Майчин дом Варна - тема 10

• 74 444
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
  • гр. Варна
Ами не знам, но видеозона на който ме гледаха в АГ лекаря ми каза, че е един от първите и не се вижда както трябва.. на следващия ден, като отидох в МД имаше дпста голяма разлика в теглото на плода..  другото което е ми взе цитомна маска и ме разтваря с някакво желязно старо нещо, което до сега не бях виждала, супер много ме заболя и ме разкървави... бях ужасена просто! Всеки има различна гледна точка и различен случай.. така че може аз нещо да не съм случила на лекар и кабинет Simple Smile

# 196
Забелязах че апарата им за тонове във МД също е страшно стар и го ползват всички акушерки.Толкова пък да нямат за три поне апарата за тонове че да не стават опашки пред акушерския кабинет .Също съм съгласна с Мис за ехо във спешният им страшно стар пожълтял вече.В кабинета на първият етаж поне при моята следяща няма едни чехли да си обуеш като се качваш на магарето айде лятото бива ама зимата ходиш бос по плочките.Няма и съблекалня където да се приготвиш преди преглед слагам си дрехите на един стол.Кошетките също не ги покриват за всеки пациент с еднократна хартия .аз сама си вземам от нейните и си слагам на дупето поне .Като ходих веднъж за вливка сестрите позволиха на една санитарка да ми сложи абукат направи цялото легло във кръв .Ама казах си айде ще го преживея.Очакванията ми бяха повече .

# 197
Ако става въпрос за доплерите за запис на тонове, които ползват акушерките, водещи консултации, ще кажа, че са повече от един! И Рени, и Снежи си имат отделни апарати. В приемният кабинет също има доплер за тонове, както и в спешния кабинет.

# 198
За тях става на въпрос да.Аз лично не видях в кабинета на Рени и Снежи два видях един и то стар и ръждясал.

# 199
2години минаха от раждането и следенето на бременност и много добре помня доплера на Рени, ами нито беше ръждясъл нито толкова стар , колкото го описваш . 🙂

# 200
  • Някъде там
Мисче много съжалявам, че така се е получило при теб 🙄 Аз си бях направо на хотел! Всички бяха много любезни! Аз избрах най-вече Майчин дом 1 и мн важно нещо, е че ти слагат бебето на гърда на 2 час след раждане
2. Раждвижват те на 6 я час, а не лежиш 24 часа което е абсурдно! Ядох попарата с това лежане после нито кърма и едни лохии да не ти говоря
3. Няма катетър
4. Нямам шевове
5. Къпя се без лепенка на 4 ден и вече не ми слагат
6. Храната е супер!
7. Няма жетони за телевизора
8. Много е чисто
Абе общо взето не ги усетих тези 5 дена супер бързо мина всичко

# 201
За тях става на въпрос да.Аз лично не видях в кабинета на Рени и Снежи два видях един и то стар и ръждясал.
Двете ползват различни кабинети и, съответно, имат различни доплери. Аз съм при Снежи и тя ми прави записите в нейния кабинет, но съм влизала по друг повод в кабинета на Рени и съм виждала доплера й. Третият, както казах, е на същия етаж, в приемния кабинет.

# 202
  • Варна
Аз съм в момента бременна и ходя при Снежи, супер си е доплерът, младежът ни много шаваше, успяхме добре да му чуем сърчицето.При Рени влизах миналия месец, че трябваше да я помоля да ми даде картона / заместваше Снежи/ и нейния също не беше нито стар, нито пък ръждясал.В дежурния кабинет не ми се е налагало още да ходя с тази бременност, но иначе съм била на преглед до тук при трима лекари и ехографите си им бяха супер.С предната бременност, която беше чак преди 9г. си отвисях по кабинети, вкл. дежурни, приемни.Бях и на извънредни записи на тонове горе в дежурния кабинет / буквално през ден-два бях там/ и си им беше добре апаратурата и доплера.Вярно, че 9г. са минали, ама едва ли са чак такива стари.

С тази бременност единствено не ми харесва, това разхождане на картона напред-назад.Като идвам при лекаря, ходя за картона, като си тръгвам на рецепция го връщам.Преди не беше така, не знам как, ама си имаха начин в деня на прегледа да го носят предварително на лекаря.

# 203
  • Варна
Мисче много съжалявам, че така се е получило при теб 🙄 Аз си бях направо на хотел! Всички бяха много любезни! Аз избрах най-вече Майчин дом 1 и мн важно нещо, е че ти слагат бебето на гърда на 2 час след раждане
2. Раждвижват те на 6 я час, а не лежиш 24 часа което е абсурдно! Ядох попарата с това лежане после нито кърма и едни лохии да не ти говоря
3. Няма катетър
4. Нямам шевове
5. Къпя се без лепенка на 4 ден и вече не ми слагат
6. Храната е супер!
7. Няма жетони за телевизора
8. Много е чисто
Абе общо взето не ги усетих тези 5 дена супер бързо мина всичко

Аз го преживях тогава момента и реших да не се оплаквам, защото излязох добре със жив плод в мен, а и от др Яков както винаги бях доволна. Те акушерките са младички и явно хичччч не им се работеше. Другото се преживява.
Скоро ще споделям опит и от 7етаж на АГ, като вече направих уговорки с лекарката и с анестизиолога да ме раздвижат по-рано и те казаха, че няма проблем и ако всичко е наред към 6-я час ще ме вдигнат (аз много мрънкам за това ранно раздвижване , ама да се видя накрая дали ще ми е до него ). Това с даването на бебето също ми казаха, че може да ми го дадат по-рано (след раздвижването) , ако се чувствам добре, но дадат ли ми го няма връщане назад както и да се чувствам Grinning Grinning Grinning
Другите неща хич не ги мисля вече, щото паниката е по-голяма и само болката ми е в главата ...

# 204
Здравейте!
Може ли да ми кажете какви са актуалните цени за нормално раждане и за секцио в МД?

# 205
Малко по-нагоре са написани.

# 206
Какви впечатления имате от д-р Яков? Ходили ли сте на фетална морфология при него?

# 207
  • гр. Варна
Какви впечатления имате от д-р Яков? Ходили ли сте на фетална морфология при него?
Аз ходя при него кажирече от началото, вече съм края на 7-мия месец и съм долна, обяснява ми каквото питам и дори и по телефона да го притесня също.. за раждането вече ще видим 😃 иначе преди да забременея пак си ходих при него на профилактични прегледи и съм доволна от професионализма му и отношеноето Simple Smile

# 208
Незнам защо но като ходих всички майчета ги слагаха на доплера в една и съща стая на Рени и на Снежи.Понеже аз ходя и в друга частна болница в София критерият ми за доплер явно е много по висок понеже там всичко е първо качество просто са си модерни и като видях този в кабинета на Рени или Снежи незнам на коя е бил ми се видя като огромна ръбата тухла на която слушалките за тоновете извинете ако не се изказвам правилно бяха ръждясали.В крайна сметка важното е да вършат работа стари нови няма значение за мен.Имам база за сравнение от двете частни болници и изводите ми са че разликата е огромна а заплащането е почти едно и също.Но да сме живи и здрави и всичко да минава благополучно при всички това е най важното.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 209
За мен си заслужава цената, просто ми стана чудно. Наистина не е написано ясно. Аз искам без избор на екип, понеже няма да се следя там и така или иначе няма да познавам никой от лекарите, но не знам дали може водно раждане без избор.
 Имам доста време, по-нататък ще звънна да разпитам.
  Много се радвам, че я има тази тема, успокояващо е да прочетеш толкова много добри отзиви.

Tess_D, и аз като теб съм се насочила към МД само заради залата за активно раждане. От това, което съм изчела по форумите разбирам, че само двама лекари се навиват и те оставят да си родиш без намеса (естествено). От тази гледна точка може би ще ми се наложи да се разбера с някой от тях, за да не ме прецакат тези, които са на смяна и да не се съобразят с плана ми за раждане.
Ако разбереш повече, пиши, може и на лични. Кога ти е термина?

Общи условия

Активация на акаунт