Къдрокоси красавици - 2

• 71 140
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
А как да се направи разлика между суха и дехидратирана коса?

# 241
  • София
Дойде и моят гел Кинки Кърли. Ето как изглежда косата ми след неговата употреба Simple Smile
Искам да попитам има ли втърдяващ ефект в/у косата?
Остава ли мека както преди употреба или не?

# 242
  • София
Дойде и моят гел Кинки Кърли. Ето как изглежда косата ми след неговата употреба Simple Smile
Искам да попитам има ли втърдяващ ефект в/у косата?
Остава ли мека както преди употреба или не?
Няма втвърдяващ ефект, мека е Simple Smile

# 243
За всяка коса различни неща са ефективни. Аз съм с нормална и нетретирана и със суха и пресуха нямам опит, но бих опитала продукти с масло от шеа, кокос, какао или макадамия, глицерин на челни позиции, сок от алое, млечни или копринени екстракти и пр. Трябва да се прави разлика между суха и дехидратирана коса, тъй като на първата липсват липиди, а на втората влага. При мен чистите масла например дехидратират и затова ги избягвам.
Здравей, твоята коса къдрава ли е?

# 244
А как да се направи разлика между суха и дехидратирана коса?

Всеки си познава косата най-добре и като цяло може да прецени. Сухата коса си е такава по принцип и върви в комплект със сух скалп и често суха кожа. Дехидратираната е моментно състояние на коса, която по принцип не е суха. Може да е и суха и дехидратирана едновременно. Може скалпът и косата да са в различно състояние и да изискват различен тип грижа.

# 245
Не съм съгласна с това за суха и дехидратирана коса и вид на скалпа... Къдревата коса е суха.
За мен косата от последната снимка е страхотна. Щом са се оформили такива къдрици значи всичко е наред.

# 246
Всеки има право да не е съгласен с каквото иска. Но моята коса е къдрава и никога не е била суха. И не съм писала, че косата или къдриците й не са наред, а че според мен се нуждаят от влага. Ако желае, може да го вземе предвид, ако не - не ми пречи.

# 247
А на мен ми е любимо някой с не суха коса да казва суха е, защото не използваш подходящата козметика /шампоан, маска/. Нямам предвид Петенце Цветенце.
Използвала съм какви ли не маски и хидратиращи продукти, но косата ми не е станала по-малко суха.
И не е задължително да е къдрава, за да е суха. Моята е чуплива, но освен фризьор никой продукт не може да й докара гладък и неразхвърчан вид.

# 248
Косата на снимката е много хубава, но е суха и има фриз. Може да се пробва с нещо от Ший Моисчъ или Тиги-С.

# 249
Хахах, а на мен пък ми е било чудно как така обобщават, че всички къдрави коси са сухи и бързат да ти предложат тежки продукти с масла и какво ли не. По-скоро може да се каже, че много лесно се дехидратират и от продукти,  и от сешоар и от други неща, но не са всички сухи.
Една коса може да е суха по хиляда причини, като някои са и вътрешни - хранене, хормонално състояние, стрес и пр. Външните ги знаем всички - боядисване, премиващи и пресушаващи продукти, например с алкохол, ежедневно миене, твърде много стилизанти и финиши, сешоар, климатици и т.н.

# 250
Хахах, а на мен пък ми е било чудно как така обобщават, че всички къдрави коси са сухи и бързат да ти предложат тежки продукти с масла и какво ли не. По-скоро може да се каже, че много лесно се дехидратират и от продукти,  и от сешоар и от други неща, но не са всички сухи.
Една коса може да е суха по хиляда причини, като някои са и вътрешни - хранене, хормонално състояние, стрес и пр. Външните ги знаем всички - боядисване, премиващи и пресушаващи продукти, например с алкохол, ежедневно миене, твърде много стилизанти и финиши, сешоар, климатици и т.н.

Ако смехът ти е за моя коментар, аз визирам снимката, косата ми понякога изглежда точно така и знам какво пиша и говоря.
По-нагоре писах за високата порьозност, причина косата да не задържа влага.
Ако някой ще ми се смее за това, че споделям опит, по-добре да се оттегля, благодаря.

# 251
  • Пловдив
При мен единственото, което помага на сухата ми коса и то до някаква поносима степен, са био продуктите, или по-точно казано, тези, които съдържат възможно най-малко химия. От масовите шампоани и балсами косата ми просто става отвратително суха. Дори един смотан Алверде шампоан е в пъти по-неизсушаващ от която и друга марка по магазините.

Кинкито почти ми свърши и е доста по-добро от останалите фиксатори, но косата ми пак не е това с него, което бих искала да бъде Anguished

Пробвах с ленено семе, в началото добре изглеждаше, обаче с всеки следващ ден се влошава положението. Освен това в корените никакъв обем не се получи.

Какво точно е порьозност?

# 252
Много хубави къдрици. Simple Smile Само трябва да наблегнеш на повече хидратация.
Да, но как Simple Smile Пробвам какво ли не...
Нанасяй кокосово масло по дължината на косата всеки път преди да я измиеш. Оставяй го за поне 2.. 3 часа.. аз спя така.. и на следващата сутрин измивам. Кокосовото масло е най-добрата храна за косата и кожата.

# 253
  • Пловдив
При мен няма никаква файда от кокосовото масло. Е, вярно е, че не спя с него и стоя максимум час - два, обаче ефектът е нулев.

# 254
  • София

Какво точно е порьозност?
Продукт в който има пори и шупли- ама някак не ми върви като термин за коса. Това е термин от металознанието , аз там съм го учила.

Общи условия

Активация на акаунт