На море в Гърция 2018 - II

• 85 697
  • 787
  •   1
Отговори
# 165
Миленка_д, съжалявам за премеждията ви, но така почивката ще е по-сладка!
Днес обаче са пуснали и очаквания нов кораб по стария маршрут на Нисос Родос - Диагорас
https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/20

# 166
Здравейте,някой знаели как стои въпроса с детските столчета за кола.Малкото ни дете е на 10г и е висока около 1.50 м .Благодаря предварително!

# 167
Някой скоро да е пътувал до Серес? Как е пътя беше адски разбит с огромни дупки...преди месец..

# 168
Здравейте,някой знаели как стои въпроса с детските столчета за кола.Малкото ни дете е на 10г и е висока около 1.50 м .Благодаря предварително!
Само седалка ви трябва, Т.е основата, върху която да седне и го закопчаване с колана.

# 169
  • Варна

трябва малка повдигаща седалка , виж в закона , и у нас е като в Гърция и цяла Европа
Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в
зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет групи:
1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;
2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;
3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг
4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг
5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
(2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с
осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи
допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната
вградена лента или ленти;
2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца и
може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с обезопасителен
колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа устройството, в което
детето е поставено.
Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни средства
от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за обезопасяване, с
които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства
от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват
системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал.2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са
оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под
тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра
заемат седалка, която не е предна.
(4)   В   таксиметрови   автомобили,  които   не   са   оборудвани   със   системи   за
обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не е
предна.
(5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца,
обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство,
когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна възглавница,
освен ако възглавницата не е деактивирана.
Чл. 137г. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Системите за обезопасяване на деца трябва
да отговарят на изискванията на Правило 44/03 на Икономическата комисия за Европа наОргани
зацията на обединените нации или на наредба по чл. 138, ал. 4 относно одобряване
типа на нови моторни превозни средства по отношение на обезопасителните колани и на
системите за обезопасяване и за одобряване типа на обезопасителни колани и системи за
обезопасяване.
Чл. 137д. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Всички седящи пътници на възраст три и
повече години в моторните превозни средства от категории М2 и М3, когато са в
движение, използват системите за обезопасяване, с които моторните превозни средства са
оборудвани. Системите за обезопасяване на деца се одобряват в съответствие с чл. 137г
.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:09 от peterky2002

# 170
Благодаря ви !

# 171
  • София
Параход, дай Боже да е така! Наистина пускат Диагорас, както беше обявено. Но той е доста по-малък от Нисос Родос и ще пътува значително повече часове. До Икария това са  22 часа срещу 17-18 с големия кораб. Освен това часовете са много неудобни според мен - тръгва от Кавала в 1:00 през нощта и пристига на Икария в 22:50. Така че, аз трябва да съм доволна, ако пътувам с Нисос Миконос - само 16 часа след промяната на разписанието, преди това бяха 14. Със сигурност е и по-комфортен. Надявам се, като се върна да мога спокойно да кажа - всяко зло за добро. Сега малко ме тревожи първият хотел на Икария - резервирала съм почти на порта на Евдилос, но по новото разписание трябва да пристигнем в 23:40, а настаняването в хотела е обявено до 0:00. Писах им мейл, но още не са ми отговорили. Като цяло се надявам, че тези кораби не закъсняват много и в хотела ще го изчакат да пристигне, за да се настаним.

# 172
Никакъв проблем няма за това. На островите са свикнали с фериботните разписания, знаят си ги, часовете за настаняване са примерни. Ако не ти отговарят на мейла, просто им звънни.
Миналата година на Иос пристигнахме в 2:30 през нощта, чакаше ни човекът, той предлага и безплатен трансфер - ако не бяхме с кола, дори щеше да ни посрещне.
А едно време, като акостирахме на Санторини като ергени в 4 сутринта, бяхме без кола и без резервация! Намери се чичо на пристанището, които се предложи (със снимки), откара до горе на калдерата и настани на много добра цена!
Хубава почивка и дано да нямате повече премеждия!

# 173
  • София
Съжалявам че повтарям  тема, но  нещо не ми работи търсачката.Какво  беше  онова ефективното против комари, което купувахте от Гърция? Приемам предложения и за други ефективни препарати

# 174
  • София
Параход, права беше! Хората са много мили, отговориха ми, че ще ни чакат на рецепция. Сега се чудя има ли шанс в полунощ да намерим нещо за ядене. Евдилос е може би най-оживеното място на острова и гърците по принцип не си лягат рано. Какво мислиш Параход? Или да ядем на кораба?  Ако има сандвичи и не са безбожно скъпи

# 175
Питай пак хазяите или ги помоли да ти купят основни продукти. Аз съм правила така.

# 176
На кораба има ядене на нормални цени (е, не е гурме), дори водата и тост сандвичите са с държавно регулирана цена, да не пукнат пътниците от глад и жажда Simple Smile И рядко ще ги видите толкова евтини на сушата.

Според мен питайте хоста да ви насочи дали бихте могли да ядете толкова късно на пристанището. До около 12 няма проблем да се намери кръчма, която сервира, но се случва фериботите да закъснеят час-два, особено по дълъг маршрут с толкова много спирки. Обикновено около портовете има и поне едно заведение, което е денонощно - обикновено не ресторант, а със сандвичи, салати, аламинути и т.н., но не съм ходила на Икария и не знам как е.

# 177
Здравейте, ще съм много благодарна, ако ми дадете предложение къде да отидем между 1 и 8 септември от Атина. Кацаме в 18:30 и излитаме в 8ч. , което предполага, че ще имаме 6 дни и 5 нощувки извън Атина. Много ми харесват Цикладите, но се пътува доста с ферибот. Търсим красиво място, хубава храна, да не е пренаселено и освен релакс да има къде да се отиде. Трима сме с 18 - годишна. Благодаря!

# 178
Здравейте, ще съм много благодарна, ако ми дадете предложение къде да отидем между 1 и 8 септември от Атина. Кацаме в 18:30 и излитаме в 8ч. , което предполага, че ще имаме 6 дни и 5 нощувки извън Атина. Много ми харесват Цикладите, но се пътува доста с ферибот. Търсим красиво място, хубава храна, да не е пренаселено и освен релакс да има къде да се отиде. Трима сме с 18 - годишна. Благодаря!
За по-близо може да се насладите на Порос и Хидра. Ще ви хареса

# 179
Не всички цикладски са далече. Андрос и Тинос са на 2 ч. с ферибот (обърни внимание, че корабите тръгват от Рафина, което е по-близо до летището).
Сароническите острови (Хидра, Спецес, Порос) - на 1-1.5 от Пирея, като Хидра и Спецес са пешеходни и се обикалят лесно. На Порос пускат автомобили, но няма проблем и без, той също е много дребен. В залива има и Ангистри, и Егина (до който буквално фериботът е като градски рейс през половин час) - въобще много комбинации могат да се направят.

Хидра ще е гъч още през септември, но е зашеметяваща.
За Цикладските вероятно ще ви трябва да наемете кола на място. За мен от двата Андрос е по-интересен (на тези точно не съм ходила, но той ми е плановете за някой ден).

Общи условия

Активация на акаунт