ти! И за мен това е достатъчно. Супер!  Hug

# 123
  • София
Време за разходки със сигурност няма да има.НО  половин час вероятно ще успея да изпрося за кратка отбивка и бърз поглед.За това време ми  е питането какви са опциите.АКо може директно до акведукта и   още нещо в близост евентуално...

# 124
  • София
Привет на всички от слънчев Крит! Очаровани сме от всичко с едно голямо изключение- дворецът Кносос. Почти всичко е бетон ( щампован според ММ) , само първият ред камъни бил оригинален на 8000год. Честно казано нашите Римски терми ( от Варна сме) са много по-впечатляващи. А и билетът  е 15 евро. Но иначеееее- бяхме на Балос, на Елафониси, на Дамнони. Супер! От старите градове в Ретимно и Ханя сме очаровани. Пожелавам приятни пътувания на всички!

Благодаря за публикацията, Крит е една от желаните от мен дестинации Simple Smile Само да попитам с агенция ли пътуване или индивидуална програма? Ако е агенция - коя, защото събирам оферти за септември?  Хубаво лято!

# 125
Привет на всички от слънчев Крит! Очаровани сме от всичко с едно голямо изключение- дворецът Кносос. Почти всичко е бетон ( щампован според ММ) , само първият ред камъни бил оригинален на 8000год. Честно казано нашите Римски терми ( от Варна сме) са много по-впечатляващи. А и билетът  е 15 евро. Но иначеееее- бяхме на Балос, на Елафониси, на Дамнони. Супер! От старите градове в Ретимно и Ханя сме очаровани. Пожелавам приятни пътувания на всички!

Благодаря за публикацията, Крит е една от желаните от мен дестинации Simple Smile Само да попитам с агенция ли пътуване или индивидуална програма? Ако е агенция - коя, защото събирам оферти за септември?  Хубаво лято!

Самостоятелно си организирахме всичко.  Полети на Райън до Ханя през Атина. На връщане се наложи да ползваме Aegean до Атина ( Райън спират да летят до Ханя) и после вечерта с Уиз до София. Взехме рентакар от Cretarent без никакви карти за 150 евро на седмица.

# 126
Много пъти съм научавала важни неща от вас, мили мами. Затова бързам да споделя и дано да ви бъда полезна. Не ходете в хотел "Village Mare" на Ситония. При пристигането на група - преди седмица - поискаха от всички по 200 евро /на стая/ - гаранция за евентуални бъдещи щети. Ако откажете - искат по 1 паспорт/лична карта на стая, задържат я през целия престой. Това е незаконно. Особено с новия регламент за защита на личните данни! Без лична карта всеки може най-малкото да бъде отведен в полицията. И с вашата лична карта, оставена там някъде си, може да бъде извършено престъпление. Не се подлъгвайте, че е невинно оставянето на рецепция. Напоследък четох, че българи ги грози 17 години затвор в Гърция за проблеми с документите.

# 127

Каква е целта на репостването? Ако е за да натъртиш отново мнението си, не е необходимо.

# 128
Вероятно е част от акциите за задържане на българите на Черно море и отклоняването им от Бяло Simple Smile
На мен рядко са ми искали лична карта (имам над 50 резервации в Гърция). Ако изобщо са, са си преписвали данните и са ми я връщали обикновено следващия път, като се срещнем с хоста - след пет минути, половин час или половин ден.

Ако пък толкова се притеснявате, че ходите без документ по улиците, просто пътувайте с два - лична карта и паспорт или шофьорска книжка, всичките са международно валидни и служат за легитимиране.

# 129
  • Кукуландия
Hotel Aristides - Skala Fourkas - на 1ви юли сме там Simple Smile

Предишното място не отговориха/потвърдиха резервацията, за това направих нова и няма връщане назад, защото си взеха предплатата Grinning

Оставам с впечатление, обаче, ще че ходим на  плажа на Сивири, който пише, че е доста по-голям и с по-широка пясъчна плажна ивица.

Animal Whale Animal Tropical Fish Flowers Palm Tree Nature High Brightness

# 130
  • Варна
Оставам с впечатление, обаче, ще че ходим на  плажа на Сивири, който пише, че е доста по-голям и с по-широка пясъчна плажна ивица.
/quote]

Заплюйте си и плажовете на Сани , Неа Скиони и Крузо Вилидж

# 131
Благодаря за пореден път на усилията на Параход да поддържа темата и тази година! bouquet

Предварително се извинявам ако сте обсъждали нещо подобно, но...няма да пиша оправдание, защото знам, че никой не го интересува.

В средата на юни имаме 9 нощувки на Пелопонес с бебе, което ту обича да се вози, ту не обича, заради което повече от 2, максимум 3 часа в посока не смеем да плануваме. Първите 7 нощувки ще сме под Каламата, като последните 2 искам да са някъде на удобно място, за да посетим Елафонисос и да не пътуваме цяла нощ до летището. Може и да са на различни места. Мислех за Монемвазия и Нафплио/Аргос, но се притеснявам, че като вземем Каламата-Монемвазия, този ден няма да остане време за Елафонисос. Ако отидем на следващия ден до Елафонисос и оттам тръгнем за Нафплио, ще стигнем късничко, а на другата сутрин рано трябва да тръгнем за летището. Може ли някой, запознат с полуострова, да ми предложи друг вариант?

По друг начин си го представях аз посещението на този Пелопонес, но просто трябваше да си избера 2-3 места, които да посетим, иначе трябваше да го отложим и тази година. А толкова исках по 2 нощувки тук-там.

# 132
Здравейте,другата седмица заминаваме за Неа Перамос.За първи път ще почиваме в Гърция.Добри отзиви съм чела за селцето и плаж Амолофи.Ако има някой да сподели  мнение за плажа и самото селце ще съм много благодарна.Как е пътя до там ?Ние ще пътуваме през Кулата.

# 133
Wild Poppy, ще ти пиша, защото съм го обикаляла и аз тоз Пелопонес с непътуващо дълго бебе Simple Smile а по-късно и с по-голямо дете.

Пътят Корони-Неаполи (предполагам, че "под Каламата" е някъде около Корони) и е към 5 часа и се дели на две в района на Спарта. Там сме спали двукратно в един страхотен хотел, който препоръчвам. Мястото е удобно за разглеждане на Мистра, ако се престрашите с бебе. Самата Спарта е скучна.

Монемвасия се съчетава добре с Елафонисос и е на по-малко от час път от него - можете да отидете вечерта след плажа. Ако направите първата нощувка по пътя, втората може да е на сушата около Монемвасия - има подходящи и нескъпи места, дори с гледки към скалата.
Има известен проблем обаче с Монемвасия и бебето. Както сигурно знаеш, градът на скалата е пешеходен и колите се спират извън него. Паркоместата отпред са не повече от 20. Дори извън сезон те винаги са заети (ние сме ходили в началото на май и бяха). Останалите коли спират по протежението на пътя, който се увива около скалата, но това шосе е тясно, без тротоар, има юркащи се и според мен е опасно за вървене. С количка съвсем няма да става. За нас се оказа най-добре да спрем на сушата и да ползваме на отиване градския автобус, на връщане - такси. Крепостният град се разглежда за около 2 часа. Кръчмите са туристически капани, не се зареждайте за ядене там. Има приятни барове.

Нафплио не е за изпускане, обаче не може да се съчетае в ден-два с другите две, особено с бебе. Просто трябва да избереш дали да е то, и да дръпнете директно по магистралата от Каламата нагоре към него, или да идете до Елафонисос и Монемвасия този път.

# 134
  • Кукуландия
/quote]

Заплюйте си и плажовете на Сани , Неа Скиони и Крузо Вилидж

Благодаря за препоръката, записах го в тефтера. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт